За чудо ние што го минуваме овој тежок пат имаме и емпатија дури и тогаш кога се работи за таков сомнеж
Ne sakam da se pretstavuvam kako zrtva pred tebe, no da kazuvas deka sme jaki pred tastaturata za mene e navreda zasto ti mi go omalozuvas celata moja zrtva i borba sto go vodim za ova problematika. Isto taka, ne bi sakala da si vo moeto mesto, ama clearly ili nemas pretstav niz sto pominva covek so sterilitet i invitra, ili nemas oset.
Мила, ги нема никаде во Мк, јас свртев и небо и земја лани кога ми требале. Али дознав дека има замена, од Косово ги набавував (се викат Neupogen од 48 MIU/0.5 ml). Ке пробам да ти најдам слика.
Фала му на Бога ако има, лани многу се нервирав што не можев да ги набавам никаде. Ем стрес од инвитро ем стрес што не можам да набавам терапијата што ми ја препишале...зачаран круг
Nema sporedba d-r Mitko so nego,svetlosni godini se porazlichni (D-r Mitko e pred se chovek).Poveke od chas nemam chekano da mi odgovori i za chlenkata od pogore da se doobjasnam,da ne me svati pogreshno SLUCHAJNO,ne go zivkav za glupost imav visokorizichna bremenost so serklaz i na 100% lezenje sekako neli za kontroli i wc stanuvanje,so d-dimeri koi naednash rastea i niza drugi komplikacii.Da zabelezam ushte d-r za razlika od Trajkovski pokraj ivf i poragja,pravi i drugi intervencii pa sega sekoj neka si zakluchi koj e po zafaten. Izvini shto tvojot komentar go iskoristiv za referatov no se iznervirav mnogu. So uspeh,veruvam znam deka ke uspesh,slushaj go d-r i samo napred vo novata god.da se izraduvash so bebence
Борбата за бебе освен што ме направи најхрабра на светов,ми донесе и анксиозност,хронична несоница,депресија...И нормално е да си бараш издувен вентил да си кажеш се што ти лежи на душа без да си осудуван,ете форумов е баш за тоа-да си ја споделиме маката,да споделиме искуства и секако да научиме нешто една од друга.Се задолживме со кредити,мораше и кола да купиме пошо не се оди до Скопје со автобуси три пати во неделата,па неплатени одмори,боледувања,нови кредити за терапија ехееее не е едно ова нашево...и на крајот да заврши неуспешно,а некој ти крева раменици значи крај ...ти идат да задавиш некого буквално. Затоа не мудрувајте многу и оставете секој да си тагува на свој начин кога веќе нема што друго...и уживајте во странство
Повели, мила. Ако сакаш можам да ти пуштам бројче од аптека од Косово, од Урошевац од кај јас набавував. Само да вроди со плод
+38349124904 Барнаторе (Аптека) Зека. Јас пред да тргнам за Урошевац, му пишувам на вибер да потврдам дали сигурно ги има и тек тогаш тргнувам
За жал не можеме да ја споредуваме Англија со Македонија посебно во функционирање на здравствениот систем и во стручноста на ивф специјалистите.Ретко кој од нашиве лекари се субспецијалисти по асистирана репродукција.Се надевам моите сомнежи за тоа што сум го напишала не се вистинити,но будат секаков сомнеж.Сигурна сум дека во Англија ќе добиеш се црно на бело како се одвивал ивф циклусот етапно посебно лекарот ќе ти ги образложи причините за лош или негативен исход.За моите 20 ј.кл од кои 10 се незрели,со Е2 2800 ,одговорот беше- "се случува".Зашто само 2 стигнаа до 3 ден од развој-ембриолозите "незнаеме".Приказни за мали деца.Не верувам дека од идеални вредности за хормони,резерви,спермограм,кариотип,од 20 ј.кл да не може барем некоја бластоциста да се добие.Симптоматично е,нели?Очекував 3-4 бласто,тоа беа моите очекувања,сепак ми е прво инвитро.Секако треба ембриолошки извештаj како што спомна @Mihaela123456 да добиваме.Огромни пари се дават и заслужуваме барем разумни одговори.Но ретко кој лекар ќе си ја признае грешката за прерано или прекасно дадена стоп инекција,утнат протокол,недоволни испитувања итн.За жал ние скапо ги плаќаме тие грешки,не само финансиски,туку и психички.Имам другарки кои со години се мачат со куп инвитро постапки па затоа ми е познато колку е комплексна цела оваа проблематика.Кога лекарите би биле попосветени(со исклучок на некои) да одвојат барем мин 20 минути на пациент,а не ко на лента,и би имале инвидуален пристап за секој пациент,би имале поуспешни ивф приказни.Ама за жал далеку сме од тоа. На сите ви посакувам среќа кај кој и да сте лекар и што побрзо да успеете.
Estradiol 77 na tret den od ciklus? Dali ke mi napravat problem vo fond za podnesuvajne dokumenti I kako da go namalam I sto oznacuva?
Mojot prv transfer za zal ne e uspesen Ve molam vashe iskustvo vo odnos na sledni dopolnitelno ispituvanja ili nekoi prasanja koi se vazni da gi postavam na dr se so cel mozebi da se doznae zosto nema uspeh.... ne znam od kade da pocnam
Ajde glava gore Prvo odmor posle ke mislis na ispituvanja Imunoloski na imunologija Kariotip Trombofilii Hormoni Ke se najde reshenie Ako imas eskimi ke bidd se polesno
Od ova se imam ispitano. Kariotip kaj dvajcata e vo red, imunoloski samo mi pokaza mutiran heterozigoten gen na mthfr pijam moze veke 3 godini metil folat i metil b12. Hormoni uredni, trombofilija na tranzufiziologija pravev nemam, hsg uredno proodni kanali , histeroskopija nemase nisto.... Operirana od cokoladna cista, so patohistoloski naod deka nema endometrioza. Dr Trajkovski sepak smeta deka moram nekade da ja imam vo teloto. Amh 1.59
Много ми е жал, мила. Јас секогаш сум си давала време да се исплачам и одморам тело, а после сум почнувала со нови сили. Убаво ти посочиле кои испитувања би можела да направиш. Те гушкам
,,Dr Trajkovski sepak smeta deka moram nekade da ja imam vo teloto". Kako znaci, mozes ne ja imas vo karlica na laparo, tuku nekade na drugo mesto vo teloto? E uste ova go nemav cueno, zimi boga.