Можеш да испиташ генетски мутации, картотип, фактори на хемостаза. Ние од кога ги направивме овие испитувања дознав дека имам тромбофилија и заради мутациите примам клексани цела стимулација и ќе треба и цела бременост.
Дали на некоја членка со утврдена инсулинска резистентност и укинале терапија Глукофаж (500гр) околу 10 та недела од бременост?
Jas ke te sovetuvam za se vo vrska so insulin da se konsultiras so endlkrinolog, ne so ginekolog, strucnjaci se endokrinolozite.
Toa mi e cudno bas deka endokrinolog mi go preporaca toa, dali i nekoj drug imal vakva situacija? Gledam na forumot ima dosta so pcos, ir, tiroidna i sl..
Ne sum sigurna za da mozam da kazam od toa e, ama minatata godina imav neuspesno ivf, za godinava dobro se spremiv so site mozni ispituvanja sto smetav deka moze da pomognat. Ova so kleksani mi e skros novo za godinava, lani bev samo so aspirin nekolku dena.. isto na pregledot na transfuziologija mi bese kazano da zemam metilirani folna i b12 od 1000 mg, lani bev samo so femibion. Koj znae.. ama vo slucaj koga vekje ke se pravi ivf spored mene podobro e koga kaj doktor odis so dosie na dijagnozi bidejki smetam toa moze pomogne za dobivanje na podobra terapija..
На 12 ти правев трансфер. Др ми кажа најрано денес да правам за да не се разочарам ако е негативен и имал право . Само Бог го молам да биде се во ред
Др Филип Исјановски . Врв од доктор. Може не толку непознат како другите ама толку посветен,внимателен. Специјално доаѓаше за прогестерон да примам . Дали сабота дали недела. 24/7 е присутен за пациент
Ми доаѓаше некаде саботата неделата да правам ама издржав. Молитви по цел ден . Од понеделникот почнав на работа занимација и поминаа деновите