И нас ни пиша докторот, дека се бара ивф ради машки фактор, ама сепак ни побараа една инсеминац И за мене кога се сомневаа дека имам полип(немав) знам ми кажаа дека над 90%се бенигни и некои и живеат долго со нив, само ние со ивф мора да ги отстраниме да не сметаат, така да без грижи, инаку се носи на испитување бид е сепак страно тело, ама верувам дека ќе биде ок
На резултатот од брисевите еден брис ми е позитивен, а на тој еден лист се ставени резултатите од другите брисеви кои се во ред. Дали за поднесување на документи можам да го дадам тие резултати каде што е позитивниот и нов резултат од истиот кој е негативен или морам сите брисеви да ги правам повторно за да не видат дека еден брис ми бил позитивен или би прифатиле затоа што е излечен и приложувам резутат кој е во ред?
Здраво. Имам 41 година, касно го пронајдов партнерот и од 38 години се бавам со инфертилитет, имам низа неуспешни ин витра во Систина. Докторот од кој сум навистина презадоволна ми препорача да одиме со донирани јајце клетки. Мојот партнер не е спремен за таков чекор. Сакам да пробаме уште една рунда во странство. Затоа што е голем трошок, а ние сме веќе и без тоа многу истрошени, сакам да Ве прашам тие што сте биле и во странство, во што е разликата во ин витро процесот меѓу еве Систина и некоја од странските клиники, Прага, Солун , Софија......... Поздрав
За првиот ваучер поднесов и резултат од АМХ, самоиницијативно поради возраста, дали за втор ваучер треба да поднесам нов или би ми важел и тој иако има поминато повеќе од 6 месеци? Веројатно не би се променил толку брзо резултатот па са бараат нов
Brisevite treba da se cisti, jas bi podnela samo cisti brisevi, inaku ke te vratat pak da pravis brisevi
Јас сум 45 и родив синче од донор јк, иста приказна како твојата. Само да те поддржам и да ти посакам успех. Колку ти е Фсх и Амх?
Ja mogu da ti kazhem moje iskustvo iz Beograda (3 puta) i iz Praga 1 put. U Pragu su detaljniji i imaju savremeniju tehnologiju,sve ostalo je isto. Pre 2 nedelje se otvorila jedna bolnica u Beogradu sa najnovijom thnologijom iz Amerike,kazhu da imaju najskuplje uz,embriologe,lab,pa ako mi ova vto nije uspela ja cu da idem kod njih. Za ostale drzhave ne znam.Srecno ❤️
Да, секако чисти би поднела, но дали да го поднесам извештајот каде има позитивен брис и 3 негативни брисеви и нов од истиот со негативен резултат или треба сите брисеви да ги правам повторно иако ми се во ред
Девојки, документите за трет ваучер, се истите како и за втор? Тие што имате поднесувано сега брзо, за колку време Ви стаса ваучерот.
Поднеси ги сите, и позитивниот и тие што ти биле негативни, и после повтори го позитивниот, кога ќе испадне негативен и тој ќе го доставиш, за да видат дека немаш веќе ништо, ако си во можност собери ги сите одеднаш па прати ги, јас така направив.
Ima razlika Jas bev vo Ceska, iako 3 transferi bea neuspesni so donirani jk resivme da prodolzime vo istata klinika. Posvetenost na doktorot, detalno proucuvanje na tvojot problem, sugestii, komunikacijata so koordinatorkata, nemam nisto zamerka i pred se nivnata verba deka ke uspeeme. 4 krio transfer eve teram veke 18 nedela pa so gospod napred za ponatamu. Promenivme terapija pravev ERA, i grebenje na matkata. Prvite 2 IVF probav so svoi jk vo Plodnost, bev zadovolna od Dr. Tase no nemase sugestii sto ponatamu, samo rece na prv pregled deka sum pecena za so donirani. Vo Ceska razni ispituvanja, proceduri sto nitu znaev za niv niti nekoj dokt mi spomna da napravam. Plus garantiraat 2 blastocisti i imaat PGT, po sovremeni labaratorii itn. Dokolku imate moznost probaj nadvor od MK zosto da ne. Moja drugarka posle 2 neuspesni IVF vo Melbourne otide vo Ceska i na 42god od prv transfer uspea so svoi jk, ima kerka veke e 6-7god sega. Po nejzina preporaka I Nie otidovme vo istata klinika i sekako sum pre zadovolna
Доволно е да го доставиш извештајот каде има позитивен брис и 3 негативни брисеви и нов од истиот со негативен резултат. Нема потреба повторно да ги испитуваш сите брисеви. Доволно е да се приложи документот со негативен резулат од само тој што ти бил претходно позитивен. Другите ти се секако негативни.
Ти благодарам многу за поддршката. ФСХ од пред еден месец 10.09 а амх немам мерено , последно пред две години 2.03, сакав да го мерам но докторот вика дека тоа не е мерка за квалитет туку квантитет. Има жени со амх 0.01 ќе извади од неа една јајце клетка и тоа е таа.
Хало чикас Ова третово неуспешно инвитро ми е убитачно и во поглед на циклус. Се прскав Лензето спреј, пролутекс на 3 дена и Прогестерон депо на 4... некако така беше. Ама трансферот го правев септемврито. После неуспешноста, добив исцедок после 5 ден,па циклус ..нешто безвеза. сега на пример на 21 ден од циклус имам нешто кафеав исцедок кој беше проследен со сите можни симпто и за добивање. И еве денес втор ден така... ни симптом имам повеќе ни ништо, само уште малку исцедок. Значи место менструација јас имав исцедок. Ме дрма будалија да не влегувам во менопауза 36 год имам... или се уште хормоните можеби ? Некоја искуство вакво или слично ?
Ова се добри параметри, точно е дека се однесуваат повеќе на квантитет одколку на квалитет, но мислам дека сеуште имаш добри шанси за со твои јк. По колку ембриони сте добивале до сега, стигнале ли до бластоцисти? Дали сте направиле генетски испитувања (ПГД) па за со сигурност да знаете дека е до квалитетот на ембрионот и јк? Дали сте направиле дополнителни тестови, јас немам искуство но по форумов читам дека има доста што да се испита. Мислам дека е најлесно да се рече ајде ќе одиме со донорани јк, но ако е друго проблемот тогаш пак исход би бил сличен. Јас би ти рекла да си направите ПГД за да знаете точно дали добивате добри ембриони, доколку не тогаш е оправдани да се размислува за донирани јк. Една од разликите што ја знам за странските ивф центри е дека ембрионите се тестираат генетски, со тоа целиот процес е потранспарентен и можат да се донесат поинформирани одлуки. Ти посакувам да успееш што поскоро!