Dali vi e odlozeno cikusot posle histero i scratching?? Vcera mj bese progesteronot 7, a deneska trebase da dobijam, uste ne sum dobila.. sto mislite?
Нема врска дека едниот треба да е од клиника. Мене ми одобрија пред 2 седмици, а поднесовме крај на август и двата спермограми беа од приватни.
Девојки да ве прашам дали знаете во која аптека ги има FEMMINEX капсулите кои помагале при терапија со ендометриоза, неможам никаде да ги најдам и дали на некој му имаат помогнато?
Devojki posle milion isneminacii i cetiri neuspesni transferi na 6 blastocisti so AA kvalitet, dve invitra i edna histeroskopija so miemektomija, imam pak miomi i toa mnogu i golemki i na losa pozicija...ke treba laparotomija-klasicna operacija da pravam. Nekoja so slicno iskustvo , preporaka na doktor, kolku vreme posle toa pravela pak invitro, i dali mislite deka moze tie da se pricina za neuspesna implantacija? Se e vo red so dvajcata, site ispituvanja napraveni. Od 10-30mm se dvizat so golemina, na site zidovi ima, i razlicni se po tip. Porano nemav, ova mi se pojavija posle invitrava. Lani letoto imav 3, histroskopski samo 1 mi izvadija (ne znam zaso ne site). A sega pokraj tie dvata stari imam i nekolku novi razocaruvanje do beskraj
Mila ne se razocaruvaj, sto ti rece doktorot zosto se razmnozile? Koga ke gi vadis? Reci im se da izvadat pa ne e ova.voski samo del da se istreba bidi silna ke ja pobedis i ovaa bitka
Koj doktor te vide vo eho. Kako moze za 2-3 meseci da se pojavuvaat tolku miomi? Ne ti kazal nikoj nisto porano?
Vo momentov si najbitna ti. Prvenstveno. Ke si ja napravis operacijata, normalno ke ti treba poddrska za toa i ke pomines so site sili, veruvam se ke bide vo najdobar red. Bidejki e operacija klasicna, ke ti treba vreme za oporavuvanje. Ne znam kolku, nikoj toa ne go znae, ali kolku treba, tolku. So takva istorija kako tvojata, mislam deka treba da razmisluvas za bankiranje na embrioni na spontani ciklusi. So rezerva, ne znam kolku godini ste, ali toa potoa, ima resenie i za toa. Sega skoncentriraj se na tebe. Ti posakuvam uspeh
Се извинувам за коментарот, ете го избришав, но мене стравот во коски ми е кога ќе прочитам нешто дека се случило како последица на инвитрото. Како што пиша една членка погоре сега најбитно е она да биде како што треба и да се опорави што побрзо од операцијата и тоа го посакувам од срце.
Ne te osuduvam,no komentarot ne ti beshe ok.Strav ima sekoja zena shto go odi ovoj pat,megjutoa vozrasni sme i mislam treba da gi znaeme site rizici i posledici koi mozat da nastanat.Poveketo pishuvame tuka ednostavno makata da si ja kazeme i barem malku da se smirime,a mozebi i nekoja ke ni se najde od pomosh so sovet,iskustvo i sl. Ne me svakjaj pogreshno od srce ti posakuvam uspeh kako i na site drugi zeni shto se vo ovaa tema
Провери во Аптека Теријак Горче , тел 02 613 9832 Јави се ептен се љубезни , брзи и флексибилни. Барем мене ми имаат многу излезено во сусрет. Најди ги и на facebook
Pa jas mislam deka na site razlicno ni kazuvaat. Bash Trajkovski mi rece eden morash na klinika zosto ke te vratat haha. Nema vrska bitno da bide sekako sto treba. Toa e vazno
Nema da vlijae na ciklusot. Jas bev dolg protokol vo ivf procesot i mi rece dr da pocnam so nego na 21vi den. Koga ke dobijam da se javam za dr novi inekcii. Si dobiv najregularno. Kolku sto pamtam , ma da mozes da vidis na upatstvoto mislam za da ne se sozdavaat cisti i sl. Za da mozes da si teras so terapjjata bez problem. Koga ke dobies togash ti davaat hormonalna terapija.
Девојче најпрво пробај дасе смириш, за се има решение. Јас за овој проблем би те советувала да побараш мислење од др. Димитров во Систина или др. Таше во Плоднос, мислам дека они двајца се врв за оваков проблем. Не размислувај сега за инвитро, најпрво оправи се ти, па потоа со нови сили ќе се бореш повторно, како и многу овде
Здраво женски, ме интересира чисто какво искуство имате со ивф центрите во странство (на пример Чешка, Турција, Грција) доколку имате правено циклус таму. Какви методи за селекција на сперма имаат и кој метод дава најдобри резултати? Претпоставувам дека ПГД има секаде. Исто ме интересира дали и колку време седевте таму за време на процедурата? Со колку јаки стимумации се оди? И се друго што мислите дека е важно да се сподели На reddit конуницирам со една девојка од УСА за истава проблематика и пред некој месец имаше ивф циклус на кој извадија 23 ембриони од кои 15 ПГД исправни. Бројката е неверојатна, навистина се чудам како го постигнуваат тоа. Девојката е со PCOS и тоа секако има влијание, но сепак бројот е неверојатен. Но и општо гледам дека во Америка најверојатно се оди со многу поагресивни стимулации, што не викам дека е подобро или полошо, едноставно само различен пристап. Во Европските центри пак е слично како кај нас во однос на стимулации од тоа што гледам. Некој искуство или мислење на темава?
Да, познато е тоа дека во МК секој си толкува како што сака, нам директорот на ФЗОМ ни’ рече да поднесеме и да видиме, и еве среќа ни’ одобрија за месец и пол така нешто
И тоа едниот е од Органџиски а другиот од ординација каде што се вршат само прегледи а не и асистирана репродукција
Здраво девојче, јас немам искуство но имав консултации со Прага, Турција и Шпанија. Имаат макси, микрочип, пикси и имзи за селекција на сперма. Сите овие техники ги имаш во мкд, освен микрочип. Според мене квалитетот на јк игра многу голема улога, сперма ко сперма ќе се најде. Исто и опцијата микротесе може да ти помогне, многу членки имаат успех со таква сперма иако таа сперма не е помината на последното созревање. И за фрозен сперм викаат има дна за 10% повеќе, но многу успеале и со таква.