Да мене ми извадија 13 јајце клетки а левиот јајник ми е некако позади ѕидот на матката и можеби поради тоа се овакви глупи болки, иначе десната страна повеќе ја осеќам и накај половина и нагоре дали поради фактот дека на десниот јајник имав 9 или 10 клетки па да ми е осетлив тој дел повеќе,инаку фала ви за одговорите чим е нормално мн да не паничам
Supeer ❤️ Imam pretcuvstvo deka se ke bide vo red so katiotipot. Ispitaj trombofilija i obavezno da napravis hsg, mi se cini nemase do sega praveno..so sreka, i ke bide se vo svoe vreme
Ako vo slucaj ne ti pominuva ili te boli povekje, konsultiraj se so doktorot obavezno. Mene mi dade i za bolki apce togas. Ama i tebe mnogu jajce kletki ti izvadija taka sto normalno e da imas malku bolki nekolku dena. Pij si voda mnogu, proteinska ishrana i odmori se
Mene vo New born mi rekoa kolku poveke jajce kletki tolku poveke neprijatnost posle intervencija. No ne veruvam deka bi bilo poveke od 1 den. Ako bolkata prodolzuva ke se konsultitash so dr. Sepak oni podobro ke te sovetuvaat Jas nemav nisto iskreno no bidejki mi izvadija samo 3. Od vrene na vreme nekoe bockanje istiot den i tolku. Srekno
Дали некоја членка примала клексани во текот на стимулацијата и дали успеала да рефундира пари со приложени сметки? Како оди процедурата за рефундација? Јас имам извештај од Трансфузиолог од 08/2022 дека заради мутации треба да примам клексани во текот на процедурата на ИВФ, во тек на цела бременост и 6 недели после тоа. Имам 10 сметки што сум купувала во период од 08-11/2022. Дали ова е доволно или треба да пополнам некој формулар дека сум почнала со стимулација во август, па после пункција сум имала пауза заради хиперстимулација, па после пак пред трансфер сум се боцкала и уште се боцкам. Дали се приложуваат и документите што ги даваат од ИВФ клиниката за терапија?
I jas treba da refundiram, maticnata mi rece deka i obrazec eden treba da popolnam od fzo. Go prikaciv tuka se nadevam deka se gleda ubavo Od kaj maticnata treba potvrda da zemes isto. Jas imam izvestaj samo od ginekolog od klinika , a ne od transfuziolog se nadevam deka ke mi priznaat
Здраво женчиња,имам прашања до тие што се запознати со ваучер преку фондот,некои може ме паметат имам едно дете добиено инвитро ама правевме тогаш на приватно се,една инсеминација имам направено неуспешна,две инвитра неуспешно и третото успешно,сега сакам за второ дете ама преку ваучер.Дали ќе треба инсеминации повторно да се прават, јас сум без еден канал и не ми е јасно дали две или четири инсеминации треба или ниедна?
Devojki , sto misliste mozam da se napijam mnogu malku crveno vino ? Pola caska? Da napomenam vcera pravev transfer.
Ostavi be go vinoto sega zeno. Sto ti teknalo na vino? Jas se kaam sto pijam edna casa na tri meseci, i toa bez da napravam transfer.. ti sakas vino sega.. jadi zdravo, voda i terapija.. ostavi alkool sega
И јас сум голем обожавател на вино, но откако сме во процес, не се имам напиено ни голтка. Моја препорака немој да пиеш, не дека нешто ќе ти се случи, но во случај да не ти биде успешен, барем нема да се обвинуваш и да си наоѓаш грешки.
Mene doktorkata na posledniot transfer lani, mi rece da odime na rucek i CASA da se napijam crveno vino, a ne pola. Jas sekako deka ne ja poslusav, ama muabetot mi e deka mi predlozi sama. Kako sakas, taka. Mislam dela ne ti e presudno za ishodot, barem taka se pokazalo niz ovie 5028 stranici na temava. So lesno i so uspeh!
Zenski dali smejs da prekinis na rabotnoto mesto od ko kje ti go odobrat vaucerot? Ili pred da ti go odobrat
Jas piev crveno edna casa nekade 7 dena posle transfer; izlegovme so maz mi na vecera I duri zaboraviv deka pravev transfer. A den pred transfer sega mi tekna ispiv edna casa Mimoza Utre pocnuvam 22 nedela
Здраво девојки,јас почнувам со инвитро ..дали некоја од вас пиела пред процедурата и за што се дава ? Мене ми кажа докторот на 5ти ден од циклус а на 21 ден ке почнеме со стимулации Cyclo-progynova
Neznam kolku ke sum ti od pomosh...no jas koga aplicirav za vaucher za prvo dete d-r od Gak mi reche so 2 inseminacii ti si so eden kanal ke pisham jas mislenje,preporaka da se odi so ivf,no jas sakav 3 kao aj da probam so ushte edna inseminacija.
Zdr, jas 2 pati aplicirav so 2 inseminacii samo isto taka sum so tubaren faktor, no sekogas maticnata mi pisuvase mislenje deka treba da se odi direkno veke so ivf i mi odobrija.