Не се со такви мисли мила нормално е да ги имаш истите симптоми како пред добивање и природно да останеш бремена е исто со исти симптоми само што не добиеш, имав три природни спонтани за тоа и ти кажувам инаку и после инв ги имав истите симптими само што не добив и си добив позитивен тест... Ти посакувам успех и тебе и биди многу позитивна и позитивноста си го прави своето
Zenski za tret vaucer so da sobiram? Sum zaboravila Ako saka nekoj da mi pomogne. Izvestai od prethodnite dve ivf so negativna B-hcg Pap i brisevi novi Spermogram nov treba? Hsg izvestaj? Ic ne pamtam
Devojki mi treba mala pomosh od vas. Treta inseminacija neuspeshna sakam da otpocnam postapka za invitro no sum malku izgubena ne znam od kaj da pocnam i ne znam kako e procedurata sega
Draga , reci si isto kako pravite dva ; hormoni na 3 den pap ne postar od 1 god. Mikrobiologija ne postari od 6 meseci. Virusi _ sida i hepatiti ne postati od 6 meseci ( maticniot ginekolog ke ti dade upat za se ova) Dva.spermograma od.dve kliniki vo razmak od 1 mesec ne postari od 1 god..prviot izvrstaj so go imas od HSG ili histeroskopija, novo 3d/4d eho. Vencanica . So srekja od ❤️
Немој да се разочаруваш! Ќе биде, ама не кога ќе сакаме ние, туку кога ќе ТРЕБА да биде. Може баш сега кај тебе ТРЕБА да биде. Не обрнува внимание на симптоми, и да , исти се симптомите како ПМС
Се сложувам со тебе, ние не го бараме бидејќи така ни текнало, ОН инсистира да го бараш, ама за жал не е достапен. И да, превисоки суми земаат (да не зборам и тоа што за да идеш до кај нив те кошта 3000 ден бензин) а не одговараат на прашања, или немаат заеднички став, он едно, сестрата друго ( а сестрата тврди дека така он и кажал да пренесе). Одиш на преглед 1 минута стои и вика поздрав, па како лекар треба да те праш КАКО СИ? ИМАШ ЛИ ПРАШАЊА ДА ТИ ОДГОВОРАМ? ВНИМАВАЈ НА ТОА И ТОА... Е затоа сите одиме во Систина или странство, оти ем се професионалци ем се хумани, а веројатно и двата атрибута се еднакво потребни кога е во прашање здравје и лечење.
Pap i mikrobioloski testovi dali sepravat na drugo mesto ili maticniot ti zakazuva za nekade? Ne li moze kaj maticniot ginekolog da si napravis? I za sida/ hepatit vurusi koj ti dava upat? Za soprugot potrebno li e i on da gi napravi ovie za virusite? Isto taka za spermogram koj zakazuva? I mene ne mi e jasno.Saka da pocnam da sobiram dokumenti.Od kade da pocneme.dali moze da otpocnemr nesto bez maticen ginekoog? Ili mora prvo kaj nego?
Направив домашен тест и во првите 3 мин ми се појави бледа втора линија. На 23.11 примив хориомон, до сега мислам дека дејството е поминато.
Ако сакаш на приватно да плаќаш можеш и сама. Ама ако сакаш државно мора со упати од матичен гинеколог. Пап и микробиолошки ми зима секогаш матичниот и ме праќа да ги носам институ за јавно здравје или микробиологија зависи каде има реагенси. Ако може да те прати на институт, тогаш побарај да ти даде и упат за инфективниот скринонг (хив, хепатит...), ќе те боцнат таму. Истотака ти требаат хормони на трет ден. И з анов ти дава матичен гинеколг. За сопругот за спермограм матичниот на сопругот ќе му даде упат. А за инфективен скрининг за него може без никакво закажување и без упат сам да отиде во железничар (ова и за тебе важи).
Ти благодарам❤️да се враќа со убаво. Ќе видиме како ќе напредува линијата неделава. Но за почеток е супер досега не сум имала ниеден позитивен тест.
Најубаво е кај матичниот да одиш и да кажеш дека сакаш да аплицираш за ваучер и он ке ти ги даде сите упати они се запознаени. За да не се убиеш од давање пари на приватно. и на крај матичниот ти треба и за извештај
Devojki vecerva sum zaboraila da se bockam navreme namesto 5 casot jas duri sega mi tekna da se bockam so bemfola i cetrotide, utre sum na kontrola pak, dali sum utnala malku ili ?