Scratching Ili grebenje na matkata se pravi ciklus pred transfer megu 20-22 den. So tenok instrument se grebe endometriumot, trae kratko i teorijata e deka posle grebenjeto organizmot osloboduva hemikalii koi potiknuvaat mestoto na grebenje da zazdravi I so toa se podobruva implantacijata. Nema dokazano teorii deka navistina pomaga no nitu deka ima nesakani efekti. I Jas pominav 5 neuspesni transferi, za posledniot 6 pravev grebenje I dodadovme intralipidni i eve 19 nedela sum. Jas na svoja raka napraviv grebenje a doktorot vo Ceska ( Bev vo klinika vo Zlin) rece ok odi nema nisto da izgubis. Za intralipidnite primav prva 7dena pred transfer pred da se pocne so progesterone, potoa vtora na pozitivna beta i potoa na sekoi 3 nedeli se do 12nedela. Naj golema uloga za uspesen transfer i bremenost igra kvalitetot na embrionot i toa 80-90%, potoa endometriumot i se ostanato
I jas sum kaj Hadzi Lega imav edno neuspesno invitro sega strav me faka za vtor pat da ne bide kako prviot pat
Hello ladies, Mi prepishaa terapija polyginax 1x1 na den i vagisan 2x1, kazete mi tie sto ste imale vakva terapija kako gi stavate, preku den 2 vagisam i navecer polyginax ili?
Здраво девојки, утре ке правам пункција па ме интересира како се чуствувате ден претходно, дали имавте некои симптоми. Јас се чуствувам како дека ќе пукнам, ме болат јајници, стомакот ми е подуван градите ми се осетливи. Ве молам за искуства. Поздрав ♥️
Добро и е тсх бараат да биде што пониско , моето беше исто неколку пати се консултирав и со гинеколозите и со ендокринолог и го добив истиот одговор.
Да, јас се чувствував како да во секој момент ќе ми испрскаат фоликулите, ден пртходно имав болки и притиссок во јајниците и на денот пред пункција некако наеднаш престана се, одма испаничив дека сигурно прснале фоликулите (што реално не може да се случи баш ако се прима правилно терапијата), дури и на ехо отидов одма, ми беше непријано да кажам за што сум дојдена, но одма сфати докторот, се изнасмеа и ми вика: е ај ќе ти направам ехо да видиш дека се тука Така да мислам дека е нормално да осеќаш притисок и да имаш осетливи гради. Се надевам немаш некоја сериозна и неиздржлива болка. Со среќа и да извадите убави јк утре!
Скроз истите симптоми ги имав и јас. Нормално е, воопшто да не те загрижува. Еве јас веќе се "издишав" За брзо ќе се вратиш во нормала. Со среќа утре ♥️
Што знам дека викаат и многу низок не е добро ни многу висок најдобро било од 1 до 2 и најидеално да се движи околу 2 јас примам терапија за хипо и докторката стално ми вика да пазиме со терапија пошто и да падни многу не е добро затоа и кажав најдобро да се консултира со ендокринолог тие ќе и кажат дали е и добро тсх.
Девојки здраво, Дали може да ми ги видите хормониве на 3 ден правени дали се во ред за да ги пуштам во фонд за ваучер. tsh пред 7/8 месеци ми беше 1.98 сега гледам е повисок, како резултат на што се зголемува ? За природна бременост ми имаат кажано дека треба да се движи околу 2, е за ивф незнам.
Што покажува естрадиолот? Пред 7/8 месеци ми беше 59. Правев хистероскопја и пиев циклопрогинова месецов и циклусот ми е чуден . Може од тоа ?
Повтори пак и тсх и фт4 за еден месец тсх и за инвитро треба под 2.5 да е пошто и од стимулации ќе ти се зголеми обавезно да е под 2.5 најдобро под 2 ама можи моментално да тие покачено види пак за еден месец
Тоа можи да тие од циглопрогинова што имаш пијано тие содржат естрадиол ама незнам точно провери пак хормони за еден месец естрадиол пред инвитро докторите го сакаат низок да е до 30 или 40 најмногу.
Да изгледа може да е од циклопрогиновата. По ова што најдов на интернет. Следен месец пак ќе ги проверам. Фала ти
Posle hormonska terapija ne e preporaclivo da se pravi analiza na hormoni. Treba da pominat min 3 meseci za organizmot da se vrati vo forma