Кај мене имаше иста ситуација, отидовме со моите ги боцнаа и за една недела ми одговорија со резултат. Кај мене излезе наследено од татко ми, и од ГАК ми рекоа дека тоа е посакуваниот резултат во вакви ситуации, односно полесната варијанта. За полза од ова со тестирање на родителите не сум сигурна баш. И докторот и ембриологот ме советуваа да направиме генетско тестирање следен пат за да сме сигурни дека враќаме квалитетен ембрион, ама си мислам дека истава препорака би била и без резултатите од родителите.
Ako e tocno, podobro vo Solun da se odi otkolku ovde. Em poeftino e, em stapkata na uspeh daleku povisoka od ovde. Sramota do kade otidoa so cenive.
Na zamrznat e 37000mkd, praven sega na 30.09, bez terapija za sledni 14 dena sekako. Ova da ne e za cel proces, so stimulacii i slicno.
Jas vo avgust pravev privatno na priroden ciklus i beshe okolu 39 000 ET, a punkcija 18 000 i nesto, izgleda ne si razbrala dobro...
Многу ми е жал Вера, нема утешни зборови Битно желба се има, а здравје еден ден и ќе се оствари, за жал на нас ни е судено да одиме по потешкиот пат
Здраво Михаела, Јас досега имам направено 4 ти трансфери и немам примено интралипиди, искрено ни незнам што е тоа. Досега имам 3 неуспешни имплементации, а една успешна но плодот воопшто не се развиваше и заврши со киретажа. Дали би било добро и ова да го испитам? Или штом имам една успешна имплементација ќе нема потреба? Фала ти
2500 EUR, пункција, трансфер и користење на оваа метода. Инвитро го правев во Јуни, дали има некоја промена во цената незнам
Jas prasav pred dve nedeli, me interesirase na privatno ako pravam punkcija i transfer na priroden ciklus, mi rekoa 1000 evra punkcija i transfer deka e, plus ima proverka na hormoni, sledenje na eho i ako treba terapija..... ama sega od den na den se menuvaat cenite, najdobro e Bistra da ja pobaras vo IVF oddelot, najrelevantna informacija ke dobies
Незнам, да не те лажам, ние бевме на приватно. Некаде околу 600 еуро треба да е, ама најдобро јави се и прашај
Edno prashanje do vas clenkite, kako se spravuvate i dali imate cesto infekcii kako enterekoka, esherihija? Znaci koga i da napravam bris ili urinokultura mi se pojavuva nekoja od niv, ne znam kako da gi otkacam zasekogas mi se smaci od antibiotici. I dali so niv se tera bremenost, bidejki nikoj ne mi garantira ako gi iscistam deka nema da mi se pojavat vo bremenost
Smeni nacin na ishrana. Prebiotici, probiotici, mnogu caj, bez sekeri, stavaj vaginaleti od betadine i probiotik vagisan.
Женски здраво , имам останато Имприл уште 21 таблета , од Турција ми се земени , со рок до 05/2023 , доколку на некоја и требаат нека ми пише , од срце ќе ги подарам
Здраво девојки, денес ме известија дека од 5 јк имаме 2 бластоцисти со добар квалитет. По препорака од др ќе ги замрзниме и ќе имаме трансфер нареден циклус. Ова ни е второ инвитро, првото во јануари беше со негативна бета а беа вратени две 8 клеточни ембриони на трет ден. Нашата дијагноза е ниско амх. Дали некоја имала слично искуство досега? Посакувам само убавини да си исчекаме сите ❤️
Имаше имплантација или не? Зашто можно е ембрионите да не се развиваат или да нема воопшто и плантација. Како кај мене, мојата матка 45 го не раѓала, така да мораше да направиме гребење.
Провери што влијае, кај мене мислам беше пресудно тоа гребење, малку од брис, друго пролактинот го намалив. Може и самите ембриони да не се развиваат понатака, ама прашај го др што да направиш за подобра имплантација.