Zdravo devojki mozi nekoj detalno da objasni kaj se naoga zeleznicar za ispituvajne na hepatitis vo skopje?
Трансверот воопшто не е болен, ништо не осеќаш се работи со тенок иструмент. За мирување не се залегнувај, функционирај нормално но без кревање без напор. Јас првиот ден го преспав , од вториот ден јадење, садови , околи цвеќиња се сама. Претежно надвор седев , мали лесни прошетки правев. А за храна ништо не сменив. Ако јадеш нездрава , брза и конзервирана храна сменија пред трансвер. Ова зборам за 4 успешен трансвер. А од претходните и сум лежела две недели и сум дувала на јогурт и пројадов авокадо и ананас што јас во живот не сум јадела . Обидисе да правиш работи што те опуштаа и те прават среќна. Јас сакам да читам гледам филмови и седам во делот од дворот кај кај што гледам само дрва и рид. Тишина
Здраво девојки нова сум на форумов. Читав дека се зборувало на тема подмладување на јајници во Ремедика или Њуборн. Јас имам АМХ 0.09 ng/ml, а имам само 31на година. Исто така имам едно неуспешно ICSI со само две јајце клетки, од кои само една се оплоди, но ни таа не успеа. Сакав да ве прашам дали некоја има да сподели искуство за оваа процедура и каде ја правела? Успеав да најдам и прочитам само за едно искуство во Ремедика од 2017та година во форумов . Дали знаете дали ја нудат и во некоја друга клиника? Инаку Ремедика цената е 80 300 денари. А Њуборн 40 000 + 4000 за анестезија. Разликата во цената е огромна но не знам зошто.. Многу би ви била благодарна на било каков одговор Се извинувам доколку ја згрешив темата, но не можев да најдам посебна тема за ова.
Дали продоложивте со триптофем кога ви каснеше и уште колку? Колкави се шансите да имам циста односно да сум бремена? Ме исплашија од демек ако ми доцни имам циста, а не сум имала никогаш до сега, и пред 10 дена ме гледаше д-р рече дека немам циста
Najdobro e da otides i da te vidat na eho. Mene mi docnese od Suprefact i bev me vide Doktorot imav cista, ama sama si pukna za srekja nekoja i prodolzi procesot na stimulacija. Ne mozes da znaes ako ne te vidat, tuka sekoj svoja prikazna ke ti kaze, najdobro kaj doktorot. Za bremenost, bhcg ke ti kaze, ne sum imala takov slucaj
И јас се интересирав конкретно на ПРП на јајници кај не е нешто актуелно и привлечно кај доктори како нема со сигурност докажано дека има некој ефект, бев специјално пак до Трајковски и го прашав баш за ПРП рече не е за тебе ама ништо пошироко а и не знам кој вид кај нас го прават таа е посебна проблематика и треба дополнителни вложување кај нас тешко оди со инвестирање и во инструмњнти и во знаења додека се вади на ИВФ ќе го цедат до максимум со тоа што е. Ако има некоја членка некое искуство нека сподели тука или во странство.
Сега бев, рече дека немам циста, ама можна е бременост. Направив тест покажа негативен. Ќе се тестирам повторно после 2-3 дена
Edniot sigurno mora da bide na klinika. Obicno okolu 1 mesec se ceka za termin. Se zakazuva preku maticen opsti. Nas drugiot ni bese od sistina i toa pred 2 godini
Od 2 razlicni instituci treba, edniot na klinika drugiot mozes na privatno negde kade sakas, jas taka pravam.
Devojki denes napraviv transfer na eden embrion mi rekoa ran blastocist. Dali znaete sto znaci toa? Mi rekoa za 13 dena test , no vashe mislenje koga najrano ste napravile vie ?
Mozes na privatno vo dve razlicni laboratorii no da ima min razlika od eden do drug test 1 mesec . Ako ste od Skopje preporaka indus medika eden I drug vo new born. Nie tamu sme pravele.
Jas da bev na mesto tebe, zasto imas prednost godiniti (i toa e vazen komponent koga stanuva zbor za namalena rezerva), bi idela so bankiranje na embrioni mesec po mesec. Prp metoda e mnogu sensitivna i dobar majstor treba da go napravi, zasto se raboti za jajnicite, i za tvojata vozrast, iako so namalena rezerva, jas smetam deka nemas potreba za takvi intervencij, tuku da probas pojacanje na organizmot so vitamini, akupunktura, zdrava ishrana i mesec po mesec da bankiras embrioni. Pa tek posle da pocnes so transfer. Ima dosta uspesni prikazni so namaleni rezervi ovde. Toa PRP nekako mnogu diskutabilna uste e kako postapka. Ti posakuvam uspeh
Денес пункција со извадени 5 јајце клетки. Дали е малку или е доволно поима неам. Ова било мн стресно.
Здраво, Јас поднесов два спермограма направени приватно на еден месец разлика, едниот од Систина другиот од Њуборн, и ми одобрија ваучер. Никаде не пишува дека еден мора да биде направен на државно.