Devojki za analizi vo transfuziologia (afa,ana) dali treba zedna i gladna da bides? I ve molam da mi kazete kade e transfuziologia vo skopje, prv pat mi e, i ne sum od tamu. Fala
Немора да си гладна. Трансфузиологија е во дворот на дежавна после зградата на ренген и ургентен. Од лево ќе ти остане големиот паркинг од десно е трансфузија на ќошот пред нејзе има клупи и камионче за кафе
Ve molam spodelete iskustvo za diagnosticka histeroskopija i skretching na matkata. Dali boli? Dali se prima terapija posle toa? Dali moze vednas sledniot ciklus da se pravi transfer? Dali ima krvarenje? Dali moze da funksioniras normalno posle toa?
Zdravo Jas imam praveno i bese pod snestezija. posle toa moze da imas samo malku rozev/kafeav iscedok nekolku denovi. Megjutoa ne e strasno. Mozi da si funkcioniras skros normalno denot posle toa. Bez anestezija nemam praveno. I da, sleden ciklus moze slobodno da pravis transfer.
Jas bev pred 3 dena. Ne treba gladna, zedna..jadi si, pij si..rezultatot nema da se promenis ako jadis ili pies tecnost. Neznam tocno da ri objasnam kade e, zosto i jas prv pat odev i prasav edna sestra sretnav vo dvorot..mislam deka bese tuka vo redot kaj krvodariteli i krvni grupi kaj sto sw proveruvaat..mislam deka tuka odma bese hematologija..pisuva ambulanti i vlegov vnatre i prasav ima salter kade sto gi zemaat upatite i ti kazuvaat kade da odis. Jas imav termin vo 10:50..ama vlegov vo 9 zosto togas pojdov...ne bese problem sto pojdov pred terminot od upatot. 1700 denari kostaat ana, afa i LA..rezultati za 2 nedeli ili od kaj niv ili vo tvojot grad ako imate transfuziologija ili pak vo najbliskiot grad kade sto ima transfuziologija. Znam deka neubavo objasnav, barem se potrudiv
Pravev ERA test i doktorot mi kaza deka zemanjeto na bris e vsusnost scratching, taka da sum napravila
Kade pravese ERA? I Jas koga pravev lani vo noemvri mislev deka e grebenje no ne e, doktorkata sto pravese ERA mi rece se zema samo mal primerok od endometriumot dodeka za scratching/grebenje so instrument se grebat site 4 zidovi na matkata
Haha e da i mene mi kazaa ne boli isto kako bris; duri rekov nesto da se napijam za bolka i sestrata mi rece kako sakas. Zvezdite gi izbrojav za tie 2-3min duri I uf uf nekolku pati glasno mislam cela klinika me slusna Edno vreme se prepotiv I rekov ne mozam poveke. Doktorkata vikase znam deka me mrazis sega ama gotovo e. A koga mi rece ne stanuvaj lezi i ja prasa sestrata da proveri dali ima dovolno materijal i rekov pak Ako treba da pravi si odam