Здраво, Јас сум со низок АХМ. Првиот пат кога поднесував документи за ваучер ФСХ ми беше над граница и дополнително ми побараа АХМ да им однесам. Ми одобрија ваучер со донирани јајце клетки. Поднесовме молба и ни ја уважија. Втор ваучер ФСХ супер, одобруваат со мои јајце клетки. Трет ваучер, здравје, сега ќе почнеме да спремаме документи.
@_Vera_ дали и пред пункција се боцкаш со клексани (или земаш аспирини) заради мутациите? Бидејќи и јас имам мутации mthfr хетерозигот, па затоа прашувам. Ти благодарам многу.
Дали и ти си хетерозигот? Кој ти ги препорача клексаните, докторот од ивф или трансфузиолог? Јас до сега само сум примала од ден на трансферот. Ти благодарам многу.
Да, бев кај нив уште вториот ден, само ме интересираше колку време траат симптомите, прв пат ми се случи и малку бев во паника, ама еве веќе поминува фала богу.
Девојки дали тие што имате пиено Дабростон ви се гадело? Прв пат сега почнав да ги пијам, по две апчиња на ден на 12 саати и плус по два фостимони се боцкам на ден. Осеќам гадење и подуеност (подуеноста ми е нормално, се јавува при секоја стимулација).
Fsh mi беше супер пред неколку месеци, ќе направам пак. Вака хормоните ми се ок. Така ќе поднесам без амх па ќе видиме .
Devojki tie shto ste piele mikroginon pred da pocnete so procedura vi se slucilo li da zaboravite, da se napiete apce i shto ste pravele vo takvi situacii? Jas vcera zaboraviv da se napijam
Nishta,samo nastavish dalje.Vazhno je da od 21 ne preskochish vishe od 2 tablete.I tu tabletu shto si zaboravila bacish nemoj da pijesh jedan dan duzhe.
Јас сум сега во постапка, се боцкам со два фостимонот и пола декапептил, исто пиев Микрогинон и еден ден заборавив, утрети ден си продолжив и ми кажав на Др. И ми рече без гајле.
Јас не ја фрлив ја испив и таа таблета, па сега здравје ќе видиме како ќе оди целава процедура. Не ми кажаа дека треба да се фрли само да продолжам. Сега може и јас сум направила грешка.
Jas vo upatstvoto ptocitav deka ako se zaboravile trebalo da se napies sto poskoro pa duri mozelo i 2 odednash, i sabajlevo se napiv od propustenoto i mislev vecer vo 19 da si prodolzam kako sto si gi puev...isto mislam deka ne e kraj na svetot ako se ispusti edno , cisto me intresiraa iskustva
Druski ve molam za sovet. Deneska 9 den od ciklus, uste imam kravernje, ne obilno no sekoj pat koga ke se brisam imam krv. Utre imam kontrola za da da mi dadat terapia za transfer na zamrznat.Od sto mislite vaka imam, da ne e od aspirin? Inace zemam aspirin, estrofem 3x2, folna i inositol.
Nisto strasno, denes napij se vo isto vreme kako pies...... sekako ke odis na kontrola kaj doktorot, ke vidi on na eho dali se smireni jajnicite