Од септември имав поднесено ама немав никаков одговор, па денес бев кај нив и ми го дадоа известувањето на рака .Беше во коверт за да се прати.
Off lele ke si cekame nie so maki a tie vo koverti gi cuvaat, I jas go cekam odgovorot po posta da stigne, nikako da stigne
Мој совет е да не чекате од пошта, туку идете дирекно кај нив (позади Мајка Тереза) и прашајте до каде е процесот. Откако аплицирав прв пат во јуни, дури сега во октомври го земав ваучерот дирекно од кај нив. Од пошта уште ништо ми нема стигнато. Проблемот беше што месец дена не можев да го подигнам ваучерот иако го имав добиено, бидејќи тие веќе го пратиле по пошта. Бидејќи е вредносен ваучер не можеле тие го дадат повторно се додека на нив не им го вратат картончето од пошта дека ваучерот не е доставен на примателот. Ова се однесува за Скопје, имале жалби од многу пациенти дека ништо не добиле од пошта иако тие ги имаат испратено ваучерите. Но, ако поминат 3 недели откако тие го испратиле по пошта, ќе може да си го подигнете од кај нив лично.
Според ова што читам пункцијата била вчера на 12ти ден, доколку враќате тридневни ембриончиња тоа е на 15ти ден од циклус во сабота. Не се грижи воопшто математиката точно се поклопува, така што е баш соодветно во твојот случај Доколку одлучите да чекате за петдневни ембриончиња трансферот во тој случај би бил во понеделник на 17ти ден. Ти посакувам многу успех!
Здраво, Јас сум со ниско амх под 1, но намерно амх не поднесував со документите, и досега имам добиено 3 ваучари без проблем и никојпат ми немат побарано. Но јас ги поднесував лошите спермограми направени во три различни лабаратории. Немам те читано наназат, дали само ова е проблемот кај вас, низок амх и затоа ви препорачуват инвитро и затоа поднесувате за ваучар? Во тој случај незнам како е, можеби ќе морате да поднесете. Поздрав
Тогаш нека кажат другите членки со овакво искуство. На нас од прва ни ги одобруваа ваучерите, но најверојатно поради лошите спермограми. Немав поднесувамо амх а од инсеминации им поднесував само една. Поздрав
Девојки дали некоја има искуство со хиперстимулација? Веќе 5ти ден од пункција имам симптоми, болките се подносливи веќе ама стомакот ми е цел подуен пијам Достинкес, електролити и аспирин. Кога би требало да ги снема симптомите? Ви благодарам
Denes drugarka mi bila vo klinicka biohemija i ispitala amh i drugi hormoni samo so uput od maticen ginekolog. Ova go pisuvam, zosto imase info vo grupava deka pak vrakjale za amh da imas uput od klinika za ginekologija od sterilitet oddelot. Ne e tocno, ova vi e najnovo od denes.
Матичниот ми предложи и кас таму да испитам, како најверодостојно Колку е цена на сите хормони дали знаете?
За испитување на амх во ГАК бараат упат од специјалист, а на клиничка испитуваат и со упат од матичен гиниколог.
Мислам дека 40 до 50 ден е еден хормон освен амх кој е 250 ден.колку што се сеќавам ама не земај за збор и ко ќе одиш да испитуваш гладна и жедна да си одморена претходниот ден да немаш многу активности и ако можиш да одиш од 8 до 8 и пол да ти земат крв тоа време најверодостојни резултати биле за фсх така ми кажа гинеколог и стално ко ќе испитував ме потсетуваше за ова.
Zenicki moram da.vadam na 2 zaba zivec pa posle 3 nedeli da se zakrpi toa otvorot,planirav od ovoj ciklus da pocnam za vtor transfer no nekako sega.mi e strav,iako zabolekarkata tvrdi deka nema da ima problem... Prethoddniot pat otkazavme.transfer zaradi primanje antibiotik i sega se mislam dali da pocnam za vtor transfer ili ne?