Девојчиња Здраво.Се подготувам за FET.Бев на ехо на 6-ти ден од циклус и ендометриум 5,5.Докторот ми препиша да продолжам со естоферм до 13 ден од циклус и тогаш ќе одам на ехо повторно.Па која од Вас има исктво со трансфер на замрзнти ембриони со стиумлиран цикус нека пише искуство.Пијам естофем 3*2 на ден. Ми е страв да не се промаши нешто,последни ембриони ми се.Инаку имам краток циклус од 25-26 дена обично.Но докторот ми вика сега,бидејќи пиеш естофем нема да имаш оволуација.Секое Ваше мисење ми е добредојдено.На сите Ви посакувам успех и две цртки.
Ista terapija imav so estrofem od 5ti den, i prviot FET transfer na 15ti den, neuspesen, vtoriot FET so ista doza na estrofem i transfer na 17ti den uspesen. Na denot na transfer ke primis dijazepam za opustanje i tolku. Nekolku dena pred transfer ke ti uklucat i progesteronska poddrska i samo opusteno, labavo, pozitivno i ke bide se. Pri vtoriov transfer vo periodot posle istiot i rakija i viski si piev za cirkulacija i olabavuvanje, a prethodno zedov nekolku dena odmor za da se fokusiram na sebe i ete bidna. So sreka i so pozitivni misli. I kolku sto mi objasni doktorot, pri primanje na estrofem, ne e mozna ovulacija bidejki procesot e kontroliran.
Abre jas imav implantacija i ostanav so blastula i morula stadium, ne e bitno sega zosto ne prodolzi bremenosta, skroz druga e pricinata, sakam da ti kazam deka podobro se razvivaat vo prirodnata sredina kaj tebe, otkolku nadvor. So srekja
Zdravo devojki. Prasuvam za drugarka samo edno info. Dali bi odobdile vaucer dokolku se e vo red ( spermogram,hsg,amh, hormoni ...) samo zaradi godinite ( po 42 godini partnerite)?
Ima primeri citam na forumov deka odobruvaat. Jas imav 36 god koga aplicirav, nemavme dijagnozi i 3 inseminacii napraviv i pak mi baraa uste edna inseminacija. Nekogas treba i srekja
Прво прашање е дали имаат историја на неплодност, што значи дека не успеале по природен пат во рок од една година за помлади и во рок од 6 месеци за над 35 години (мислам дека тоа е дефиниција за инфертилитет). Доколку да, тогаш ќе треба да започнат процедура. Пред да се оди на ивф најверојатно ќе им бараат неколку инсеминации, можеби и 4 - што реално ако нема никаков проблем може и ќе успеат.
Devojcinja, vie sto ste pacienti na Dimitrov i planirate da mu se pridruzite na doktorot vo Sistina, mi se javija od Sistina deka treba da potpisuvame soglasnost vo Remedika, za prefrluvanje na embrionite, za posle da idaat tie da gi transferirat embrionite od Remedika vo Sistina. Besplatno e sve. Samo transfer plakjate (koga ke odlucite da pravite) (i terapijata normalno).
Ne mi naplatija nisto, bev na dva ultrazvuka, a bidejki bese kontroliran proces so estrofem ne mi pravea ni analiza na hormoni. Sekako dopolnitelno terapijata po transfer. So sreka neka ti e, kaj mene vtoriot pat bese pozitiven izhodot, teram 8ma nedela.
Zdravo,i jas sum pacientka na profesoror i mene mi se javija od sistina za prefrlanje na materijalot i da transportot i cuvanje na materijalot vo rok od edna godina od denot na prefrlanje e besplaten.
Здраво девојки, тие што сте имале повеќе од еден трансфер и сте успеале да постигнете бременост,, ве молам за мислење и искуства што сметате дека помогнало за успешна имплантција од се она што се направиле. Имам еден неуспешен траснфер, следниот е планиран за два месеци од сега, замрзнавме убави бласто ембриони, во план ми е скречинг и акупунктура. Некој друг совет? Ви благодарам и со среќа на сите што сте во постапка
Здраво девојки. Едно прашање... Зошто го бараат Кариотипот ако има жената неколку неуспешни ивф ? Нели кариотип е да се утврди дали има генетски преиспозиции да плодот има аномалии ? Што тоа има везе со неуспешно ивф ? Според мене тоа би се правело ако жената останува бремена, па да има спонтани абортуси. Ваше мислење ?
Кариотипот има влијание врз квалитетот на јајце клетката и можноста од таа јајце клетка да се создаде ембрион кој нормално ќе се развива после оплодување и подоцна успешно ќе се имплантира. Така мене ми објасни ембриологот после нашето неуспешно ивф.
Los kariotip kaj nekogo ne dava embrioni, kaj nekogo ne dozvoluva implantacija, kaj nekogo predizvikuva abort. Zatoa se bara od doktorive.
Jas imav 38 god koga podnesov dok za prv vaucer . Se bese ok so nas I imavme samo 2 inseminacii I dobiv vaucer. Relativno e . Neka se obidat pa ako treba plus nesto ke napravat.
Девојки, Што мислите за Ескулаб. Докторот работи акупунктура и масажи. Дали ви е познато и дали некоја била ?