Jas sum na euterox 8 godini. Redovno ja sledam a posrbno pri ivf procesot. Posto mora da e pod 2. Taka mi imat kazao. Taka ne e steasen eururoksot. Moze samo da ti pomogne. Jas sum so terapija 100 so 125 vikend. Obavezno I eho da napravis.
Devojki vo sabotata pravev punkcija i dojde do hiper, do vcera bev na terapija a sega samo kleksan i dostineks Ama denes se osekjam mn naduvano dva dena nemozam da otidam vo wc (po golema) mn mi e tesko na stomakot, seuste osekjam tapi bolki vo jajnicite Ako nekoj ima iskustvo slicno neka spodeli Fala mnogu
јас сум со дијагноза веќе 12 години, почнав со 25 стигнав до 75мг. Редовно си одам на контроли и ја држиме во нормала, прв пат ми беше толку високо баш пред да почнам со процесот, но успеав да ја симнам со 100 и си продолжив со 100 и сега во бременост.
Здраво моето искуство е следно, Минатиот месец требаше да правам трансфер со замрзнат ембрион, но тсх ми беше 4 и докторот не ми дозволи. Веднаш бев на консултација и ми дадоа Еутирокс од 25. По еден месец ми се симна тсх на 1.8....па се надевам овој месец дека ќе имам трансфер.
@Kk63 како знаеш дека дојде до хипер и кои ти беа симптомите? И јас неколку саати после пункцијата имав колабс, па со инфузии се средив. Ден потоа стомакот и градите подувани. Од терапија ништо не примам. Дали хиперот се гледа од преглед или по симптомите знаеш? Немам болки во стомакот, само тапи (слично како и претходнитее пункции).
@Kk63 Јас имав хипер (оценето фаза 2/3) и бев задржана на ГАК 5 дена каде со инфузии се среди се. Имав голем оток во стомакот заради излевање на течност наместо да го исфрлам во вц, исто имав и многу високи ддмери (анализата ми ја направија на гак при прием) и затоа подобро е да се исконсултираш со клиниката кај што ја правеше пункцијата, да оценат тие како да постапиш. Ако имаш сериозни проблеми не чекај да помине подобро реагирај си на време. На мене од клиниката ми предложија да се јавам на гак, а таму веќе беше јасно дека сум за хоспитализација.. 6 дена после пункцијата, до тогаш чекав да ми помине само.. Со лесно ❤️
Denot na pukncija mi kazaa drka imam hiper Simptomi nemav neso posebni pred punkcija si imav bolki vo jajnici ama neznaev kolku treba da boli poso ova mi e prvo ivf
Не можев да идам во тоалет, (последниот ден само јогурт пиев демек за во тоалет да идам и пак не успевав) тешко дишев кога лежам, стомакот ми беше огромен и при станување ми клокотеше полн вода (уствари после ехото ми објаснија дека водата е всушност околу јајниците, како последица од силната хормонална стимулација на јајниците се излива наместо да си функционира нормално преку бубрезите)
Бидејќи сите клиники мислам дека го читаат форумов еве еден јавен апел до нив. Доктори како доктори сите се добри, секој успеал кај некој и за некој тој е најдобар, они си даваат стимулации, не можат да претпостават како нашето тело реагира и генерално се транспарентни со пациентите и си имаме шеми и детални извештаи од нив. Е сега кога веќе се однесува на ембриолозите досегашното искуство ми покажало дека ембриологот игра многу голема улога но за жал освен Здраво Кај кој др си во Систина?
Јас имав хипер со симптоми ден после пункција, исто со потешкотии на дишење, многу подуен стомак и болки. Симптомите ми траеја 5 денови мене, и ми се менуваше ситуацијата од еден во друг момент. За среќа не стигнав до хоспитализација, терапија примав Исостар, Достинкес и Аспирин.Со лесно
Да минатата година пред трансфер 5 дена имав во шемата пролутекс инекции секој ден,после трансфер преку еден ден.Но заврши со биохемиска.Сега во шемата немам ниту прогестерон депо, а ниту пролутекс инекции.Само имам кринон гел по 1 парче пред спиење. Па ќе видиме незнам што ќе биде.Инаку имам еден пат одложен трансфер поради висок прогестерон,кога ми беше пункцијата.Така да можеби за тоа така ме водат во Newborn. Сега здравје чекам да испитам прогестерон,па да видиме дали ќе има трансфер.Ми кажаа дека ако е над 8 прогестеронот ќе има трансфер,но доклку е под ќе се одложи.Така да се ќе биде џабе сите овие естоферми што ги испив.На сите Ви посакувам среќа девојчиња.
Дали кај членките што имале успешна имплантација сте чувствувале болки во стомакот (поблаги од менструални)? Синоќа на 6ти ден после трансфер забележав кафеаво/црвен исцедок при бришење и едно грутче крв како при циклус, утрово немаше ништо трага ама пак ме проболува стомакот како за пред циклус. Дали да чекам до 2 недели за БХЦГ или да направам анализа од крв или тест домашен и порано?
На сите трансфери што сум ги имала не сум изджала 14 дена до правење тест. Секогаш ги правам порано и најрелевантно ми е преку крв. Последно кога имав трансфер правев на 8 ден тест и БХЦГ беше 0,000 разочарувањето е неминовно но прекинав скроз со терапија... не гледав зошто би се боцкала и пиела една шака апчиња кога нема ни имплантација. На колку дневен емб имаш трансфер? Сама одлучи си дали ке го направиш тестот малку порано или на 14 ден. а јас ти посакувам висока бета
Devojki zdravo, Po histero i skrecing i pieno cikloproginova ciklusot kakov bi bese ? Denes Pokrvarev ama epten temna krv kako zadrzana. Treba klomifen od 3ti den da pijam pa me interesira koj den da go racunam za 1vi.