Се чувствувам исто како претходните трансфери затоа се плашам Прв трансфер сум кај Трајковски, со се сум покриена Клексани, кортико, прогестерон се, но и претходните три трансферибев со се покриена па ништо. Еден вративме еден замрзнавме. Се надевам на успех сега со нови ембриончиња може до нив било нешто иако сите биле бласто, кариотип на двајцата во ред. Идиопатски стерилитет -полошо не можеше, да не знаеш што е проблемот а постои. Пред траснферот правев и хистеро и скречинг и веќе аман Ако не биде ништо стварно ни докторите немаат идеа што понатаму…
Еден ден мора да биде Сите ние те сфаќаме низ што поминуваш и било што да ти пишеме пак сомнежите и стравот ќе те надвладеат...јас ти посакувам среќа и да ни пишеш што поскоро добри вести
Welcome to the club . Мене ми е прв трансфер па сега види ти како јас се чувствувам . На 12.11 ми беше и викендов наваму само си барам симптоми. Докторот ми кажа не треба да имаш болка во јајници и толку. Ми дадоа 3 инекции прогестерон,овиртел 2. Вчера и гореа градите. Си викам може полесно им е на тие што не им е прво ивф . Втора недела само лежам и до тоалет и пукнав. Ама го молам Бог да ме израдува . Како што е божја промисла така нека биде. Од оваа кожа во друга не може.
Mila uzivaj kolku mozes ovie 2 nedeli, posle e uste po stresno, prvo Eho pa cekas za prv screening, pa vtor I se dodeka bebush ne go zemes vo race e togas ke si reces vistina bilo se Jas pravev 6 transferi I nikogas ne se osmeliv da napravam test porano, si cekav do 14 den. Stanuvav sabajle uste vo 5-6h, prvo domasen I potoa bez razlika pozitiven Ili ne odev za beta. Posledniot 6 transfer nemav ama nisto od simptomi i celo vreme bev ubedena pak ne uspea, no ne bev vo pravo i eve veke 21 nedela teram. Ti posakuvam uspeh i obidi se to relax
Драга , Дај Боже прв и со успех да биде. Верувај неможе да им е полесно на тие што веќе го поминале патот и пак се на почеток . Со среќа и чекаме две цркти
Знам дека не може. Мислам дека и повеќе е со стрес на неколку направени. Господ со сите нас. Мене некој да ми кажувал дека ќе треба да го поминам овој процес немало да му верувам. Но се е со причина во животот. Јас оставам само на божјата волја.
Браво на храброста и на истрајноста! Колку само воља треба и која ментална цврстина е тоа. Ти посакувам да е со лесно до крај и си го земеш во раце бебче живо и здраво!
Ти си направила се што можеш, докторот исто, сега само моли се на бога да те благослови, оди во црква или направи си медитација да го смириш умот. Диши длабоко. Праќам Бејби даст.
Не лежи, тоа ако се фатило во првите ден два, сега веќе треба да се движиш за да има циркулација и матката. Никако не лежи. Јас шетав, иако некако тешко ми беше бидејќи мислев што како, имав некоја тежина и од мислите. Ама исто и садев патлиџани во бавча, клекни, стани. Оди прошетај на свеж воздух.
Mene najdolgi denovi mi bea tie denovi do beta... najgolema greska mi bese sto ostanam doma i cekav,koga vidov pozitivno togas uste po vnimavanje znaci osven gotvenje doma nisto ne fajkav....sega se spremam za vtor pokusaj no veke se izjasniv samo denot i na transferot i sledniot ke sum doma i odam na rabota ( nema da digam) ama nema da se zamaram dali pominalo 78 sata 49 sekundi od bremenost.... Taka da opusti se vo slobodno vreme setaj,gledi film nemozam da ti kazam dq ne mislis na toa ama bidi 24/7 zafatena so nesto....srekjno i da ne izraduvas so pozitiven test i visoka beta
И јас со ембриотрансфер 5ти по ред од 15.11, седам дома ме фаќаат будалите, само барам симптоми, а нив ги нема, освен што побудалувам ако е тоа симптом. Ај ќе се преживее.....
Јас после една недела почнав да си барам симптоми . На др му викам кога да правам најрано тест ,ми вика на 30.11 ,ми се стемни. Не сакам сега да правам да не се разочарам ,а знам дека е рано. Да не се вознемирам па после да се утепам
Имам пишувано, на 5ти ден од трансфер се осеќав како и секој месец пред добивање на тој ден од циклусот. Му реков на сопругот дека не успеало и овој пат. Ми беше трет трансфер со последното ембрионче. И на 6ти ден имав позитивен тест. Се надевам и кај тебе ќе биде така.
Devojce i jas pred pet dena imav transfer kaj Trajkovski.Sega poluduvam, misli sekakvi niz glava.Inaku zemav odmor od rabota so cel go cuvav, ne sakav so boleduvanje mnogu e macno sto- kako da objasnuvas na site.Mozebi e i podobro sto odis na rabota.Isto i mene leviot jajnik me boli i si vikam gotovo nisto nema bide.Od terapija isto imam utrogestan, aspirin, faksipirin, dekortin.Dali imase transfer so svez ili zamrznat embrion? Ti posakuvam uspeh i dve crtki.
Devojki da vi se pridruzam vo temava.. jas pravev na 14ti Transver.. do sega napraviv 3 Testa koi 2 Bea negativni a edniot mi se gledase kako mn bleda vtora linija Dali e tocno ili psiha nz.. do ponedelnik ke poludam.
Devojce fala za vakva informacija spodelena.I mene denes jajnici me bolat, a sum 5 ti den od transfer.E sega test da pravam kaj mene nema logika so HCG stop inekcija sum ke dobijam lazno pozitiven, na primer kako tebe utre na 6- ti den.
@Natali.Vud Со свеж ми беше траснферот. Ќе одбројуваме заедно. Ај со лесно и со успехда ни е. @le.soleil Ме утеши ептен фала ти најмногу