Јас правев само кај мене искочи оперативна . Инаку целосна анастезија си па дента може малку мутаво да се осеќаш и нема болки , мислам ставаат кетонал во инфузијата. Наредниот ден си отидов на работа и нормално функционирам. Само мојто нормално е напорни тренинзи со дигање тежина и нормално после 4 дена така искрварев што сите ги преплашив и ми откажаа тој месец трансвер. Мој совет само не дигај тешко и не се преморувај наредни денови. А терапија почнав естрофем кој требаше една недела да го пијам па да престанаам и да чекам почеток на циклус па да почнам терапија за трансвер
Ejjj abe ti trudna siii?????? Aaaaa zasto ne si kazalaa ovdee. chestiiitkiiiiii Zasto ispadna operativna? I dali napravi sledniot ciklus transfer? I dali ostana togas bremena?
Здраво, ми требаат две информации. 1. Имам ваучер (втор) со важност до почеток на декември кој нема да можам да го искористам. Дали знаете која е процедурата за враќање/повторно аплицирање? Дали имам право веднаш по истекувањето да аплицирам повторно за втор ваучер или ќе треба да чекам? Може ли пред истекот на важноста со некаква изјава да го вратам и да почнам постапка за нов? 2. Имам извештај за 60 клексани од трансфузиолог со датум од октомври, но со оглед дека не почнав постапка, се уште не сум ги купила. Колку време има важност извештајот за да биде валиден за рефундација? Дали ако ги купам во декември ќе можам да ги рефундирам со тој извештај од октомври?
Bukvalno kako so nozevi da mi pomina niz matkata i posle toa mi bese loso. Mnogu grdo cuvstvo i bolno. Inace eve sto pise na net: The ERA test is done in the preceding (mock) cycle to embryo transfer. The biopsy process serves a dual purpose because it causes a local injury to the endometrium. Hence, it can act as the endometrial scratch at the same time.
Ќе ја пишам мојта приказна ( чекав да се породам за да сум сигурна хехе). Прв брак на 21 кој траеше 6,5 години. Не останав бремена , може имало биохемиски но кој да знае. Тогаш имав висок пролактин кој го лечев. На 36 почнувам да живеам со вториот сопруг и да пробуваме за бебе. Прва бременост вонматерична третирана со метатраксат. Втора бременост заврши со мисет во 10 недела. И почнав со инвитро на 39. Во меѓу време испитувања и прегледи мал милион. На прва стимулацика извадени 21 ј.клекта од кој 8 ембриони. Правев 2 трансвери прв со бета 0 втор со бета 6 (смешки). Па лапаро со хистеро. Една туба затворена скрос уништена друга залепена. Отстранети алезии на јајници и на црева. Со хистеро отстранет септум и некаква обвивка што го направил миомот ,(ова не го разбрав убаво баш што е) трет трансвер неуспешен. Ифв др се одлучивме на дијагностичка хистеро со скречинг. Изваден многу мал септум и направен скречинг. Заради крварењето на вториот циклус 4 трансвер правев кој е успешен. Тарам 15 недела со близнаци. Со секој трансвер имав мали измени во терапија. Секоја една од вас ќе успее само не се откажувајте и работете на себе , помогнете си да се опуштите .
Jas pravev preth mesec vo New Born. So celosna anestezija za 20 min bev gotova se rabudiv i si otidov doma. Sleden den normalno finkcionirav, toj mesec ne vezbav i ne se napregav. Pred histero piev mikroginon i na 6ti drn od ciklus pravev histero. Poske toa prodolziv so cukloproginova. Ovoj mesec ciklusot cuden malku , oskuden i so potemna krv. Valjda treba vreme da se sret hormonite i regulira ciklusot.
Здраво девојки, јас сум со малку поразлична приказна од вашата, правев превентивно ивф заради карцином бидејќи сум млада без деца а примав хемотерапија. Замрзнавме ембриони во Систина во април 2021, во октомври 2022 ми се јавија за доплата за годишно чување. Пред некој ден плативме 21.000 ден, кога прашав за до кога ми важи ова ми рекоа до наредна година овој период. Дали толку плаќате сите за чување во Систина? Период од април до октомври ми е гратис? Малце ме збунија Искрено се надевам дека сите кои се на овој пат ќе се израдуваат со бременост во најкраток можен рок
Може некој да ја објасни постапката за Ин Витро? Колку пати се оди заклучно со првата консултативна средба? Што се случува од кога почнеш со стимулација на јајце клетки, на кратко ме интересира да се подготвам.. ви благодарам
Честитки мила, да си имаш лесна бременост до крај. Долг пат имаш изодено, ова е приказна дека нема откажување
Ete, kaj tebe teorijata na godini padnala vo voda. Vo 20tite ne si mozela da zatrudnis, vo 40 si ostanala trudna. Toa e inspiracija za mene sto sum pocnala od 27 godini da probam za bebe. I uste se boram. Fala ti mnogu za spodelenoto iskustvo. Ti posakuvam lesna bremenost i raganje na najdobar mozen red
Ти благодарам. Ти посакувам искрено од се срце што побрзо да гушкаш бебе. Верувај во себе дека ќе успееш. Знам дека е многу тешко и секогаш кога потклекнував уште посилно пробував и барав нови начини кој ме опуштаат ама на крај трудот се исплати
Здраво, Дали можеш да појасниш, доби ли одговор зошто не примениле? Дали ова значи дека без разлика што ќе побараме и платиме, они си прават како што мислат? Дали има простор за договор?
Za sto se ovie analizi, i dali so upat od maticen ginekolog mozam da gi napravam? I nekoj skoro ako pravel ERA, kolku cini i kade (me interesira tocno vo koja klinika kolku e, kaj e najeftino da go napravam ).
Здраво соборки, се сеќавате на мене? Одамна немам пишано бидејки си реков дека пред 5000стр не пишувам... но сакам да ја споделам со вас веста дека Трајковски и Др.Јани се нашите херои со Господова помош секако... Имав замрзнато ембриончиња, и после подолг рок си рековме ај да направиме Ет.... На природен циклус по првпат... Иако ми препорачаа мирување првите денови јас уште утредента отидов на работа (едноставно оставив на Бога, а не да лежам и мислам што треба што нетреба) ...На 9или 10ден имав малку кафеавко и со мм рековме ај да излеземе некаде,за да не мислам... тест не ни помислував да направам се додека др ми рече можеш да провериш бета (пишав ок утре... на 12ти ден.... стигна резултатот и само прашав кога да ја повторам пак... за некој ден ја повторив 7449) на 20.10 бевме на прво ехо...слушнавме и (но 1то ембрионче беше со задоцнет развој, затоа и не ви споделив и почекав за 3недели следна контрола) Денес го видовме јуначето на мама ...емоции измешани но со божја помош се надевам се ќе биде добро...
Леле мила колку убава вест!!!! Ептен се израдував за тебе, гледам дека оддамна не пишуваш и баш те помислив до каде си? Да си имаш најлесна бременост до крај, само убавини нека те следат Една по една сите во труднички!