Уживај душичке и јас немав никакви,околу седмиот ден благи грчеви и толку...па еве го бебуш го чекаме месецов
Здраво душо и мене ми е четврти ден од трансфер не се секирај се е нормално , јас имам блааги болки на ореолите на градите,и по некое боцкање во стомакот долниот дел али при станување легнување напнување ,ајде со среќа и лесно да ни биде!
Mene mi e 7mi den od transfer. Na brisenje imav bledo rozevo kako gust sekret. Dali imal nekoj vakvo iskustvo?
Nemozev a da ne odgovoram na vasiot post Vaka sega za site donacii I invitra so bilo kakov donorski materijal, se pominuvaat nekolku komisii I seto toa e strogo kontrolirano so cel da nema polubraka odnosno polusestri pa utre nedaj boze incest. Site ovde sme so nekakva maka, sto do sega ne sme ostanale prirodno trudni. Ke bide zacuduvacki ako za vakvi obvinuvanja izneseni javno a bez nikakov dokaz ne odgovarate I pravno.
Vecerva imam potemno rozevo nakaj crveno se izvadiv od pamet. 7mi den od transfer so blastocista. Nekade bi trebalo za 3 dena da dobijam ciklus. Se javiv sega na sestrata mi vika mn e rano sto i da ti kazam. Aspirin e isklucen sekako edino utre kleksan da ne se bockam iako vika i toj si ima svoja prednost. Ne znam sto da pravam ke poludam. Se osekam kako cel svet da mi se padnal.
Вака сеа членката се соочува со проблем, прво инвитро, прво разочарување. Не дека нејзината изјава е оправдана и е во ред, далеку од тоа, но каде е тука објаснувањето од докторот, ембриолозите. Пример, јас имав 8 зрели јајце клетки така стои во извештај, но се оплодија 3 само. Зашто 5 зрели јк не се оплодија не добив одговор. Какво е тоа професионално однесување од персонал кој зема грдни пари? Значи разбирливо е јк да е дегенерирана, лоша, незрела, мала, многу голема, но што е со зрели јајце клетки? Второ, изјава дадена по социјална мрежи, форуми, електронски медиуми, кои не се регистрирани како весник, не подлежат на одговорност за клевета и навреда. Трето, зошто нема ембриолошки извештај, интервенција без извештај уствари имаме, може да напишат земени за работа 8, спермограм ок, оплодени 3, кај 5 се забележува слаб квалитет, 3 се дегенерарни, 3 незрели, тралалала. Тоа ќе помогне и за следно инвитро како историја. Така да и едната и другата страна полека со коментари, некој ги предизвикал тие мисли кај членката, а корекција е потребна во двете страни, клиника вс пациент.
Апсолутно се согласувам со твојот пост Сите што сме се соочиле со истото заслужуваме издржан одговор што се случило Не само дигање раменици
Во целост е согласувам со коментарот на @Mihaela123456 и морам да напоменам дека сите ние ама верувам сите понекогаш имаме било каков сомнеж за нешто на пр,. греша протокол, недобро темпирана стоп инекција и уште ХХХХ сомнежи. Тоа е така бидејки ретко која од нас добива некое соодветно објаснување ( секоја чест на исклучоци). Кога ке биде се како треба објаснето недоразбирања и сомнежи и ке има помалце.
Vaka sega odgovori treba da se bara od embriolog Doktor I drugite sto se vkluceni vo procesot od ishodot na tretmanot, ne po forumi I Doktor Google. Edno e da spodelis iskustvo, drugo e da obvinuvas za nesto nezakonsko bez nikakov dokaz.