1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    И јас гледам бледа линија, со лесно и со убаво да е до крај. :inlove:
    Да не милиш трансфер на 22.11, а не на 12.11? Во спротивно 18-19 ден од трансфер ти е и цртичката ќе беше темно црвена, секако зависи и од тесот. :)
    Овој е позитивен во секој случај.

На NNA, Srcka28, Tiffany01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.047
    Devojki , edno prasanje, pred 7 dena pravev dijagnosticka histeroskopija koja bese ok bez plus intervencija samo.so skrecing. Posto sum vo ovulacija dali e ok so obidi za zabremenuvanje? Posle histeroskopija I skrecing imam samo malo kafeavo krvarenje . Dr mi rece za stimulacii od posle eden ciklus a da se odnesuvam naj normalno duri da prodolzuvam I so vezbanje. Iskustvo nekoe da ne ja gressam nekade

3. DbID

DbID Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    146
    Jas imav ispitano genetski mutacii na imunologija se ceka za rez.okolu 2 3 nedeli. Mi pokaza mutacija na heterozigot na Mthfr , pa poradi toa genekologot togas Ivanovski mi rece da pijam metil folat od 1000mg + metilirana b12.
    Imam kariotip napraveno na ginekologija zaedn so soprugot.Toa go pravev pred 2 meseci i uredno e.
    Na transfuziologija pravev enzimi i hemostaza. Me ispratija i D vitamin da ispitam tiroidna... generalno ovie raboti sum gi pravela. Ako ti treba nesto drugo prasuvaj slobodno
    Generalno ova bese

4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    A za odnosi sto ti rece?? Ke ti pisav poraka da te prasam ama aj neka e kako info, koga posle histero moze da se ima odnosi?

5. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Девојки, дијагнозата за ендометриоза се постапува нели 100% преку лапароскопија, но кај мене само ми ги исчистија атхезиите настанати од восплание (кламидија) и затворија јајоводите, не зедоа примерок да испратат на хистопатологија.
    Дали е можно да сум ја имала и да не виделе преку лапаро, со тоа што не испратиле примерок на хистопатологија?
    Бидејќи тоа е болест која не се јавува преку ноќ, лапаро ми беше пред две години, а сеа има сомнеж за постоење чоколадна циста на десен јајник, која се појави пред еден месец, ќе видиме дали следен циклус ќе ја има.

Последна измена: 30 ноември 2022
    На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мене ми го прекина ендокринолог во 13 недела, после тоа само внимавање со внес на шеќери и нормална искрана:) не се секирај си знаат они:)

На marte^^ и Rosberi им се допаѓа ова.
  7. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Mojot transfer bese so tridnevna,test napraviv 13tiot den i bese potpolno ist,od so bev vo panika dali e ili ne e odma zaminav da ispitam preku krv i mislam deka pripadnav koga go zedov rezultatot i uste ne mi se veruvase...cestitki od srce

На NNA, tina2018 и skokotlivka83 им се допаѓа ова.
  8. Izabela505

Izabela505 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    23
    @Mihaela123456,
    Сепак чоколадна циста би требало да се види на ехо,таа прави болни и обично обилни циклуси.Треба и некои тумор маркери да испиташ,и ако е мала подобро да не чепка.Со бременост се губи.Би требало да измерат колку е голема.Безглутенска исхрана и помогна на другаркава да се намали.Се надевам не ти е чоколсдна и ке се изгуби следен месец.Можеби затоа и не се оплодуват ј.кл,ама од другиот јајник не би требало да е проблем.Консултирај се најдобро со неколку лекари и не прави операција доколку навистина не е потребна,се трошат резерви така.

Последна измена: 30 ноември 2022
    На Natali.Vud и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.047
    Ne go peasav direkno... mi rece teraj se normalno. Zatoa I prasuvam

10. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    926
    Девојки, едно прашање, кломифен дали е битно кога да се пие?
    Наутро или поручек да ги пијам?
    Бидејќи се како стимулации, си велам можеби е подобро поручок во 19h да ги пијам?

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Наутро сум ги пиела.
    Можеби некоја има поинакво искуство.

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DbID

DbID Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    146
    Jas piev sabajle :)

13. DbID

DbID Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    146
    Dijagnozata mora da bide postavena samo laparaskopski. Jas se operirav laparaskopski 2012 godina , imav cokoladna cista.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    neznam stvarno, ova mi e najnova mozna dijagnoza, kje vidime za dve nedeli shto kje ima na eho, makar shto mn e cudno preku nokj da se pojavi a na laparo da nema nikakov somnez za endo, oktomvri ja nemav, noemvri 15 milimetrix15 milimetri cista.
    inaku vo 2014 isto maticniot mi kaza cokoladna cista, tumor markeri cuda se bese ok i za 20 dena na eho pak nemase nikakva cista.
    edinstveno shto me tera da mislam deka mozebi ja imam e toa shto jk ne se oploduvaat.

15. DbID

DbID Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    146
    Na laparaskopija mora da se vidi. Ne se gleda na histeroskopija. Barem taka mi kaza mene Tofovski ovaa godina , mesec april pravev histeroskopija.
    Posle mojata operacija vo 2012 godina primerokot e odnesen na patologija kade sto nemase naod na endometrioza , a sepak Trajkovski me vodi kako pacient so endometrioza.
    Cokoladnata cista mi bese na leviot jajnik, so toa sto na samata intervencija togash mi go ostetile jajnikot. Poradi toa na leviot jajnik nikogash sum nemala folikul, duri i sega so terapija za invitro. Imav samo na desna strana.
    Kako i da e moe mislenje , i da postoi endometrioza ne e nevozmozno da se ostvaris kako majka. Ne se sekiraj vo toj pogled, no zasluzuvash da ja znaes tvojata sostojba i da znaes vo koj pravec da teras. Mozebi e vo red da se konsultirash so poveke doktori vo odnos na ova prasanje ❤️

На Sienna_MK, Littlegirli и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Stojovski od klinika e vrven strucnjak, drugarka mi ja resi so endometrioza i rodi prirodno dve deca. Ako mozes da dojdes do nego, ubavo bi bilo da pobaras i mislenje negovo. Ivf specijalistite ne se bas strucnjaci vo ovaa oblast.

17. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Vi blagodaram, bidejki e novo i stoi kako mozna pojava na cokoladna cista, kje pricekam ednas ehoto da kaze.
    Isto mi bese kazano deka nevozomozno e da na laparo ne se vidi, kako i pred mesec dena jajnikot da bil cist, a sea endo da se pojavi, no bidejki 2 i 2 ne se 4 i sekogas e se mozno mi ostava prostor za somnez.

На DbID му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Анче87

Анче87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    337
    За ендометриоза и чоколадни цисти одбегнувајте храна што содржи глутен. Глутенот ги ствара цистите.

На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DbID

DbID Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    146
    Toj e mnogu dobar doktor!

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ZvezdicaLea

ZvezdicaLea Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    117
    Мили женички, едно прашање. Дали знаете каде може да се најдат таблети DHEA микронизирана од 50мг, др ми ги има препишано преконцептуално, али не можам никаде да ги најдам во Ск. Ви благодарам однапред :)