И јас гледам бледа линија, со лесно и со убаво да е до крај. Да не милиш трансфер на 22.11, а не на 12.11? Во спротивно 18-19 ден од трансфер ти е и цртичката ќе беше темно црвена, секако зависи и од тесот. Овој е позитивен во секој случај.
Devojki , edno prasanje, pred 7 dena pravev dijagnosticka histeroskopija koja bese ok bez plus intervencija samo.so skrecing. Posto sum vo ovulacija dali e ok so obidi za zabremenuvanje? Posle histeroskopija I skrecing imam samo malo kafeavo krvarenje . Dr mi rece za stimulacii od posle eden ciklus a da se odnesuvam naj normalno duri da prodolzuvam I so vezbanje. Iskustvo nekoe da ne ja gressam nekade
Jas imav ispitano genetski mutacii na imunologija se ceka za rez.okolu 2 3 nedeli. Mi pokaza mutacija na heterozigot na Mthfr , pa poradi toa genekologot togas Ivanovski mi rece da pijam metil folat od 1000mg + metilirana b12. Imam kariotip napraveno na ginekologija zaedn so soprugot.Toa go pravev pred 2 meseci i uredno e. Na transfuziologija pravev enzimi i hemostaza. Me ispratija i D vitamin da ispitam tiroidna... generalno ovie raboti sum gi pravela. Ako ti treba nesto drugo prasuvaj slobodno Generalno ova bese
A za odnosi sto ti rece?? Ke ti pisav poraka da te prasam ama aj neka e kako info, koga posle histero moze da se ima odnosi?
Девојки, дијагнозата за ендометриоза се постапува нели 100% преку лапароскопија, но кај мене само ми ги исчистија атхезиите настанати од восплание (кламидија) и затворија јајоводите, не зедоа примерок да испратат на хистопатологија. Дали е можно да сум ја имала и да не виделе преку лапаро, со тоа што не испратиле примерок на хистопатологија? Бидејќи тоа е болест која не се јавува преку ноќ, лапаро ми беше пред две години, а сеа има сомнеж за постоење чоколадна циста на десен јајник, која се појави пред еден месец, ќе видиме дали следен циклус ќе ја има.
Мене ми го прекина ендокринолог во 13 недела, после тоа само внимавање со внес на шеќери и нормална искрана не се секирај си знаат они
Mojot transfer bese so tridnevna,test napraviv 13tiot den i bese potpolno ist,od so bev vo panika dali e ili ne e odma zaminav da ispitam preku krv i mislam deka pripadnav koga go zedov rezultatot i uste ne mi se veruvase...cestitki od srce
@Mihaela123456, Сепак чоколадна циста би требало да се види на ехо,таа прави болни и обично обилни циклуси.Треба и некои тумор маркери да испиташ,и ако е мала подобро да не чепка.Со бременост се губи.Би требало да измерат колку е голема.Безглутенска исхрана и помогна на другаркава да се намали.Се надевам не ти е чоколсдна и ке се изгуби следен месец.Можеби затоа и не се оплодуват ј.кл,ама од другиот јајник не би требало да е проблем.Консултирај се најдобро со неколку лекари и не прави операција доколку навистина не е потребна,се трошат резерви така.
Девојки, едно прашање, кломифен дали е битно кога да се пие? Наутро или поручек да ги пијам? Бидејќи се како стимулации, си велам можеби е подобро поручок во 19h да ги пијам?
Dijagnozata mora da bide postavena samo laparaskopski. Jas se operirav laparaskopski 2012 godina , imav cokoladna cista.
neznam stvarno, ova mi e najnova mozna dijagnoza, kje vidime za dve nedeli shto kje ima na eho, makar shto mn e cudno preku nokj da se pojavi a na laparo da nema nikakov somnez za endo, oktomvri ja nemav, noemvri 15 milimetrix15 milimetri cista. inaku vo 2014 isto maticniot mi kaza cokoladna cista, tumor markeri cuda se bese ok i za 20 dena na eho pak nemase nikakva cista. edinstveno shto me tera da mislam deka mozebi ja imam e toa shto jk ne se oploduvaat.
Na laparaskopija mora da se vidi. Ne se gleda na histeroskopija. Barem taka mi kaza mene Tofovski ovaa godina , mesec april pravev histeroskopija. Posle mojata operacija vo 2012 godina primerokot e odnesen na patologija kade sto nemase naod na endometrioza , a sepak Trajkovski me vodi kako pacient so endometrioza. Cokoladnata cista mi bese na leviot jajnik, so toa sto na samata intervencija togash mi go ostetile jajnikot. Poradi toa na leviot jajnik nikogash sum nemala folikul, duri i sega so terapija za invitro. Imav samo na desna strana. Kako i da e moe mislenje , i da postoi endometrioza ne e nevozmozno da se ostvaris kako majka. Ne se sekiraj vo toj pogled, no zasluzuvash da ja znaes tvojata sostojba i da znaes vo koj pravec da teras. Mozebi e vo red da se konsultirash so poveke doktori vo odnos na ova prasanje ❤️
Stojovski od klinika e vrven strucnjak, drugarka mi ja resi so endometrioza i rodi prirodno dve deca. Ako mozes da dojdes do nego, ubavo bi bilo da pobaras i mislenje negovo. Ivf specijalistite ne se bas strucnjaci vo ovaa oblast.
Vi blagodaram, bidejki e novo i stoi kako mozna pojava na cokoladna cista, kje pricekam ednas ehoto da kaze. Isto mi bese kazano deka nevozomozno e da na laparo ne se vidi, kako i pred mesec dena jajnikot da bil cist, a sea endo da se pojavi, no bidejki 2 i 2 ne se 4 i sekogas e se mozno mi ostava prostor za somnez.
Мили женички, едно прашање. Дали знаете каде може да се најдат таблети DHEA микронизирана од 50мг, др ми ги има препишано преконцептуално, али не можам никаде да ги најдам во Ск. Ви благодарам однапред