Во ЊуБорн ми рекоа дека триптофемот не е хормон и затоа нема никакво влијание врз циклусот. Мене ми доцни 7 дена, а секогаш имам точен циклус на 27 ден. Како што прочитав триотофемот е вештачки хормон значи сепак има функција на хормон. Трајковски мене ми рече да почнам на 22ри ден, на други на 21ви ден, што е разликата? Он ми рече ако ти доцни 3 дена прекинуваш со триотофемот се слушаме за понатака инструкции. Рече не смета ако веќе си бремена ама прекинуваме ако ти доцни 3 дена. Мене ми доцни 3 дена и се јавувам од таму една ми вели не е тука на Конгрес е ама ти продолжи да ставаш до 8ми ден од доцнење. Ама велам Трајковски рече да се прекине. Она вика не не, продолжи. Прашувам дсли е хормон триптофемот тврди дека не е и дека имам цисти. Одам проверуваж немам цисти, нема ни менструација а нема ни позитивен тест. Ваше мислење, зошто триптофемот го менува циклусот?
Прво не знам со кого си зборувала на тел, али триптофем е хормонска терапија исто како декапептил, супрефакт.....значи делуваат на куткање на естрадиолот, односно ги смирува јајниците скроз, да не речам ги исклучува. Затоа и може да ти поремети циклус и затоа докторот ти рекол да прекинеш. Јас да сум на твое место, ако не можам да го добијам Влатко, побарај ја Гуржанова, они се заменуваат и отиди си на преглед. Без паника, само гледај тоа да го решиш уште утре Со успех
Примаше ли нешто после интервенција? Циклопрогинова, микрогинон, обично даваат за да се регулира циклусот после било каква интервенција? Ако не си примала, знам дека Димитров не е фан на апчиња, буцки...(мој тип ) можно е да ти касни. Само пиши му на докторот, да ти даде инструкции
Da na kongres e Trajkovski. Mene trebase pred nekoj den da mi go pravi transferot , no mi se izvinija deka ne e tuka i deka Gurzanova ke mi go napravi. Ama nemam informacija do koga e tamu. Go imas dezurniot broj od New Born?
Триптофем е хормон и еден од несаканите ефекти е изостанок на менструација. И мора да се исклучи бременост пред да се користи.
Како ќе исклучиш бременост, кога се дава 21-22 ден од циклус. На пример, добиваш на 1 ноември, овулација имаш на 14-15, Триптофем боцкаш на 21-22. Не можеш да откриеш дали си бремена пред да го користиш.
Tocno, no mene mi rekoa pred da pocnam so triptofemot da napravam preku krv prvo bhcg. Mi bese 0 , pa posle toa si pocnav so terapijata.
Тоа е веќе друг муабет. Не знам дали докторите воопшто спомнуваат да се внимава на ова. Јас па односи сум немала тој циклус кога требало да боцкам инекции со таков ефект. @DbID И да направиш бета, пак нема да покаже, тоа би било од прилика една недела после овулација. Не ни може да покаже бетата дека има бременост ако си останала бремена тој циклус. Освен ако си имала рана овулација.
Pa da tocno , logicno e deka e taka. Ama koga mi spomna si vikam podobro da napravam nego li da go ignoriram toj moment. Definitivno na site razlicno i kazuvaat.
Паметно си постапила со воздржувањето. Експлицитно е нагласено во упатството од производителот дека не смее да се дава во бременост и да не се забременува дури и ако таткото го користи. Ако докторот навистина тврди дека не е хормон, значи не знае ни што дава, камоли правилно да ги советува пациентките. Какво разочарување...