Ednas prasav ama nemozam da si go najdam odgovorot. Zeleznicar od kolku saat bockaat za hiv, hepatit b i c?
@Bejb15 Дали си ти со замзнети ембриончиња или ке одиш со стимулација? Што ти кажаа како е редот од после хистероскопија и скречинг кога најрано се почнува со стимулација ? Дали можеби знаеш?
Mene me vratija ednas oti otidov okolu 11.30. Mi rekoa da odam porano. Site zdravstveni domovi rabotat od 7h
Od 7.30 picnuvaat so rabota. Vo period od 12 do 13 istiot den izdavaat rezultati. Porano mozese i so karticka da se plati sega samo vo kesh.
Prvo ivf mi e. Kje odam so stimulacii. Ovoj ciklus odmaram dva pati dobiv mesecov. Od sleden treba da pocneme pa kje vidime.
Zdravo devojcinja.Tret pat se podgotvuvam za tranfer so zamrznati embrioni.Dva pati odlozen od koi prviot pat poradi septum,vtoriot pat poradi nizok progesteron na den pred transfer. Sega isto za utre se podgotvuvam odam na priroden ciklus so utrogestan,aspirin,dekortin,buscopan i faksipirin. No isto deneska isptuvav hormoni progesteron i estrogen,cekam rezultati pa ke vidime dali ke dobijam zeleno svetlo ili ne. Ne sum bas sigurna za estrogenot vo koj interval treba da e na den pred tranfer?Za progesteronot znam nad 8,no najdoboro od 10-20. Na site vi posakuvam sreka i uspeh.
Во среда сум мерела е2 ми бил 179, во петок имав природна овулација, ет ми беше наредна среда со 5 дневна бласто.
Da se nadovrzam na temava i jas. Da napomenam deka sekoj e poseben slucaj i se zavisi do istorijata nanazad. Od moite 5 postapki vo MK , 2 bea so uspesna implantacija na 3 dnevni embrioni , svez transfer a zavrsija so biohemiska. Mislenjeto na doktorot od TR, po razgledanata istorija prethodno, bese deka treba da se napravi PGD ispituvanje na embrionite za sto morav jas da go dadam posledniot zbor dali se soglasuvam so toa i potpisam. Tocno deka se dobiva samo dali se so pravilen br na hromozomi, no ete kaj mene rezultirase so uspeh (fet transfer na edna blastocista ) Normalno ne igrase uloga samo ova ispituvanje kaj mene , tuku i reguliranje na e2 i progesteron , pred transfer, so terapija. * od 8, 4 stignaa do blasto , i po rezz, 2 hromozomski zdravi embriona
Здраво девојки денес ми е 6 ден од трансфер не броејќи го денот на пункција, извадена од памет сум сабајле при бришење видов како темно кафени капки, дали може од кринон гелот да е. Ве молам споделете искуство
Zdravo Kaj mene bese nizok estradiol i endometriumot potenok od sto trebase i doktorot mi dade Estrogen poveke i posle toa se bese vo red.
Дали некоја членка имала болка во стомак и крварење како менструално на 20 ти ден после трансфер на 5 дневен енбрион (позитивна бета 2 пати на 12 и 16ти ден) и со зголемување на прогестеронска терапија да дошло до зачувување на плодот? Претходно примав утрогдстан по 400 мг наутро и навечер и преку 4 дена прогестерон депо и пролутекс, сега ми рекоа секој ден пролутекс до ехо во 7ма недела и другото исто.
QUOTE="Natali26, post: 6413305, member: 118357"]Jas od samiot pocetok od 12 den od transfer koga doznav deka sum bremena, so krvarenje ama kafeno, sto ne e rizicno, dokolku e crvena krv e opasnosta. Do 8 nedela, preku 3 dena bevme na dezurna, primav na pocetok do 5 nedela, krinon i prolutex, potoa prodolziv so utrogestan 3*1, mi prekinaa prolutex i prodolziv so progesteron depo na 3 dena. Prolutex i depo ne odat zaedno, taka mi kazaa, i eve veke 10 nedela ista terapija i strogo miruvanje[/QUOTE]
Imav krvarenje vo 6ta nedela, primav utrogestan 2*200mg nasabajle i navecer, prolutex ednas na den i depo ednas nedelno. Krvaranjeto bese izolirano samo vo eden moment, temna krv, potoa imav kafen izcedok, se smiri se ponatamu, vo momentot teram 11ta nedela. Pred 2 dena mi isklucija prolutex, a utrogestan primam 1*200mg nasabajle i navecer (depoto go primam ednas nedelno). Sekako i odmor, lezenje za da se smiri krvarenjeto.
Дали веќе имавте утврдено срцева акција кога прокрвари? Дали беше обилно крварење и колку дена ти траеше пред да се смири?
Prvo krvarenje mi se pojavi vo 5+3, epten crvena krv i golema zgruzdena topka; si rekov gotovo e. Pravo otidov kaj ginekolog I na Eho se vide hematom 12mm, imase gestaciska kesa i zolcno kese. Od terapija posle transfer primav Utrogestan 400mg sabajle i vecer, prolutex bockav na rucek, plus Utrogestan oralno 100mg navecer I 3 pati po 2mg estrofem. Imav i kleksan eden navecer no so prvoto krvarenje mi rekoa da prekinam. Naredno krvarenje vo 6+4 I toa 3 dena pak crvena cista krv no samo Koga odev na mocanje. Nosev sekojdnevni no epten po nekolku kapki krv imase. Pak otidov na Eho i ginekologot potvrdi srceva akcija i fetal pole. Hematomot uste prisuten no ne raste. Pak krvarenje vo 7+5 no eden den i tolku. Na pregled se vo red. Terapijata ja primav do 15 nedela a hematomot se povlece vo 17. Eve skoro 21 nedela sum Se nadevam se da bide vo red i slusaj si go doktorot sto i kako od terapija da primas. Jas mi rekoa lezenje I strogo odmarav doma