1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745

Цитирам:
    ,,Односот на др Трајковски е никаков,многу ме разочара ништо не ти дава да прашаш,само чека на цигара да излезе....
    ...Разочарана сум и од ембриолозите кои немаа никакви одговори што и да прашав....."

На Sienna_MK, BelataMasai и Dijana DM им се допаѓа ова.
  2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Sabajle ke mu pises na doktorot, bidejki e blastocista moze i bhcg da pokaze, a moze i ne. Sepak slusaj go doktorot, moze ke te bocnat so progesteron depo ili ke ti ukluci prolutex i ke se smiri. Bitno da si slusas doktor i samo pozitivno misli, kolku mozes:hug:
    Sum bila vo ista sostojba, znam i drugi sto bile vo polosa od mene, bukvalno krvarea i oni prodolzija do kraj, jas ne, taka da nema pravila, samo verba :l:

На NNA, Littlegirli, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LightBlue

LightBlue Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Iskreno ne veruvam deka bilo koj doktor koga ima neuspeh od postapkata e sreken. Sepak naukata za cudoto nareceno zivot znae samo 1 procent, zatoa za zal na nekoi nasi prasanja nema ili ne dobivame odgovor. Veruvam deka naj tesko e koga se e navidum super no nemame rezultat.

На Bejb15 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  4. LightBlue

LightBlue Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    I ne ve razbiram, sto e toa "alo doktore", pa ne mi vrati na viber. Se pisuva za nesto itno. Pa I togas ne se ceka I za itno ne se leci po Telefon, neli. Ni malku pocit za tugoto vreme I znaenje. Ziveam vo stranstvo, pregled bez Termin nepoimlivo, osven urgentno- isto te prasuvaat kako ke platite, a ne dali imate, za povicite odma od Konto minus pari I toa za razgovor so Administrator, kakva sestra kakov doktor. Termin za pregled slednata godina...
    Neznam kako si zamisluvate dodeka doktor na primer pregleduva ili e vo sala raboti konkretno so vas, a vo megjuvreme da si zbori na telefon ili poraki da si pisuva... Seriozni ste

На Anomis11, DreamOn и Sara B. им се допаѓа ова.
  5. chokova93

chokova93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    154
    Здраво сакам да ве прашам дали е страшно ако прогестерон ампула се заборави да се боцне на 4отден? Пошо јас скорз ја изумив а 4ти ден ми беше на 01.12. Сега денес веќе 2.12 ми е 5ти ден...дали е страшно оти премногу испаничив !

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Toa e nesto sto se dogovoris so doktorot od pred pocnuvanje na postapkata. On dobrovolno ti go dava brojot i dobrovolno se nudi da ti bide dostapen koga ke mu baras nesto po telefon. Mojot doktor celo vreme mi go potencira deka mozam slobodno da mu pisuvam poraka. I e premnogu dostapen za odgovor bilo koga. A toa sto prasanja postavime i vo kakvo vreme, treba normalno da se ima kontrola vo toa, i samo za hitni slucaji da se pisuva.
    Mozno zasto doktoorot raboti od 8:00 do 16:00, i samo preku nedela, ne vo vikendi, pa mu se ostvaraa guzva vo telefonska linija vo nepovolno vreme

На Norah Jones, NNA, AnaAnaBanana и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Не се паничи , неможе да ти се случи нешто страшно. Пиши му на др како да продолжиш со шемата

На chokova93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Незнам одкај ви е ова, моја блиска живее во странство, прави ивф во странство, осигурувањето се си покрива. Термин за преглед секогаш, па дури и кај докторот на Ким Кардашијан, ако веќе сакате да бираме и топ 10 доктори во УСА. Знаете дека таму има и growth hormone и дека кога ивф може да е пред откажување се дава тој и може да почнат да растат јк, знаете ли дека таму витамините се по 5 долари а кај нас 50 долари, споредете наш и нивни стандарт, нивни и наши можности и апаратури, наша и нивна култура, па после судете им на членките на форумот. Сте се уклучиле прв пат на вонтелесно со цел да бидете адвокат на некоја си клиника...Срамота. Дефинитивно луѓе кои не поминале ИВФ немаат право ни еден збор да кажат околу тоа.
    А клиниките треба да покажат емпатија и разбирање околу пациентите.
    Незнам како да ви кажам, муштеријата е во право, дури и кога греши.

Последна измена: 2 декември 2022
    На NNA, AneSk, Kris80 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Izvini, Vie se vklucuvate so komentari samo za repliki kako sto gledam od search na temava?
    Mislam mnogu neseriozno i drsko od Vasa strana. Vaka da vi kazam, tuka site sme so cuvstva, emocii, donekade i frustracii, koga opravdani, koga ne......hellooo zeno tuka se hormoni vo prasanje, razocaruvanja, nekoj poslednite pari si gi dava za da se ostvari kako roditel!
    I sega ti mi kazuvas kako e vo stranstvo, pa kako trebalo da se odgovara za obvinuvanja, pa trebalo dokazi.....
    Vidi vaka, prvo ne zivees samo ti vo stranstvo, daj kazi koga ti zemale pari od smetka za da razgovaras so doktor? Jas ziveam vo stranstvo btw
    Vtoro, koj sto saka moze da pise, ne se odgovara i kakvi dokazi be baras daj te molam, ova ne e sud.
    Treto imam cuvstvo deka si od nekoja od klinikite, ne e ni bitno, ama molimte prizemji se, tuka ima teski sudbini, sooci se ili vozdrzi se.
    Izvini sto sum drska, ama neseriozen pristap imas i bezcuvstvitelni ti se komentarive.

На Jeta Jeta, Kris80, JanaDarling и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    2.408
    Ne, razbiras sto e alo doktore??? Podobro I da ne razberes. Nemoj ti da mi sporeduvas stranstvo I ovde. Site imame po nekoj rodnina, pa znaeme kako e tamu. Nie so nasi plati poslednive pari gi davame, samo I samo da se ostvarime kako roditeli. Pa odozgora ke se najde nekoja kako tebe, da mudruva I da kazuva kako trebalo. Ne, si se nasla ti ispanicena, pa da go baras doktorot. Stavi se na mestoto na drugite, pa ke vidis kako e. Oset da se nemalo.

На Jeta Jeta, NNA, Mila0000 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Cisto se somnevam deka clenkata e nekoj od stranstvo, povekje lici na nekoj praten da bide ,,advokat" na nekoja si klinika. Bidejki ako e od stranstvo kje znae deka e ne vaka kako shto prikazuva, ocigledno treska gluposti.
    Budali pravi od nas, neznaeme nie kako e stranstvo, cekame nekoj outsajder da se ukluci na forum i da ne prosvetli.

На Алек***, AneSk, Kris80 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    2.841
    Borci najgolemi idni MAJKI se vkluchuvam samo da ve zamolam da batalite nekoj koj e DRVEN advokat na KLINIKATA na dotichniot d-r.Ednostavno ne vredi.Koj ne go odel ovoj tezok,machen pat neznae kako e,neznae za bolkata,za nokite bez son (nemav ni den,ni nok),za odenjeto po laboratorii,kliniki...za finasiite ajde neka se zbie se na niv se pechalat (nauchiv da ziveam i so malku i so mnogu).
    Za d-r kolku e samo rasean neznam dali vredi da pisham.Aj da pravime treta histeroskopija jas da vidam sepak,pa ne dobivash ciklus radi enormno visok estradiol (enormno,a toj vo granici na normala).Reche prati mi go rezultatot chim go imash i ke vidime kako ponataka,go vide rezultatot i ne mi vrati pritoa sam mi go dade brojot za da mu pisham plus i koga ke dobijam ciklus.Odgovor seushte chekam eve veke 2ipol god.izgleda e seushte zafaten A da ke zaboravev mozebi i policistichen ovarium da imam ushte edna mozna dijagnoza.
    Izvinete site shto ste imale uspeh kaj nego,ne velam ne e uspeshen ova e samo moeto iskustvo kaj koe fala bogu beshe prekratko.
    Site ve gushkam i vi pushtam srekja za uspeh od srce i dusha i ve molam ne vlagajte vo debati so nekoi koi voopshto go nemale ovoj problem

На Norah Jones, Dusa moja, AneSk и 12 други им се допаѓа ова.
  13. LightBlue

LightBlue Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Jas sum samo patalec za zal na ovaa tema, toa sto ne sum stavila do sega cv za mojata mediciska istorija toa e zasto smetam deka toa e licna rabota. Mnogu ste jaki na testatura. Hormoni da... Ama I mnogu zloba... Alal vera.

14. LightBlue

LightBlue Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    A da I ne se lecam po forumi.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Ako ste patalec kje pokazite bar malku empatija okolu clenkite, a ne da im kazuvate dali pravno kje odgovaraat ili ne.

На Norah Jones, AneSk, Tiffany01 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Bezobrazna si mnogu.

На AneSk, Tiffany01, Littlegirli и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LightBlue

LightBlue Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Empatija deka mi gi kradat jajnite kletki I embrioni. Kakov e toj komentar

18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne samo vo tastatura jaki, i vo operaciski sali isti sme :D

На Dusa moja, Kris80, le.soleil и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Clenkata toa ne go kaza so tvrdenje, tuku kako nafrlen komentar.
    I od cel nejzin post ti zatoa li se fate?
    Znaes li ti deka pola od ispituvanjata od forum i od emisii sum gi napravila, zasto nikoj dr ne mi gi baral?
    Stranstvo gi pobarale primer.
    Znaes li radi mutacii kolku clenki izgubile bebe?
    Znaes li deka koga otidov kaj doktorot so mutacii sama sho si gi ispituvav, pred ivf, mi kaza super shto si napravila, eve clexane.
    Sakas li sea da sporeduvame so stranstvo, da ti kazam deka ne pocnuvaat ivf bez tranafuzioloski, imunoloski, dna fragmenracija, prethodna vitaminska terapija, ostavanje na cigari minimum 3 meseci, pred ivf?
    Uste li da pisuvam???

Znaes li deka se shto sum procitala tuku od akupuntura i vitamini doktorite odobruvale, a zasto ne preporacele?

На AneSk, JanaDarling, urma и 7 други им се допаѓа ова.
  20. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Секој има право на свое мислење и сомнеж
    Вие најмалку сте повикана да судите
    Тоа органи им се крадат на луѓето
    Ви се молам
    Сите знаеме каде живееме и колку ништо нигде не. Функционира
    Вие ќе судите сега тука во што членката се сомневала
    Ајде ти се молам
    Не се бламирај

На Pipismel, AneSk, Kris80 и 9 други им се допаѓа ова.