Здраво. Дали некоја членка примала интралипидна инфузија? Поради кои причини се прима? Во која клиника и кај доктор? И кои денови се прима? Ако може појаснување и малку повеќе информации. Ви благодарам.
Дали доколку постои проблем,треба мислење односно извештај од матичен док. гинеколог само или и од тој док.гин кај кој што се правени инсеминациите?
Jas primav ama ne vo MK; se prima za natural killer cells. Nema dokazano studii deka navistina e efektivno no nema i nus pojavi ako se prima; cisto proteini, pretezno jajce, soya I ne se sekavam sto drugo imase vo nea. Bela e po boja I mnogu bavno tece, edna za okolu 2-3h; gusta kako mleko Mojot doktor posledniot transfer mi ja stavi vo protokol, vo prethodnite 5 transferi nemav. Prvata ja primav nedela dena pred transfer Ili 1-2 dena pred da se pocne so progesteronska podrska, Utrogestan, prolutex itn. Posle pozitivna beta primav vtora i posle toa na sekoi 3 nedeli po edna se do 12 nedela. Inaku pred da se prima mi baraa krvna slika glavno za rabotata na giger tie AST, ALT oti ako se visoki togas ne se preporacuva bidejki e extra proteini
Здраво девојче, Јас сама си побарав и инсистирав на тоа бидјеќи ми се последни ембриони.А самиот доктор ми рече па имам сега неколку успешни со хистероскопски-скречинг. Минатиот петок правев,не беше амбулантски туку со анестезија.Требаше гладна и жедна да отидам.Така да дали ќе ми помогне или не се уште незнам.Но сакав се што е до мене да направам.Ти посакувам среќа.
Zhene,da se javim.aspiracija zavrshena,6 jc od toga dve ne valjaju.Transfer ce biti u petak ili u subotu,enometrijum je 8 mm.Od veceras pijem estrofem.Rekla je doktorka da ce mi vratiti dve najverovatnije.Chekam sutra da mi jave kako napreduje oplodnja.
Zdravo , jas primav intralipidna infuzija vo Sisitna , po preporaka na Mitko Ivanovski , se prima okolu3-4h i kako ssto ti objasni @Angie77 bela tecnost e , pretezno proteini , (belka , soja ) , ja primav na den na transfer , i posle uspoesna beta , nekade 10 dena posle toa , ne znam kako e praksa , ova bese 2019godina verovatno uste ja davaat , inace mene transferot mi bese uspesen.
Devojki da prasham, dali nekoja ima informacija do kade e rabotata so predlogot da se davaat 6 invitra preku fondot mesto dosegashnite 3. Dali bi bilo posle nova godina? https://fzo.org.mk/220531-javna-ras...regulativa-za-pacientite-koi-se-soochuvaat-so
И мене ме интересира бидејќи и јас сум алергична на пеницилин. Каде тоа имаш направено хсг? Кај толовски ми рекоа дека единствено имаат контраст со пеницилин, а цел ден од сабајле ѕвонам во систина, и никако да добијам некого.
Zdravo, jas imam podneseno vo septemvri, posle eden mesec na pocetok od Oktomvri se javiv mi rekoa javi se za edna nedela, uste ne si na komisija, se javiv naredniot petok mi odgovorija deka pominale na komisija po prv pat I treba nekoe dopolnitelno ispituvanje, ne mi kazaa po tel sto treba, mi kazaa ke ti stigne po posta. Od togas pominaa 10 dena uste nema nisto stignato po posta a na telefon zvonam tri deka nikoj ne se javuva. Ve molam dokolku imate nekoe info spodelete.
Jas sum alergicna na penicilin i pravev hsg kaj Tolovski i nikoj vakvo nesto ne mi spomnal, fala bogu dobra sum
Ke odis licno tamu, baraj si da ti go dostavat licno izvestuvanjeto. Kaj mene se izgubi po posta, pa odev licno tamu, pa im dadov odma novi dokumenti i za brzo mi go dadoa vaucerot. Moze i srekja sum imala, ne znam, ali jas licno si odam po drzavnive institucii
Mnogu mi e problem sto ne sum od sk a od rabota ne mozam mnogu da otsustvuvam zosto tek do prva ke mi trebaat slobodni denovi, pa ke cekam, se nadevam ke stigne za brzo
Мислам дека е височко, со резултатите кај ендокринолог најдобро е да одиш на консултација. Може и моментално да е, па да те советуваат да го повториш испитувањето, но можеби и терапија ќе дадат.
Дали пополни формулар некој? Мене ми спомна нешто, - ако сакаш пополни формулар као ја превземаш одговорноста ако се случи некоја реакција.
I jas sum alergina na pencilin i za se edno nesto potpolnuvam formular,i pred da zapocnam so invitroto prvo nesto sto napomeniv e deka sum alergicna na pencilin...do sega fala Bogu ne sum imala problemi