Јас се имам боцкано така и на двете стимулации. Не мислам дека е тоа проблем Битно е инекциите да се аплицирани секој ден во исто време . Не се секрај. Со среќа и чекаме убави вести
Девојки доколку на некој му треба нека ми пише имам останато Пролутекс 1 кутивче со рок до 03.2024 Достинекс 4 таблетки со рок до 12.2022 Еноксапарин 3 инекции со рок до02.2024
Девојки тие што ме читаат знаете дека имав едно ивф краток протокол и неуспешен трансфер. Другите две инвитра долг протокол и модифициран протокол не ни стигнав до трансфер, лоша реакција на терапија и рано дадена стоп. Од тие две инвитра јас сеуште влечам трауми.. ,,вашите јајце клетли не се оплодија". Цело време сум во страв за следно што ќе биде. Прелошо искуство имам два пати позади мене.
Можам да претпоставам низ што се поминуваш. Знам дека не сум ти утеха ама неможам да се пофалам со некое убаво искуство и многу добро го знам тој мирис на страв , трамуи како и да се наречат ама истовремено знам дека од страв нема ништо да постигне а тоа што се селучило пртходно се случило и толку. Среќата ги прати храбрите. Не се стресувај веке доста беше сега смирено полека терај го процесот кој си го почнала. Со среќа и со Господ напред !
Девојки, Дали ако се поднесе амх во фонд кое е под 1 одобруваат само со донирани јк? И Доколку поднесеш молба и ти одобрат со твои тоа е само еден ваучер, секој нареден само со донирани? Искуство некој да ми пише. Ниско амх а немам инсеминации.Ивф докторот ми вика со него да аплицирам и ме буни.
Zdravo devojki. Zakazav za 24.10 vo Remedika, no sega citam deka ponedelnik e neraboten den za RM, a od tamu ne mi rekoa nisto. Da se rasprasam pak, ima nekoja od vas info?
Мислам дека така е со амх пониско од 1, фсх повисок од 12 и естрадиол повисок од 60 пишува во правилникот одобруваат само еднаш со твои јајце клетки другите пати со донирани незнам колку тие амх колку години имаш како ти се движи фсх и естрадиол но ако имаш над 35 мислам со две инсеменации можи да ти одобрат мене ми одобрија со две инсеменации правени месец за месец и имам 36 год е сеа ако има врска последниот спермограм беше катастрофа па заради него да ми одобрија незнам и јас бев со низок амх и мене ивф докторот ми рече поднесувај побрзо со низок амх си немаш време за чекање дури и извештај ми напиша дека имам низок амх подхитно инвитро да се прави ама не го поднесов тој извештај и истиот месец кога поднесував документи за инвитро останав природно бремена.
Здраво!Сакам да ве прашам ми остана да испитам хормони на трет ден од циклус,зашто пред една година последно ги испитав.Е сега не ми текнува дали од прв ден на добиено се броеше?Јас добив сабајлево,дали тоа значи дека сабота треба да испитам?И дали знаете од колку часот најрано може да се заврши во државна?поздрав до сите и убав ден
Zhene,sad su me zvali iz klinike.Svih 4 se oplodilo,one dve nisu valjale odmah.U subotu transfer 2 a 2 ce da zamrznu. Samo da vas pitam jel nije rano za transfer 15 dan ciklusa?
Јас мислам дека најубаво е да имаш мислење од доктрот што правел инсеминации, да напише мислење дали е до спермограмот или има некој друг проблем и со тој извештај да поднесеш во Фонд, никогаш не се знае, одобруваат и со помалку инсеминации. Јас немав никаков проблем и морав сите 4 да ги направам.
Мене ми дадоа ваучер со една инсиминација. Имав мислење од ивф докторот, кој пиша дека имаме слаб спермограм и јас имам запушен јајцевод и најдобро е да се обидеме со инвитро.
Prashav vo nevladinata "do bebe preko bpo" (bidejki tie ucestvuvaa vo javnata rasprava) mi rekoa nemaat seushte informacija shtom imaat ke objavat kaj niv na web.
Mojata klinika vo Ceska pravi transfer od 18-22 den od ciklus no toa e za krio transfer, za svez ne znam no zboruvaj so tvojot doktor sigurno znaat kakov protokol za tebe odgovara; so sreka i cekame visoka beta
Среќно Сигурно знаат тие кога одговара да се прави трансфер според ендометриумот и хормоните. Не е рано, се е индивидуално. Не грижи се.
Девојки , какво ви е искуството со добивање на писмо од фондот за плус достава на док. за ИФВ? Конечно од фондот имам повратно за поднесените док за вачер и треба да им пратам ново ехо. Го направив па утре ке г о однесам во архива. Дали се чека нова комисија или побрзо оди тоа?