Devojki mene sega mi zakazija intervencija za otstranuvanje polip na matka. Dali e strasno ? Kolku trae? Kolku se plaka vo remedika?
Јас вадев полип во Ремедика кај Петановски во 2019 и тогаш беше 30.000, сега не џзнам колку е. Дента сабајле те хоспитализираат, подготовка како пред операција - анамнеза, алергија на лекови, претходна операција, крвна група. Кога ќе дојдеш на ред те викаат, одиш во сала и те успиваат со целосна анестезија, ама не си интубирана секако, ‘лесна’ целосна да кажам… прекратко трае процедурата, мислам дека не повеќе од 10 мин. После тоа се будиш во соба, се освестуваш и до крај на работен ден си одиш дома. Ништо страшно, ништо болно. Јас ни после немав болки ниту чувствував дека е правена интервенција. Не се сеќавам дали пиев нешто после тоа - можно е антибиотик, ама не сум сигурна. Со среќа и со лесно
Jas deneska bev za da pocnam da se bockam za transfer, ama dr. Petanovski mi rece deka gleda polip, i mora da go izvadime a isto vreme vika ke ja grebnam matkata za da pravam mesto za bebeto. Od trema veruvam nisto ne prasav za cenite daj boze da pominuvam lesno. Blagodaram za odgovor ❤️
Denes bev da si gi zemam rezultatite od tret den ciklus amh duri 10 doktorkata mi rece deka e super. I dr hormoni odlicni. A jas se isplasiv od sto mesecet koga imav punkcija mi dojde ciklusot na 28 den a posle na 47 dena i zatoa gi ispitav
Grebenjeto e skreching, nisto strasno, a dava rezultat, barem kaj mene imase. Polip mi imaat vadeno pred poveke godini, ama bukvalno da ne se zamaras, nisto strasno, istiot den si odis doma
Hausartz ne gleda na eho, da, imam nekoi tamu okolu Bern odat vo nekoja privatna bolnica na ginekolog, zakazi si da te vidi ginekolog, ako ne si ides nakaj Mkd. Jas nemam iskustvo mnogu so ginekolozi vo Swiss, jas si odam MKD.
Sad mi javili iz klinike da trodnevni embrion nije stigao do blaste Tako da od 6 jc,4 nisu prezhivele i sad sve vishe verujem da i ove 2 shto su mi vratili nece uspeti.Bash sam sjebana skroz. Ako ne uspe,opet sve ispocetka.
Аааааа чекај, полека, не носи такви заклучоци. На второто инвитро имав 6, само две стигнаа до бластоциста, другите не. Па еве бремена сум со едно од тие две. Не може така да тврдиш тие две што ти ги вратиле дека нема да успеат. Од 6 доста е една да стигне до бластоциста и да останеш бремена, а немој да мислиш дека не чинат и тие што ти ги вратиле бидејќи четирите не се предзнак за другите две. Ајде смирено, мисли позитивно, навистина, ама навистина не треба да мислиш така бидејќи не е така црно-бело. Опушти се и чекај го денот за тест, не мисли негативно. Пак ќе повторам. Ако четирите ембриони не успеале да стигнат до бластоциста, апсолутно не значи дека другите две нема да стигнат. Ајде храбро, смирено и баш помисли си дека токму овие две ембриончиња се вистинските, немој така негативно да мислиш.
Hvala ti,cekacu 7 novembar da uradim betu pa shta mi Bog da. Ove dve shto su mi vratili su bili 3 dnevni embrioni,nisu bile blaste.
Da znam bidejki mi e vo seloto hausartz zatoa odidov kaj nea. Da znam imam odeno na 3 4 giinekolozi jas tuka ama sega ne otidov oti ke prasuvaat dodek so kak zosto oste ednac ne dostavi dokumenti novi za insemenacija i zatoa otidov kaj nea
Zdravo, od 10.10 pocnav so triptofem po pola na den, na vtor den od ciklus (18.10) pocnav i so bemfola 150 Od 3ti den ciklus osekjam tapi bolki vo jajnicite kako za vreme na ovulacija i veke dva dena imam iscedok kako vo ovulacija, od denes mi ja zgolemija dozata na bemfolata 225 (denes mi e 8mi den od ciklus) i plus gradite pocnaa da me bolat Dali seto ova e normalno ili ne? Vo sreda sum na pregled i malce me fakja panika neznam so e normalno prvo ivf mi e Da napomenam so dolg protokol sum
Тоа е нормална реакција. Моментално растат фоликулите и нормално е да осеќаш притисок на јајниците, а исцедокот е поради зголеменото ниво на естрадиол што се излачува од јајце клетките. Генерално поголемо ниво на естрадиол ќе значи повеќе зрели јк. Мислам дека воошто нема простор за паника. Со среќа и со лесно!
Јас кога останав, баш со тродневно беше (не беше успешно до крај, но неважно за дискусијава). Сакам да кажам, нема правило. Не се разочарувај, секое ембрионче е своја приказна и нема врска тие што не се развивале со овие. Опушти се, како и да е, предвреме не се знае ништо. Стрпливо во позитивен тест