Природен во смисла ќе се чека овулација да настапи бидејќи ако ти ги ставеа јајниците во мирување, немаше да имаш овулација и само со хормонска терапија ќе се темпираше трансферот. Естрофем пиеш за ендометриумот да се задебели.
Здраво денес 5ти ден од трансфер и правев тест. Негативен Ќе почекам уште некој ден и ќе проверам преку крв. А толку се надевав на 2 цртички....
Koga e kontroliran ciklus so hormonska terapija se pravi megu 18-21 den od ciklus; Jas sum pravela na 18 i na 20 den ednas
Мене на 18 ти ден од трансфер па бледа линија. Почекај , ќе добиеш разочарување. И јас така си викав ај на 14 ти ден ама др ме советуваше ми кажа тек после 18 ти ден бидејќи покасно е правен ет . Јас ниту еднаш не направив бидејќи си реков ако направам а да не излезе ништо ќе се разочарам па може да има спротивни ефекти. Само позитивна мисла
Estrofemot ide so kontroliran ciklus. Nema ovulacija pod dejstvo na estrofem. Bez ili so supresija pred, ako ima estrofem ne moze da bide priroden ciklus.
Sve zavisi kako ke reagira endometriumot na terapijata. Ke pocnes so edna doza na estrofemot, ke te pregleda doktorot vo eho, ako reagiras dobro ke te stavi da prodolzis dodeka endometriumot ne go postignuva soodvetna debelina za da moze da bide idealen za implantacija. Koga ke se postigne idealnata debelina, togas doktorot ti odreduva den na transfer. Toa e od 15 ti den na ciklys do 18 od prilika. Ama pak sve zavisi kako ke reagira teloto
Девојки, нова сум на форумот, оваа ми е прво ин витро. Вчера ми беше 9ти ден од трансфер на 2 дневни ембриони. Имав благо крварење и цел ден кафеав исцедок и од страв направив тест преку крв, бетата беше 0.0. Му пишав на докторот да прекинам терапија ми рече не рано било да повторам на 12ти ден. Е сега ако може искуство како може за 3 дена нешто да се смени, стомакот ме боли како да треба да ми дојде секој момент.
Браво, секоја чест за трпението да направиш тест дури на 18ти ден Мило ми е што се исплати чекањето! Направи бета преку крв?
Cim samiot doktor te sovetuval da pocekas do 12ti den znaci smeta deka ima prostor, deka porano sepak si napravila test. Ne se sekiraj , ke bide dobro
Dali znaete nekoi vitamini koi ste gi piele ili mozebi vi preporacal doktor vo odnos na pozdravi jajce kletki?
Q10 i zinc ti se dovolni, ako nemas problem so AMH. Folna standard i vit D. Jas tolku pijam. Ako imas nekoi dijagnozi, togas ima i pobombasticni terapii
Многу интересен пристап на докторот. Обично сите доктори препорачуваат бета преку крв на 14ти ден од трансфер, а ехо после две недели од евентуален позитивен тест. Кај тебе ќе испадне бета во скоро 7ма недела од бременост ако не се лажам. Во секој случај битно да е за убаво