Body outlet немаат, а останува само биотика мислев да не најдам и на друго место. Само во биотика ги има
Некој од бугарија да ти донеси сигурно има и таму вака што ми текнува ако има некоја друга членка идеја нека пиши.
Mislam ne ama vidi na eherb imaat. Ovaa ja kupuvam zaradi proizvoditelot. Life extentions nemaat mikronizirana ama imaat drugi proizvoditeli.
Vo rok od 7 dena po poslednoto apce ke dobies, ako ne dobies ke se javis na doktor. Gradite se osetlivi, toa e normalno, hormoni se cikloproginovata, jas gi imam primano, mi go reguliraa ciklusot.
Kje se javam vo ponedelnik prva pred vrata kje bidam nacrtana. Nikogas ne sum primala zosto redoven ciklus imav, sega mi gi dadoa i zastana rabotava posle histerskopja i skrecing. Valjda kje bide se ok. Fala ti
Gi davaat posle intervencija, da se obnovi matkata i endometriumot, taka mi ima kazuvano mene Trajkovski, veruvam ke bide se vo red
Соборки, нашето прво инвитро заврши со missed abortus во 8ма недела. Ќе правам киретажа следнава недела. Нема да гњавам со тоа како се осеќам бидејќи знам дека треба да продолжам понатака со нови сили и никако не ми оди во прилог да паднам психички. Ќе ве замолам тие што поминале низ истово какви испитувања направивте после абортусот и да ме упатите каде се тоа може да испитам за да знам какви упати да земам.
Ќе добиеш во рок од 7 дена од последното апче. Не се секирај. И мене ми беше така страв ме фати но на 7 ден добив
Девојки освен @manako1 @brm_brm i @kukla21 немам сретнато друг случај на форумов со висок естрадиол преку 2000, фоликули на ехо околу 6, 3х18 мм, два од 22, два 16, само две јајце клетли, друго се празни фоликули. Дали имате некое објаснување зошто, дали дека низок амх па без разлика на е2 нема јајце клетки? Амх 1.7.
И јас имав вакви случаи на празни јк. Во разговор со друг ивф доктор, станува збор за лошо темпирана стоп инекција а со тоа и пункција. Не сите јк созреваат во исто време. Јас имав случај каде немаше ниту една јк. Сите фолкикули беа празни. Кај кој др си? Што е неговото објаснување? До сега како стоевте со фоликули и јк?
Лошо темпирана стоп инјекција. Во друг случај се покажа дека и те како има повеќе јк, па дури и за замрзнување.
@brm_brm @kukla21 @BelataMasai Malku cudno mi e zosto goleminata im bese idealna. 22, 22.5, 3x18 = spored kniga i spored e2 se ukazuva na zreli jk.
Moze da spodelish ako sakas moze i vo lp kade izvadivte soliden broj na j. K posle vadenjeto na prazni folikuli Ti blagodaram Jas se iznaslushav deka krivicata e moja Godini losi jajni kletki nizok amh A nema vrska niti godini niti premnogu nizok amh Vo nieden slucaj nikoj ne janprevzema odgovornosta i da ima doblest da kaze da jas loso tempirav
Vidi jas sum realna prema sebe. Ne krivam ni doktor ni jas, no so 2000 e2 i taa golemina na folikuli mislam deka sekoj bi dal stop inekcija. E sea dali nesto terapijata, kvalitetot na hcg trgigger, dali metabolicki problem, toa za zal nikoj ne go znaeme. Retki slucai se za zal.
Kaj nego ja pravev i jas. Gradive mi se mnogu osetlivi. Pretpostavuvam niz procesot na ivf koga se prima taa hormonska terapija se slucuva isto ili ne ? Za osetlivosta na gradite, bolki za toa prasuvam.
иста болница, друг доктор. Систина. Од Лазаревски преминв на Ивановски. Извадивме многу, уште имам замрзнати ембриони. Кога има повеќе фоликули на ехо, полабаво ја сфаќаат ситуацијата. Јас имав преку 16, и беше ден пред празник и веројатно лохиката беше, од 16 ќе има доволно за трансфер. јас се консултирав и со доктори на клиника во странство. Не се гледа само е2 како бројка, туку и како изгледа ендометриумот физички. Како и да е, многу медицински студии укажуваат на тоа дека синдром на празни фоликули е најчесто лекарска грешка.