Ќе видиш за дозата утре и не се секирај не е толку страшно како што изгледа бројката, зашто веќе имаш терапија.
Mene me fati cistit posle punkcija i mi dadoa da pijam antibiotik (nifuran). Ama ti zosto si pred punkcija, toa samo so doktorot, sto smees, a sto ne
Jas mislev nekoj drug doktor e. Ne znam zosto ve tera na inseminacija po 3 pat, koga imate i dvajcata po nekoj problem. Smetam deka doktorot treba da napise izvestaj so mislenje, deka se napraveni inseminacii bez uspeh i deka mora da se pravi invitro. Ne veruvam fondot da odbie... Vie ako sakate pravete ja tretata, no vo mevuvreme dadete dok vo fond vo slusaj ( ako ne veruvan) da pobaraat 3 insem ke dostavite dok... Inaku smetam deka zaludno potreseno vreme se inseminaciite Pozz i so sreka
Др Владимир во консултација со мојот матичен ни ја препишаа оваа терапија. Не ти треба рецепта за купување, 2.500 се двете за цел месец има. Верувај дека вреди, кај нас така се докажа
Види со Њу Борн но види и со тансфузиолог. За Клексан т.е дедимери шема транфузиолозите се нај релевантни
Мене со 2 инцеминции ми одобрија ваучер. Точно треба да има извештај од гинеколог. Воедно јас кога прво поднесов за ваучер бев 38 год, и без ппроблем ми одобрија
Samo mene kako sto citam mi izgubija vreme od godina i poveke i ne mi odobrija na 36 godini so dve inseminacii, mi pobaraa 4
Не си само ти, немој да мислиш така. Јас имав 35 години и ми бараа 4 инсеминации. Првата ја направив на Гак, и тоа беше залудно потрошено време, затоа што ми ја правеше некоја специјализантка што не знаеше ни фоликул да види. Следните три ги правев приватно и имаше бремености, но за жал завршуваа со биохемиски или спонтан. Но немој да мислиш дека е до толку залудно и да го тераш циклусот со негативна мисла, лично имам две познанички што успеаја да забременат со втора и трета инсеминација и така барем успеаја да се спасат од хормони и стимулации, од кај знаеш, може ќе се погоди се и ќе успееш и ти?
Не ми е јасно зошто ама мислам дека како непишано правило после 35 год се одобрува ваучер со две инсеминицаии. Нели според некои статистики не памтам добро % на старосни граници но беше дека шансите за природна бременост после 35-40 год значително се намалуваат ( што не е и правило)
Што знам, јас јадам смокви, пијам Q10, Омега, Метилирана фолна и од денес и алое почнав да пијам ама при последната анализа на на АМХ немав некое подобрување од пред 5 месици.... Цело време правам на клиничка биохемија.
Јас имам една не проодна туба и слаб спермограм со вискозитет. Мене ми дадоа ваучер со една инсеминација. Кога беше за поднесување ми рекоа да си ги поднесам документите и да си ја пробам среќата ако требало уште нешто ќе те известат. Ти ги задржуваат документите и ти викаат направи уште една и поднесија само таа. Така да мој совет пробај си ја среќата може ќе успееш
Здраво на сите, јас сум нова и во процес сум на прво инвитро. Би сакала да ве прашам дали некоја од вас има успешно инвитро со фоликули кои споро раснат? Докторот ми зголеми терапија се надевам ке напредуваат.
Здраво да ве прашам го чекам уште папот да ми е готов и да поднесам документи за ваучер,дека поднесувам за второ дете дали треба извод од прво да се даде и извод на венчани?дали бараат?убав ден на сите
Auuu jas imav svateno deka e I za jk podobruvanje na kvalitet. Hahaj. Ne e strasno I taka zaboravam pa ne jadam sekoj den . Fala ti za infoto
I za podobruvanje e. Kaj drugarka mi pokaza izvonreden rezultat. Posle maftanje sekade so premnogu nizok amh i visok fsh, uspea da izvadi folikul vo sistina kaj Lazarevski. I prv pat ima zamrznat embrion. Ona go piese ova, akupunktura konstantno i vitamini.. Mnogu dobar rezultat dade
Земи и пченична трева од биокосмос јас земав и секој ден на гладно по едно лајче со цеден лимон и портокал ја пијав и мед со матичен млеч исто јадев и многу витамини.
Eve i nie so edno iskustvo so godii bevme sistina i remedika vo sistina e nagrada da dojdes do dok razgovara duri 2 min ajde od sistina se odlucivme za remedika tamu bevme so godini odis na punkcija vo ista sala cekaat 20 zeni sekoj na sekoj go znae problemot dok cekas od 8 do 2 h porucok nekogas guva imale neorganiziranost neprofesionalnost za pregled zakazes vo 8 nekogas cekas 2h uste 10 dusi pred tebe ulegnat bez termin prijateli poznanici svasta, dosta denovi doktorot nema ambulanta pa vleguvas vo tuga na nekolku min pregled duri 2 sekundi a si cekal polovina den dodeka tebe te pregleduvaat 5 sestri razlicni vlezat i izlezat dok nikogas ne pisuva terapii sestrata se vodi tie diktiraat, na kraj zavrsivme vo new born tamu duri se cudev ako si zakazan vo 8 moze najkasno da vlezes 8 i 10 sekoj pacient si ima privatnost i za vreme na transver i za vreme na punkcija doktorot ti e dostapen 24h ako ne moze da se javi vo momentot te bara vo tekot na denot i e maksimalno posveten cel tim za da dojdat do posakuvaniot rezultat.