Hello ladies, Kje treba da pocnam terapija 2x2 klomifen i 2x2 estrofem.Pocnal li nekoj vaka zasto me interesirsa kolku treba da ima razl vo pienje pomegu apcinjava. Pozdrav
Те препрашав оти јас имам примено 1х1. Ако нешто не си сигурна препрашај во клиниката од каде ти препишале тераија. Со среќа
Si pishuva 2x2 klomifen, mene me interesira pisle kolku vreme se pie estrofem, kolku treba da e razlikata
Koga imavte be ovulacija ooo devojki? 11 den ne se gleda nistooooo. Sto da cekam? Fet po priroden ciklus teram
Јас досега немам некое големо искуство со др. Трајковски, се имам само два пати видено со него, но од тие два пати можам да кажам дека некако буквално на заебанции ја тера работата ама ич не ми остави впечаток на некој сериозен доктор во споредба со останатите доктори со кои што сум имала искуство, но едноставно изгледа таков карактер си е човекот. Но ми се допадна тоа што не ја брза работата, ми закажа пред циклус да отидам на преглед а по завршувањето на циклус пак да отидам на преглед, да видел како ми реагираат јајниците. Па ќе видеме на крај што ќе испадне
Правиш тест за овулација или одиш на мерење на фол кај лекар? Мене овулација ми е обично на 15/16 ден. и знам да направам тест . Ги има по аптеки по 150/160 ден
Ако имаш доцни овулации т.е. долги циклуси можно е затоа. Јас сум пример за доцни овулации некаде околу 18-19 ден, ама водечки фоликул ми го детектираат на ехо некаде од 11-12 ден.
Jas denes bev na pregled, 17 den, mi kaza doktorot deka sum vo ovulacija.....jas imam mn kasni ovulacii, ama pa ima meseci i koga nemam ovulacija, taka da ako nema ovoj mesec, ke ima drug, mora taka da razmisluvame
I sto vika doktorot? I jas imam takvi situacii, mene mi davaat objasnuvanje kao skoro si 40 god, ama eve ti si mnogu pomlada, sto ti rece doktorov?
Мене не ми текнува каков ми беше првиот впечаток Но во ниеден момент не ми дојде да сменам доктор. Прв доктор беше каде што отидов на консултации и последен, немам искуство со друг доктор за инвитро. Му ја дадов целосно довербата и знаев дека ако успеам некаде, тоа ќе е таму. Ми го научи организмот, ми го знае проблемот и ми го најде чарето. Тоа е и најважно, некој да ни помогне за да ни се исполни најголемата желба. Не е важно дали е Трајковски, дали е Ивановски, Лазаревски, Таше, Димитров и да не ги редам сите. Мене после години одење и киснење во Њуборн, ми се оствари сонот. Лично не ми пречеше неговиот карактер, баш фино се разбираме и му верувам. Башка и целиот тим ми се допаѓаше, не ми се маткаше во Систина (на пример) да кршам нерви од што не можеш да ги добиеш сестрата и докторот. Релаксирано и пријатно се осеќам таму секогаш. Важно е во целиот процес да се оди кај доктор што ви прави да се чувствувате дека сте во добри раце, дека тој доктор се грижи за вас и да верувате дека ќе успеете заеднички. Секој од нив има однесување коешто на некој нема да му се допадне, а на друг ќе му е океј.
A zasto sto ima vrska so godinite toa sto nemas vodecki folikul vo sred na ciklus? Mene mi rece dojdi posle 2 dena pak. Valjda misli deka podocna ke imam.. ednas mi rece deka imam pcos. Blaga forma. Pa valjda od toa mi e problemot so ovulacii
Kolku da me otkacat, oti mnogu prasuvam jas Inaku imam citano deka pcos znae da pravi vakvi zafrkancii....u pm, da ne bide covek na mir
Омега 3 и CoQ10, но не исклучувам веројатност да е до лабараторијата (првиот во дијагностички ц. вториот на гак)