Боцкав при еден трансфер по препорака на ивф докторот, ама не памтам точно колку дена пред ет беше. Овојпат бев пролетта кај др Јани, и по негова препорака заради мутациите боцкав 15 дена пред трансфер. Аспирин после ет беше вклучен.
Ambulantski bese 6.000 den lani ova vreme, sega sigurno e poveke. Najdobro na pult da si prasas kaj Bistra, sekoj den novi ceni ima
A kako presmeta koga da pocnes, bidejki tocno ne se znae pred vreme koga ke bide transferot? Mene Jani isto mi preporaca, ali ne bi znaela kako jas da go presmetam toa. Dopolnitelno Jani vika 15 dena, mojot doktor vika dovolno e 5 dena pred transfer, odnosno posle punkcija. Tuka imam jas nedorazbiranje
Nikako ne presmetuvaat, samo na pamet si kazuvaat. Na primer ako ti se odlozi transferot na zdravje bockanjeto, objasnuvanje nema nikoj. Odgovorot e samo "prekini so terapijata" sto ne e vo red.
Кај мене отприлика. Јас по препорака на докторот што ме водеше почнав на 5 детн од циклус и излезе 13-14 дена пред трансфер да боцкам.
И јас сум се боцкала 5,6 дена пред трансфер. И мене др ми рече не мора да се боцкаш, доволен е аспиринот
Па не пресметав ептен точно, ама кога отидов кај др на втор ден од циклус, се договоривме да ги почнам од 4 ден од циклусот, а трансферот се случи на 16 ден од циклус, па така отприлика. Мислам дека не е пресудно тоа, сепак со резерва ме читајте, ниту сум доктор, ниту пак сите сме со исти мутации. Лошо сум се изразила дека баш 15 дена боцкав, толку пишуваше во извештајот да биде, а не беше точно толку. Кај мене со кратки циклуси, не би ни знаела кога да почнам, овулациите рано ми се случуваат
Немој да се плашиш. Проблем во кариотипот е статистички малку веројатен. Не се оптеретувај, мисли си дека ќе е во ред, знам лесно е да се каже ама и јас кога правев така си велев , ќе направам за да сум мирна и нема да мислам. Не дека ми беше сеедно ама сепак многу поретко е тоа проблем.
Девојки здраво, Дали некоја од вас пиела циклопрогинова? Бев кај др. Трајковски и тој ми ги препорача да ги пијам од 3 ден на циклус наутро, 21 ден. Но искрено јас не го разбрав зошто точно ми ги дава, а мислам дека дури и не спомна ништо, туку дирекно ми ги препорача да почнам да ги пијам. Како што читам најчесто се дават за регулирање на циклус, но јас немам таков проблем, секој месец редовно ми доаѓа и точно како швајцарски саат. Ве молам ако некоја ги има пиено, да сподели искуство. Фала Ви!
Jas gi imam pieno, za reguliranje na ciklus. 3 meseci gi piev. Nemav kontraindikacii nikakvi. Gi davaat i pred pocetok na protokol za in vitro
Ги имам и јас пиено, без несакани дејствија..не се плаши, верувај му на Др.Владимир. Ти посакувам успех
После колку дена од завршување со пиење добивте циклус? Утре ми е последното апче. Исто Трајковски ми ги даде по дијагностичка хистероскопја и скречинг.