Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. DANA.M

DANA.M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    443
    Антитела, тромбофилии, кариотип, тироида. Јас првите две ги правев на имунологија кај Петличковски, а кариотип на педијатрија. Приватно во СРЦЕ бев на ендокринолог. Оди на матичен ќе ти дадат упат.

2. DANA.M

DANA.M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    443
    Во Систина даваат и пролутекс инекции или прогестерон депо.

На Natali.Vud му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Davat i izvestaj. Jas koga napraviv vo Klinika za Ginekologija vo Skopje. Imase slika i izvestaj napisano

4. @mimi 91

@mimi 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    211
    Ne gubi nadez,eve kaj mene do 11 nedela mi se javi povekratno rozenikav iscedok dyri i utrogestanot na mnogu pati bese crvenikav sekoj pat srceto mislam ke mi puknese od strav do 10 nedela ne znam kolku pati otidov na eho, edna den vo 11 nedela se bocnav progesteron okolu 10 casot nautro vecerta vo 20 h so clexane samo so se bocnav da stanam od krevet osetiv kako iskrvariv vednas pak bevme na urgentno mi kaza da prodolzam da odmaram mozno e od terapiite eve sega za sega se e vo red bebus rasne i na momenti ja kloca mama ne gubi nadez ke bide se vo red.

На tina2018, Janamasemoiselle, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mene istovo mi se sluci pred transfer i doktorot mi rece euthyrox 25mg, jas se konsultirav so endokrinologot sto me vodi, mi rece ne odma euthyrox, moze e momentalno i samo se spusti pod 2.
    A sega Mitko mi vika uklucuvaj Eutyrox zosto ke imas stimulacii, od niv moze dopolnitelno da se kaci. Taka da ke odam so Euthyrox 25mg

На tina2018, Kolumna и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  6. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Мене митко ми рече консултација со ендокринолог, ти си супер мене од 75 мг на 100ми качија

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.708
    Jas imav prvo krvarenje vo 5+3, stanav od spienje i vo WC epten crvena krv; pravo kaj mojot ginekolog I na eho se vide gestaciska kesa plus zolcno kese. I 12mm hematoma! prodolziv so terapija no mi prekinaa kleksan. Vo 6+4 pak krvarenje I toa 3 dena po red no po edna epizoda Ili sabajle Ili vecer i vo tekot na denot samo na brisenje koga odev vo WC. Pak bev na Eho I veke imase srceva akcija. Posledno krvarenje se sluci vo 7+5 I se bese vo red. Hematomata ja snema duri vo 17 nedela. Eve uste nekoj den ke pocnam 19 nedela taka da ne gubi nadez ne sekoe krvarenje zavrsuva loso

На tina2018, Janamasemoiselle, Bilka5T и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Девојки,

После хистероскопја и скречинг пиев циклопрогинова и сеуште немам добиено веќе 8 ден откако ги завршив апчињата. Од клиниката ми викаат да почекам до 10 ден зошто сум крварела после интервенцијата обилно. Сега приметувам воден исцедок како белка од јајце. Има некој слично искуство ?

9. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Не мора да значи дека ќе добиеш, мене ми беше исто така и со првата и со втората бременост.Првата бременост со инвитро исто имав баш такво браон крварење кое траеше неколку дена. Многу се разочарав но испадна дека било бременост, со втората природна бременост сега исто имав браон крварење од еден ден, па повторно излезе бременост:)Искрено верувам и се надевам дека и кај тебе ќе биде тоа случај, само консултирај се со доктор во случај да треба да зголемиш прогестеронска подршка.

На tina2018, Prinsess_Eva, Janamasemoiselle и 6 други им се допаѓа ова.
  10. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Devojkiii, me nema odamna, se spremam psihicki za transfer broj 5. Planiram ovoj pat da ne lezam doma 2 nedeli. Sepak prvite nekolku dena treba da se odmara ili ne mora? Doktorive i sestrive site razlicno mi kazuvaat...a mnogu mi e tesko toa doma sedenje. Inace recisi 10 godini total se borime so neplodnost, od nepoznati pricini, i preku glava mi e vekje ;( Od se e vo red mladi ste, do milion inseminacii, pa invitra..

На tina2018, Kris80, Tiffany01 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    680
    Mnogu mi e zal mila za se sto dosega si preziveala.. sega ostavi go toa pozadi sebe i misli na ovoj transfer naj pozitivno ! Od moite 4 transferi mozam da spodelam iskustvo. Prvite 3 bukvalno gi kvacev doma, lezenje, samo do wc, nesto za jadenje da si spremam i se nekako kako na trnja kako da ke pogresam ako stanam. Posledbiot 4ti i uspeshen transver so blasto lezev prvite 3 dena i toa ne non stop, potoa si se vrativ na rabota kade imam skali bez lift do 2 ri kat, sedecka rabota no sekako sedni stani 8 saati :) doma si spremav rucek pa duri i cistev :) koga saka, saka. Ednostavno da si pravis kako sto ke se osekas po slobodna vo mislite, mene odenjeto na rabota ( sekako ako ne e fizicka ) mnogu mi pomogna :) Srekno i se molam ovaa 5ka da e toa toa !!!
    Gushkam za podrshka :hug:

На DaisyDream, tina2018, Sladze123 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.708
    Jas pominav 6 transferi i nitu ednas ne lezev po celi denovi. 4 transferi vo Ceska, ziveam vo Dubai i so avion 6h e pat. Tamu samo posle transfer lezis 1 cas I tolku. Duri vecerta doktorot sekogas me sovetuvase da izlezam na mala prosetka okolu klinikata zaradi cirkulacija na krv vo matkata. Sovet bese se normalno samo da ne se diga tesko i silna fizicka rabota. Den posle transfer patuvav i posle doma i rucek gotvev, cistev i sekoja vecer pesacenje po pola saat. Posledniot transfer bese uspesen i eve skoro 19 nedela sum

На DaisyDream, tina2018, Janamasemoiselle и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    I jas treba transfer da napravam vo priroden ciklus. Vo petok sum na kontrola za folikul. Nemam nikakva nadez deka postoji folikul so moji glupi anovulatorn ciklusi ama aj

На DaisyDream, Kris80 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  14. love1985

love1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Devojki!!!! Denes 11 den od et bez den na transver... Neizdrav napraviv domasen test .. Nema druga linija.... Nekoj so slicno iskustvo... Da se nadevam ili?

15. Штркче

Штркче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    340
    Девојки дали знаете после колку дена од пункција може да се испитаат брисеви и пап? Ви благодарам многу.

16. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Izvini za prasanjeto no brisevite pred punkcija treba da se napravat. Zasto pak posle toa? Mnogu brzo e i nema zasto

17. Штркче

Штркче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    340
    Ми истекуваат 6 месеци од последните брисеви и година дена од папот, па затоа сакав да направам.

18. DbID

DbID Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    146
    Zdravo devojki :))
    Me interesira nekoj dali ima iskustvo vo odnos na inekciite Triptofem 0,1 mg/ ml i ciklus?
    Dali navremeno vi dojde ciklusot ili imase nekoe docnenje?
    Prashuvam zatoa sto veke 6 dena sum na terapija so ovie inekcii, za nekolku dena treba da dojde ciklus a nemam ni bolka ni nikakvi znaci. Vo princip koga mi doaga ciklusot 4 dena porano imam kafen iscedok , crven i sl.
    Vi blagodaram

19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.655
    Допаѓања:
    175.123
    Девојчиња , ако има некоја останато две апчиња достинекс ве молам да ми пише .
    Фала унапред

Не сум ве читала оддамна
    На сите кои сте успеале ви честитам , на останатите ви пуштам среќа да се израдувате до НГ.
    Среќно :l:

На Prinsess_Eva, Rtulka, princess5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Истосудбоносици мои
    Колку време чекате резултати од хормони од клиничка биохемија? И резултати од трансфузиологија (ANA, AFA и LA) ?