Zhene,ja sam ishla u wc i obrisala sam kad ono braon na papiru,kad umrla nisam Meni je tako pred svaki ciklus jedan dan. Umrecuu,a trebala sam da dobijem 6 tog ili najranije 5.Pa kako to da prokrvarim sad?Nema krvi,ni roze nego braon.
Чисто како инфо да знаете, крио семе, значи крио семе, а не микро тесе. Крио семето после одмрзнување зголемува за 10% дна фрагментација.
Pisi Im na klinikata vo Praga neka ti dadat nasoki. Se nadevam deka e samo nekoe kapilace ili impantacisko krvaranje. Ne se panici, vidi utre sto ke ti kazat.
Што предлага докторот? Повторно краток протокол или на природен? Долг не би одела пак да сум на твое место, ќе ти ги заспие јајниците и после 50 стимулации се трујат јајце клетките од толку хормони (ова е теорија некои ивф клиники за мини ивф). Млада си за неквалитетни јајце клетки да зборуваме. Фсх исто ти е ок. Кога тој е повисок знае порано да се праќаат сигнали за созревање и несразмерно да расте јајце клетката што резултира со неквалитетна јајце клетка. Дали стимулациите се секогаш исти? Може подобро ќе реагираш на други боцки. Имаш испитано скриен шеќер и инсулин? Ако тоа е се' во ред, евентуално да смениш начин на исхрана и да почнеш со суплементи. Секако во консултација со твојот доктор. Имаше една членка постирано една книга - It starts with the egg, можеш таму подетално да прочиташ за суплементи, режим на исхрана и сл. За жал нема тест што би ни кажал кој е квалитетот на јајце клетките. Да имаше јас прва ќе го направев. И запомни, само 1 ти треба, 1 квалитетна јајце клетка за да станеш мама. Не губи надеж
Инсулин ок ми е. Од 4 до 7. Шеќер 4 ми е, скриен немам испитано. Овулациите ми се 12-13 ден. Отруена сум од витамини, вежби и исхрана по режим. Стимулациите се секогаш различни. 1. Гонал и цетротиде - јуни 2021 2. Проклетите фостимони и мериофет и суперфакт - февруари 2022 3. Пак глупавите фостимони и цетротиде - април 2022 4. Менопур и триптофем - октомври 2022
Што пиеш од суплементи? А природен со евентуално само кломифен да пробаш следно? Да одмориш од хормони боцкање. Може ќе успеете да извадите 1 убава јајце клетка. Премногу хормони драга се имаш изнабоцкано годинава. Одмори месец-два, уживај за Нова Година. Касни прасе, сарми, чварки, руска, кифлички. И на раат после празниците почни си нова тура.
Не е секогаш врзан со пцос. Знае и шеќер и инсулин да се покачени, а да нема пцос. А влијае на овулација и квалитет на јајце клетки.
Vit e, ubiqonol q10 - 600 mg, dhea, vitc, impiril, vit d, metil folat. Toa vo april mi bese modificiran, nekolku fostimona bea.
Meni je bilo tako na 9ti dan nakon transfera, i ja pomislila to je to, jos jedan neuspeh. I meni tako pocinje ciklus. Trajalo je 3-4 dana, i ispalo da je implantacisko, bas temno braon. Nakon 4 dana sam radila domaci test, pokazao bledu drugu liniju, a nakon 2 dana bhcg 160. Sretno, da dozivis isto za par dana.
Abre devojcinja tsh mora da e 2 pred pocetok na stimulacii? Mene mi e 3 i sega, ke mi odlozat? Da napomenam ne sum na terapija so euthyrox OMG! Sega pa i ova se izremeti u....!
Мислам нема врска, мене ми беше покачен пред да почнеме и докторот ми рече препорачливо е 2,5 барем да биде. Почнав и во меѓу време со еутирокс поголема доза го спуштив до 2,3. Инаку февруари 2 ми беше во април 5 на тестот пред да почнам со стимулации во мај
Тие се суплементите. Проверувај само редовно ДХЕА да не се покачи. А зошто и имприл и метил фолат?Имприлот има метил фолат. Убикинол ти е одлична дозата. Јас за следно би ги прекинала дхеа. Тие се за намалена оваријална резерва, а ти го немаш тој проблем. Фокусирај се на убикинолот, тој е за квалитет на јајце клетки. Употребата на суплементите се меч со две острици. Знам сите ги користиме, но прашање е колку се испитани интеракциите помеѓу нив. Секогаш ми е на мисла дури едно поправаме, три да не расипуваме.
Па кога се пие импирил се пие само импирил. Има интеракција со други витамини бидејќи, така вика производителот. Кога се пијат другите витамини се иде со другите само. Не е до витамини и исхрана и циркулација, многу или малку, да беше до тоа никој ќе немаше од мене поубави јајце клетки. Претпоставувам до циклусот е, не сите циклуси се добри, со генетски ок јк и до терапијата. Јас ќе пробам да видам на природни циклуси со малку терапија какви јк вадам.
има и во билдерските продавници на втори спрат во Бисер. Ако моментално немаат ќе ти порачааат и за 3-4 дена ќе го добиеш.