Искрено за Систина немам некое мислење. Последното искуство со нив за ИВФ кое го имав од аматерско по аматерско. Тоа ме натера и да се врам во Ремедика кај Димитров. Незнам како ке функционира сега , но јас сум сеуште фрапирана од непрофисионалноста на ембриологот кој се јавва од скриен број без да се представи и дркоста и ароганцијата нивна и од негрижата на докторот -имав згрешен протокол и трансфер на ВТОР ден. Планирам од понеделник некој ден да закажам за кај Димитров па ке видам каква ке биде највната комуникација од пунктот и која ке му биде сестра Незнам дали до Ремедика во пакет и сестра има одено со него... би сакала да е така бидејки им верував на сестрите што беа околку него во Ремедика. Инаку времето , Здравјето, парите и нервите никаде не ни ги ценат.
Da, i jas sakam da napomenam deka sestrite bea prekrasni. Uste ne mozam da go zaboravam koga abortirav, edna od niv (ne sakam da spomnam koja bese ama sega ne e veke bo ivf odelot) mi bese najgolema podrska vo toj mracen den. Ona mi dade sila i samo sto ne placese so mene. I sekogas koga ke me sretne tamu, ke me pregrni. Prekrasna zena
Во Систина на ваков однос барем по моето искуство нема шанси. Пред некој ден коментиравме со маж ми, вика извини вака , знам дека не би ги сменила за ништо на светот, зошто сепак од прва успеав таму, ама вика многу се провидни и лицимерни, сите исто се однесуваат, а најмногу го нервирала Бистра, и требало цела вечност да наплати и немала фаца за на тоа место. За тие пари што ги даваме катастрофа и е односот, разбирам гужва, ама проблем ли е да се вработи сестра плус.
Zdravo, devojki. Sakam da kupam prolutex ampuli, dali nekoj ima sto saka da gi prodade neiskoristenite?
Ако немате никалов проблем следува после 4 инсеминации. Јас откако ги направив сите 4 поднесов документи за ваучер. Инаку добиваат и со помалку инсеминации или без ниедна доколку постои проблем.
Jas koga se porodiv tamu idea I vo soba I po telefon nekoi menadzeri I prasuvaa dali sakame da se pozalime za nesto daaa popravt nesto ne li,taka da Imat takva sluzba e sea kako da se dojde do near I kolku realno ke prevzemat nesto neznam. Jas Bev kaj lazarevski ako sestrata ne mi krene mu pisuvav meil I covekot mi odgovarase a ona mi kaza vo eden navrat deka posle 14 casot po e slobodna da se javi Ili da piseme poraka I ke odogovori I odgovarase vo Tek na denot Ili ke se javi pa usno ke se razbereme sea takov e nacinot na komunikacija zasto neznam.
Zdravo devojki vcera dobiv posle 47 dena ciklus, minatiot pat na 28 mu dojde koga bev tajj mesec so dolg protokol. Si zakazav za krv utre na 3 den hormoni dali moze da pokaze oste vlijanie od terapijata ili ne bi trebalo.
Здраво женски, дали некоја приметила кожна реакција како балго чешање од Утрогестан? Мене некако ме чеша околу дланките, се појавува мало црвенило кога ќе се почешам што е нормално, но одма се губи. Е сега не знам дали е до терапијата или е само коинциденција што ми се јави чешање деновиве
Да, можеби е само случајност, затоа баш сакав да прашам дали може на друг му се има случено. Фала многу на одговорот
Mozno e, ako dobro se sekjavam primase dolgo vreme stimulacii. Dobro e pokraj krv i na eho da te vidat.
Види со твојот гнеколог. Јас не сум имала никакво чешење кога сум ги користела.. Може да јавува и такви несакани ефекти или пак така ти се погодило на неколку наврати.
Девојки, денес без никаков проблем од втора ги добив Систина и закажав за кај Димитров. Така да тоа функционира
Можеш со упат од матичен на клиника, а инаку приватно можеш секаде во ивф центрите, во Њуборн треба да може барем во ценовник гледам дека го имаат. Исто и во Авицена треба да може. Едит: Во Њуборн гледам дека цената е 4500 мкд, не знам дали е променета. На клиника со упат не се сеќавам точно колку беше, но сигурно не е повеќе од 500 ден.
Zene da vam se javim iz Praga. Na desnom 6 folikula,na levom 3,4 svi su od 15 do 22 mm.Veceras u 21:00 stop i u sredu ujutru aspiracija.Kaze dr da sam super reagovala na inekcije(ukupno 8 dana) Dace Bog da bude sve dobro pa da uradimo odmah transfer ❤️