Здраво на сите. Правев прв ЕТ на 12.11 . Дали треба да си барам симптоми за бременост или да со ја чекам уште оваа недела за тест? На психа ме удри
Znam kako e, Ima 7 dena pominato. Ako ti e misla moj sovet napravi b hcg preku krv. Za domasen e rano. So srekja
Zdravo, jas sum nova vo Forumot me zainteresira temava. Sakam da gi prasam iskusnive na koj den go napravivte testot posle transverot?
Zdravo devojcinja.Bidna i mojot transfer, na priroden ciklus.Hormonite na den pred transfer bea dobri estrogen 206, a progesteron 12.2.No za baksuz na den pred transfer dobiv taka sredna nastinka malku nosot tece i grloto.No dva pati od razni pricini go odlozuvav eden pat septum, drug pat nizok progestron.E sega dali nastinkava ke pridonese za da nemam implantacija ke vidime, strav mi e deka zgresev. A i druga greska napraviv na den pred transfer eden cas pred toa ispiv eden diazepam, koga mi ja dadoa semata isto pisuvase tri dena diazepam eden cas pred spienje.No trebalo od nareden den.Znaci jas na denot na transfer dva ispiv. I toa mi e strav. Ete nekogas od pregolema zelba se slucuvaat vakvi raboti.Vi posakuvam uspeh i sreka na site.
Секако дека може да е рано. Зависи каков тест, дали урината била доволно концентрирана, дали тридневни или петдневни ембриони, дали подоцна дошло до имплантација и сл. За неколку дена повтори го тестот. @Natali.Vud Брзо да ти поминат деновите до тест. Опушти се и не се замарај со ова што го пиша
Diazepamot ne ti steti, davaat vo inekcija diazepam pred sekoj transfer, taka da i da si ispila plus uste eden, nisto strasno. Za nastinkata poveke prirodni sokovi. So srekja
Fala devojce na podrska ke mi treba sreka.Posledni dva embrioni mi se na edna slamka, morase vo par da odat.Toa sto treba da bide ke bide.Ako treba se pak povtorno so stimulacii, za bebe se sto treba ke napravime. I jas ti posakuvam se najdobro.
Duso jas sekogas na denot na transfer pijam 1 diazepam od 5 mg taka mi pisuvase sekogas i navistina dobro mi deluva me opusta, transferot nema ni bolki ni nisto n segokas toj vnatresen strav mi e prisuten..zatoa ne grizi se ne si zgresila tuku bas dobro si napraila sega samo so sreka.
За жал, тука сме уште. Ако не друго, барем за другите се радувам кога ги испраќам од овде, можеби некој ден и себе ќе се испратам . Пет трансфери, ништо не успеа. Не знам ни кога ни накаде ќе продолжам. Повремено читам овде и навивам за сите. Се надевам поскоро да те испратам и тебе со позитивно тестче
Zdravo devojki, denes imav transfer ama od mnogu lekovi i vozbuda i rolerkoster od emrbrioniye sto kako ke bidne zaboraviv vcera da primam progesteron inekcija…. Denes posle transfer mi dadoa cela… Nekoj vakvo iskustvo?
Ne si stavaj mnogu pri srce za dijazepamot, jas pred transferot vo Sistina me bocnaa so dijazepam za da se opusti matkata a sigurno i pacientki so jaka anksioznost smeat da pijat zasto celiov proces e mn stresen, stiskam palci se da e vo red
Ve molam za iskustvo, dali moze sama da si pobaram embrionite da cekaat da se razvivaat do 5ti den, zemajki predvid deka Sisitna (samo tamu imam iskustvo) vrakja i na 2ri, 3ti, 4ti i 5ti den? Ima li nekoja iskustvo da pobara od doktorot i embriolozite da se ceka do blastocista? I ne znam ni kolku e pametno toa da go pravam? Sepak mislam deka se e srekja
Jas vo Newborn ne ni pobarav, embrologot Valentina rece ke gi cekame do 5 - ti den. No kaj mene veke se znaese deka ke se odi so all freeze bidejki na denot na stop inekcija koga trebase da primam imav progesteron povisok od 1. Na treti den imav 7 embrioni za koi mi javija deka odlicno se razvivaat, za posle dva dena mi informiraa deka imam samo tri. Od niv 4 go prekinale razvojot. Taka da imas rizik so toa da gi cekas do 5 den. A ne ti e garancija deka so niv ke imas uspeh.Jas imav biohemiska.Konsultiraj se so embriolog koja opcija e najdobra za tebe.Ti posakuvam uspeh devojce.Na sekoja moja maka mi pisuvas i pomagas.
Водејќи се од лично искуство сеуште се кајам што не се побунив кога ми вратија емб. на ВТОР ден. Мене здравје кога ќе ми дојде ред за тоа ке инсистирам на 5 ден. Јасно е дека се е среќа но од ралични страни со доктрори при консултација за ивф, Солун ке го потенцирам рекоа дека на 5 ден е поголема можноста за успех трети ден не го преферилае додека втор ден крајно не сериозно од докторот. Така ми кажаа. Иначе големо влијание на кој ден ке се вратат ембрионоте ако е прво и најбитно развојот на ембрионите понатаму др што те води во консултација со ембриологот се договарат за трансфер. Мој совет кажи му на др што те води што ти сакаш. Со лесно од