Штом така пишувало, најверојатно е така, се надевам кај тебе ќе се стабилизира до пред пункција Инаку да, секаде каде што сум читала сѐ што е до 1.5 го сметаат нормално и прават трансфер, а ти си во таа граница. Кај нас тука ете до 1 преферираат - можеби не им е ускладена праксата со поновите истражувања или можеби навистина имаат подобар успех со под 1, кој знае. Како и да биде не се оптоварувај, битно е да биде. Од тоа што научив до сега е дека ништо не можеме да убрзаме колку и на сите да ни се брза.
Најверојатно до докторот е , тој одлучува сепак , јас во Систина фи правев сите , кај двајца различни доктори и не ми провериле
Ќе се консултирам пак со докторката. Точно, не може ни да се брза, ни да се форсира. Фала ти многу и ти посакувам и тебе успех во најбрзо време
Potpolno si vo pravo. Ma kakvo stranstvo, od avion se gleda kogo brani. Ke mi mudruva tuka, kako trebalo.
Jas kolku sto imam iskustvo, pred stop inekcija pod 1 da bide, popravete ako gresam. E sega ne znam vo proces na stimulacii koga sme, znaci ne FET, tuku koga se spremame za transfer posle stimulacii, pak li se proveruva progesteron ili samo koga imas FET? Jas kolku sto se sekjavam na prvata stimulacija ne mi proverija progesteron pred stop inekcija, samo estradiol, ama ne znam dali dobro se sekjavam? Inaku koga pravev FET togas koga ne go proveriv imav implantacija
Jas za takvi "eksperimenti" ne davam pari, ne deka ne mozam da si dozvolam, tuku mislam deka e preterana cenata. Mitko gi dava vo sema preku eden den, znaci do test treba 7, toa ti se 500 evra samo za Tevagastrim. Nema uste dokazano dejstvo nekoe, novo e i ne planiram da go kupam Inaku go citav upatstvoto nisto ne gubime ako gi primime, nemaat nekoi nus pojavi, ama so cenava vo film se vlezeni
otpusna lista kude pisue terapija fiskalna od apteka kude Sto e kupeno smetkopotvrda od apteka fotokopija od transakciona smetka i u fond za zdravstvo kude zivite okolo 850 ili 900 mislu deka mi dadeva ukupno a koristi 5 kleksana
i mene me interestira koja e postapkata za podnesuvanje vaucer za invitro i samAta procedura i jas gi nemam jajevodite
Jas primav tevagrastim ama samo edna inekcija, si imav sema kollu da bockam sekoj den. Konkretno Petanovski od Remedika mi ja dade pred 5 godini. Kaj mene ne bese presudno vo ishodot.
Денес 4ти ден од трансфер симптоми слични како пред да добијам. Вчера скоро цел ден имав мали болки како за добивање и грчеви. Денес ништо. Треба ли градите да болат многу? Стварно почнувам да се разочарувам.
Не барај симптоми , секој организам различно реагира. Јас со 4 трансвера и секој со различни симптоми а последниот успешен скоро и да немав. Примаш терапија и таа менува симптоми
Градите може и многу да болат, но може и ич да не ги осеќаш. Не значи ако не ги осеќаш, дека не е успешно. Никаква промена немав во градите. Нема правила со симптомите, какво разочарување. Кој може да не бара симптоми, алал да му е Кога си во очекување, секоја и најмала промена може да те натера да се прашуваш дали е симптом на бременост, како што немање симптоми веднаш нè секира да не не успеало. Нормална реакција е.
Зависи кога ќе е овулацијата ако е на природен циклус или од ендометриумот на ехо и хормонската терапија ако е на контролиран циклус.
На природен циклус ќе ти биде трансферот? Или примаше некоја инекција на 22-23 ден за да се во мирување јајниците? Ако е природен циклус, ќе ги следи фоликулите докторот, ќе следи кога ќе имаш овулација и кога ќе помине, тогаш ќе имаш трансфер.
Nesum primila nisto cekam da dobijam nema da bide na priroden ciklus sestrata rece cim pocinjas so estrofem nee priroden