Добро е што ти посочил, треба сите да го прават тоа. Ич па не се сеќавам дали ми кажал докторот да внимаваме или самата сум немала желба за односи пред постапка.
Toa treba da ti go potencira doktor. Jas sum slucaj kade pred 6-7 godini mi bese otkriena namalena ovarijalna rezerva, a na soprugot spermogramot bese pod 1 milion podvizni spermatozoidi od koi 70% so nepravilno dvizenje (vo krug). I pocnav so triptofem na 21 den od ciklus i koga cekav ciklus za da pocnam so superfakt jas dobiv pozitiven test.
Јас правев и инсеминација кај истиот доктор и таму потенцираше цело време за односи, а кај ивф за апстиненција се до срцева реакција
Мене Трајковски ми укажа да внимаваме. Бар за тоа ивф во 2016 од кое ми се ембрионите. Сега за вториов фет трансфер кога примав не се сеќавам дали ми спомна.
Со една на телефон ми се претстави беше со немакедонско име, малку лошо зборуваше а една друга и суфлираше, кога побарав да зборувам со сестра Данче ми рече ама сите сме исто обучени. Али да, чудно е што ме убедуваше дека не е хормон
мене ме праша дали има шанси да сум бремена, реков ДА, рече ок почни со триптофем, ако доцни 3 дена се слушаме правиш тест. Тоа е мноооогу аматерски што на сите различно кажува. Пред да идам ми вика не треба ништо да носиш, ама викам ваучерот, резуптатаите, не не не, дојди онака без ништо. Одам таму вика дај ваучер и резултати, среќа шо носев се’ со мене
Не можам да разберам зошто ми ги даде триптофем а не ме испрати да проверам дали сум бремена, кога му кажав дека постои шанса да сум бремена
Не може да се знае дали си бремена тогаш кога треба да се почне со Триптофем. Како би проверила? На ехо не може ништо да се види, бета не може да покаже, домашен тест исто така не може. Колку дена ти доцни? Дали направи тест?
I pri rana rana bremenost od nekolku dena betata nema da bide 0,ke dade nekoja brojka karikiram 10 Sabajle bocni se za beta Prakam uspeh
Околу една недела после овулација се прима Триптофем. После оплодување ембрионот додека стигне да се имплантира, па додека почне да лачи хцг, треба да помине повеќе дена, после 7 дена од овулација бетата сосема веројатно е да е 0.
Не е малку 7 дена, мислам дека ќе покажеше домашен тест ако имаше бременост. Но, се разбира, најсигурно е преку крв, провери си за да знаеш на што си.
Дали може да споделите искуство за клиниките во Чешка, Турција или Грција доколку некој првел ивф таму или доколку сте правеле консултации?
Devojki koga se pocnuva so invitro preku fond dali se plakaat inekciite i ostanatata terapija pa odposle se refundiraat sredstvata ili se e na trosok na bolnicata ?