Потребно ти е само извештајот од трансфузиолог, сметките и матичната да ти пише точно датите како си се боцкала. Најбитно бројот на инекции од извештајот да ти се поклопува со боцнатите
Јас се оперирав лани од миоми кои сметаа за инвитро и евентуална бременост. Двајца доктори потврдија дека треба со класична операција, Димитров предложи лапароскопски. Ме оперира, и одлично поминав. Консултирај два три доктори пред било што да одлучиш. Јас бев сигурна дека кај него ќе се оперирам ама пред да одам (така се погоди) бев на уште две консултации. Немој да се секираш, некои проблеми некогаш не се толку големи колку што изгледаат. Само трпение Едит Другарка моја остана бремена и се породи со 9 миоми, така да во медицината еден и еден може а и не мора да се два
Fala zenski na site za spodelenite iskustva i zborovi. Ke pomine i ova. Ke odam do kaj Dimitrov na konsultacija, pa so Gospod napred. Inaku neka ne ve fakja panika deka se od invitro (procitav nekoj takov komentar), tie se hranat so estrogeni hormoni. A sekoja zena vo plodni godini gi ima vo izobilie. Nekoi zeni se skloni na miomi pravenje (ete jas), za razlika od mene, imam drugarka so 4 invitra i ni eden miom. Da se opustime i da slusame doktori, pa ke se sredi se
Koj doktor ti predlozi klasicna operacija? Sorry, apolutno ne sakam da navleguvam vo strucnostata na bilo koj doktor sto ti predlozil no nikako nemoj da de baziras vo samo eden opinion. Dimitrov skoro sum sigurna deka ke te sredi bez potreba na klasicna operacija. Idi te molam kaj nego. On e ekspert za ova problematika. I on se nafakja da go napravi nevozmoznoto so laparo pred da predlozi klasicna operacija. I na kraj kraevaa miomite ne se kraj na svet aman. Site imame. Jas imam. Ne e nesto da se isplasi covek tolku. Procitajte pred da se isplasite
Nikade ne rekov deka se plasam, od operacijata kako akt pa ic, ke boli jbg ke projde. Mozebi mi e krivo sto se prolongira se i celo vreme nekoja prepreka se pojavuva...no toa e toa. Inaku Pancevski od Sistina i Tofovski na GAK, go delat mislenjeto za klasicna operacija. Ke odam i kaj Dimitrov obavezno da vidam sto ke kaze, daj boze da me sredi bez klasicna laparotomija. Sakav samo mislenje od nekoj sto pravel laparotomija, mi pisaa nekolku clenki vo poraka, fala vi na site
Abe nema plasenje lugje. Ne znam koe e devojceto, ama sto e tuka e, sme stignale do tuka, ke isterame do kraj. Mislam sum citala clenki i so mnogu pogolemi istorii i povekje intervencii...Od toa sto se plasime toa ne naogja. Hrabro samo i da slusame doktori...ke ne sredat site do edna. Da ne se pronaogjame vo tugjite istorii, zatoa sto sekoj slucaj e individualen, i sekoj so svoja srekja. P.s. a za pari, primaat Sistina plakanje vo natura? Konkretno za bubreg? Za drugarka prasuvam Zabegaa ej.
Spremi se da sredis matka ama bubreg da davas kaj niv. Sto e po vazno toa sredi go, drugiot organ prodavaj go da go platis intervencijata kaj ludacive vo sistina lol
Isto i jas sum sedmi den posle transfer imam bockanje od leva strana kako da sum pred ciklus.Na site Vi posakum sreka devojki.