Moja mnogu bliska drugarka, ima kerkja od dvodneven embrion. Pred toa, 2 in vitra cekase do 5ti den i ne uspevaa, koga i vratija dvodneven uspea odma, skolska bremenost skroz na 40 i poveke godini. Fala ti za sovetot, go delam mislenjeto jas so tebe, bidejki jas prethodno so stadium morula i blastula, imav uspeh, ama zavrsi edno so spontan, edna biohemiska i dve neg beti. Taka da mislam sega resenie mi e 5 dneven embrion.
Za diazepamot ni najmalku ne se sekiraj nema da napravi nikakov kontra efekt a ni mala nastinka treba samo da se spojat kockite i se ke bide vo red, za nastinkata pij samo ceden sok cevi i c vitamin.... Inkaku i nie so slicna istorija transver se odlozuvase moze 5 do 6 ciklusi sekoj pat poradi razlicna pricina i denot koga go napravivme si postaviv milion prasanja vo najzeskoto otidov na transver moze ne trebase sega trisata cudni misli ni idea... Inaku i kaj nas bese so poslednite embrioni i eve edniot rasne vo mese kaj mama de nadevam deka za nekoj mesec ke go zapoznaeme nasiot najgolem junak,taka da misli pozitivno togas koga najmalku ocekuvas ke bide se vo red.
Ми закажаа пункција во четврток. Ме загрижуваат фоликулите. Еден 21мм, еден 17мм и неколку 15 мм. Ми најдоа и полип и ендометриоза на јајник. Мислење за ситуацијава? Премногу се плашам.
Не се плаши Ќе ги оплодите па замрзнете Како не го виделе полипот пред да почнеш со стимулации Секој втор ден одиме на ехо Исто и за ендометриозата Ќе го извадите полиппт па после трансфер Со лесно
Ladies edno prashanje, Primala li nekoja choriomin 10 000 (stop inekcija) i kazete mi gi iskoristivte 2te vodicki so 2te prashocinja?
Jas gi prativ isto sve dokumentite vo zdrastvo na 21vi oktovri no seuste nemam odgovor neznam a od tamu mi kaza deka se cekalo 4nedli ako dukumentite bile se vo red togas ke pominat nankomisija
Devojki, podsle histeroskopija naredniot den se funkcionira naj normalno ili treba da se miruva den dva? Ne mi kazaa nisto pa da prasam. Jas se osekam kako nisto da ne imalo naj normalno tnx.
Devojki pred tri nedeli imav punkcija. Uredno si dobiv ciklus, hormoni super, no na eho se javi somnez za cokoladna cista (endometrioma dvokomorna), iskustva nekoj slucni? Prv pat vakvo nesto mi se javuva, sum nemala dosea.
Jas imav dijagnosticna histeroskopija i funkcionirav najnormalno, mislam samo nareden den go zemav ko bolovanje, zasto ne znaev kolku kje krvaram, ama imav mn malku krv recisi ic...ama sepak kaj mene nisto ne otstranija i verojatno radi toa se pomina vo red
Samo toj den miruvas koga ti e pravena histeroskopijata, veke sledniot den trgnav na rabota, i se najnormalno si funkcioniras. Pozdrav
Ако си во можност помини или некој нека праша во твое име, може да е готово а да се чека да се пратат
Mojata odnosno moite 2 pati pravev histeroskopija poradi pregrada na matka i normalno si funkcionirav ushte od sledniot den po operacijata. So lesno
Како ги преживувате деновите до бета? Си функционирам најнормално, одам на работа се си правам само на вежбање што не одам и пак од глава не ми излегува. Само барам симптоми, осеќам јајнициве ми се спремаат за циклус ме болат 6 ден од четврт трансфер ми е и се плашам од резултатот. Ако видам уште една нула ќе полудам
Ne moze nikoj da ti kaze nisto zasto te lazaat ako ti kazat deka treba da se smiris. Ne treba da se smiris zasto ne mozes da se smiris, i toa e najnormalno na svet. Fala bogu sto trae 10-12 dena, i ne e mnogu dolg period posto ke poludevme.. Ke se stresiras mnogu. I dodeka ke cekas za beta ke bides uste poloso. Ke se isplati se na kraj ako ispadne pozitivno I ke bides naj srekna na svet. Rollercoaster of emotions se vika toa. Ima ubavina i ovoj proces. Se custvuvas ziva. Ako e negativna, ke ti bide tesko, ke se oporavis i ke prodolzis pak od nula. So srce ti posakuam uspeh! Daj te molam spodeli kakva terapija|? Kaj koj doktor? I kolku embrioni?..
Со тоа што ќе ги ставиш мислите дека се ќе е ок, и ќе се обидеш да не мислиш (бар колку што можеш),сметај дека по бета ќе треба да чекаш пак 2недели за прво ехо па пак... така што фокусирај се на нешто друго