Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Sara B.

Sara B. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    57
    Секако дека многу фактори се во игра, овој пат малку е поразличен пристапот па ќе видиме каков ќе биде исходот откако ќе се направи трансфер. Се надевам дека докторот ќе направи се што треба за да се оптимизираат шансите за успех, секако дека во ништо нема гаранција.

На Dijana DM, NNA, Pamuk dete и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Сигурно, само ти да направиш што можеш за себе, докторот секако прави се. Јади протеински храна, рекреирај се.

На NNA, Pamuk dete, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Сонце те гушкам најсилно, знам колку се бориш но нема откажување, горе глава девојко храбра моја!:hug::hug::hug:

На Dijana DM, Pamuk dete, Tiffany01 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    5.931
    Од која причина немаше трансфер овој пат? Инаку две бластоцисти е супер резултат. Ти посакувам успех :inlove:

5. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    639
    Девојки, дали некоја правела НК клетки во Софија, во која лабораторија? Тука сум овие 2 дена, па би сакала да направам. Знам кај нас во Рамус испитуваат и ги праќаат Бг.

6. Sara B.

Sara B. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    57
    Ти благодарам, само да се враќа со убаво
    Докторот одлучи да направиме така, претходно беше неуспешно кога на трет ден ги вративме.
    А сега сум во друга клиника и различна терапија имав.

7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    5.931
    Значи беше планирано да замрзнете во секој случај или имаше нешто проблем со хормони ендометриум? Каков е планот за следен трансфер? Ти сподели нешто?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sara B.

Sara B. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    57
    Хормононите беа во ред цело време и еднометриумот исто така. Добро реагирав на терапијата особено од десниот јајник имав 7 фоликули, тоа е ново за мене оти досега не ми бил многу активен тој јајник. Сега во петок треба да се видиме со докторот и да се договориме дали на нареден циклус ќе правиме трансфер.

На NNA, tina2018, le.soleil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Соборки..споделете искуства и мислења..едно нешто ме мачи сега за сега..
    На прегледот пред ивф постапка имав 15 антрални фоликули, 7 на еден јајник, 8 на другиот. Докторот презадоволен.
    Терапија по долг протокол-триптофем, бемфола, мериоферт..на ехо пред пункција многу фоликули со различни големини, естрадиол 520 и 3 зрели јк.

На прегледов после спонтаниот, пак убави 13 антрални фоликули, 7 на еден јајник, 6 на другиот..матичниов не можи да се изначуди зошто на толку терапија и антрални фоликули, а толку малку јк...

***Зборувам конкретно за овој случај, не сакам да бидам погрешно сфатена од други членки од типот: "некој не може ни толку" и да бидам осудувана. Јасно ми е дека секоја планина си има своја тежина..

Ако сака некоја да поразговараме и да размениме мислење на оваа тема или ако има слично искуство, слободно може и лична порака.

На NNA, Mihaela123456 и Rosberi им се допаѓа ова.
  10. Mummy 86

Mummy 86 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    Здраво јас сега скоро испитував за клетки убијци во клиниката Др.Штерев во Софија.Резултатите (сеуште ги чекам) се готови за 20 работни дена.Таму планирам да го правам наредното инвитро па решив таму да го направам и тоа испитување.

На NNA, tina2018 и JanaDarling им се допаѓа ова.
  11. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.245
    Допаѓања:
    88.216
    Здраво девојки
    Доколку има некоја што пиела редовна терапија за крвен притисок пред трансфер да ми пише лп.

12. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne znam kolku vreme ste bile na stimulacija, no mislam treba da se razmisli da se smeni terapijata, vo smisla mozebi podobro ke reagiras na drug vid na terapija so kokteli.
    Ako ste so policisticni, gledam dobar efekt dava kratok protokol. Kako sto si kaza sekoj so svojata tezina, ali treba nesto da se promeni vo terapijata i protokolot

На NNA, cik, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745

Dolgiot protokol ti napravil supresija na jajnicite.
    Jas ist slucaj bev.
    Kratok top folikuli, 8 zreli jk.
    Dolg edvaj 2 jk.
    Mislam ne se ni oplodija, od tie dve invitra vo sistina traumi imam, edno po drugo, dobivav odgovor, jajcekletkata ne se oplodi.

На tina2018, BelataMasai, *Mika и 4 други им се допаѓа ова.
  14. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    24 dena traese primanjeto terapija, blagodaram na odgovorot. Da baram barem nesto da promenime, mozi i prviov pat ke bidi lekcija za vtoriot. Samo amin boze site da se izraduvame

На Dijana DM, Rtulka и Blondie715 им се допаѓа ова.
  15. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Ohhhh..dusava ni znae na site niz sto vrvime, samo da veruvame deka se ke se isplati. Blagodarnost za odgovorot

На NNA, Dijana DM, Mihaela123456 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. BIG

BIG Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Најпрвин сакам да ти посакам успешен обид и раце полни дечиња.
    Имам интерес за ифв процес во Прага, дали можишда пишиш нешто по опширно за целата процедура, како си задоволна досега и од прилика колку би чинела целата постапка о самите медикаменти ?

На NNA, Rosberi, Janamasemoiselle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    I jas mislam deka dolgiot protokol, so supresija, ponekogas ti gi smiri povekje od sto treba jajnicite. I tesko se razbudat. Mene estradiolot eeedvaj mi se pokaci vo punkcija, imav srekja na kraj koga mi go pokaci dozata na fostimonite. Isto taka za transfer, slabo reagirav vo estrofemot, od koga bev vo supresija..

На NNA, Blondie715, Mihaela123456 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Janamasemoiselle

Janamasemoiselle Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    363
    Zdravo draga.Naravno da mogu da pishem sve,lakshe mi je ovde da pishem da mogu i druge zhene da procitaju.
    E ovako da pocnem od pocetka.Ja sam radila 3 vto u Beogradu,prva uspeshna i imam sin od 2,5 godine.Druga i treca vracene po 2 blaste i nishta,u stvari bile su biohemijske,jedna beta 42 pa pala na 2 a druga vto 27 pa pala 5.
    Odlucili smo se da promenimo bolnicu i posto sam mnogo slushala za Prag,odlucili smo se tamo.
    Prvo sam poslala mail na Srpskom,poshto je doktorka Crnogorka i ima kod njih na sajtu sve i na Srpskom.Dobila sam odgovor za nekih 2,3 dana shta sve treba od analiza da uradim i muz isto.Lad skupim sve analize da joj poshaljem na mail jedno po jedno.Koordinatorka je isto Crnogorka i sve pishe na nashem jeziku(to nije doktorka nego zena koja ce da te vodi kroz ceo proces i ona pokazuje doktorki sve analize)
    Kad sam skupula sve analize,oko 10-15 dana mi je trebalo,sve sam uradila privatno u Ohridu u avgustu kad sam dobila ciklus.Najduze sam cekala papa test nekih 10 dana.I onda sam joj sve poslala na mail.Posle 1 ili 2 dana mi je rekla da od prvog ciklusa u septembru pocnem sa terapijom koju mogu da kupim u Mk ali ja sam joj rekla da smo se vec vratili u Nemacku i da ovde ne moze da se kupe te inekcije osim ako ti ne napishe recept doktor iz Nemacke.
    I onda smo otisli 2 dana ciklusa sad u oktobru(jer u septembru nismo mogli) i dobila sam terapiju za 7 dana,uradili su mi uz,da vide da nema neka cista ne daj Boze i muz je dao spermogram koji je u redu i zamrznuli su ga.
    U ponedeljak idemo na kontrolu i ostajemo tamo sve do aspiracije i ako Bog da do transfera.Ceo postupak je 4900 evra.
    Zadovoljna sam sa bolnicom,sve je novo i savremeno i svi su skoro sa Balkana.
    Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.
    Ti ako bi se odlucila za njih,kad uradish sve analize mogla bi za manje od mesec dana da idesh tamo od 7 ili 8 dana ciklusa i da terapiju kupish tu u Mkd.

На NNA, Dijana DM, Pamuk dete и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Zasto daje sperma na 2 dan i ja zamrznuvaat?

20. Janamasemoiselle

Janamasemoiselle Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    363
    Jer je bila odlicna 72 miliona.Kaze zamrznucemo i mi smo se slozili.

На NNA и Mihaela123456 им се допаѓа ова.