Se e mozbi duso i nikogas nema da razbereme zosto. Dobro e da se smeni terapija, nesto da se smeni vo protokol, ako nemas nekoi ispitivanja napravi, iako generalno toa treba da saka da bide, toa e mojot zaklucok i treba ednostavno srekja
Женски, ве читам за интралипидна инфузија. Зарем не се дава по индикација;во случај зголемено ниво на Natural killer -клетки? Или ја даваат и без ова испитување? И трето прашање, каде се прави овој тест?
@DbID @Blondie715 jas ja kupiv okolu 600mkd od sistina a ja primiv vo newborn i ne mi naplatija sto lezev tamu 5 sati. Vo Sistina mi kazaa se naplaka lezenjeto okolu 6-7000mkd. Inace invitroto koga ja primiv ne bese uspesno.
Ааааа ова мене ми мириса на добар знак Значи штом си до толку многу заборавила и не ја ципидлачеш минутката за да се боцнеш, значи си ептем опуштена и без срес Веќе ти пишале членките, уклучи аларм и гледај да не ти се повторива често
За неполн месец, ако се е како што треба,барем во мојот случај беше така за скоро 2 недели добивме одговор одобрение на ваучерот
Ne e toa tolku jaka progesteronska terapija, ne se plasi, potecna hrana so proteini i nema da imas problem so stolica
Mesec mi razubavi...cestitki i so lesna bremenost Naravoucenieto ti e tocno no i nogo dobra lekcija ni udri...deka ne treba da se zamarime i da paniceme...i jas rekov ovoj pat samo den na transfer ima doma da sedam i nema da brojam minuti satovi denovi....
Bas kako sto napisa taka e, neznam ni jas zosto ovoj pat sum tolku opustena, pred malku mm mi vika znaes prviot pat kakva panika krevase koga se bockasezamisli go vikav na tel dojdi doma posto treba da se bockam, on doagase jas si gi stavav inekciite sama on samo gledase i tolku a ovoj pat si rekov sto saka neka nide..sepak nie sme najsilnite zeni na planetava i ke se borime do kraj.
На 16ти на работа е така? Зошто имам на 16ти скрининг закажано јас кај него,ваљда тој ден ке биде на работа.
Јас испитав периферни НК клетки (преку крв) во лабораторија Рамус, ама џабе, никој не знаеше да ми го толкува резултатот, од лабораторијата во Бугарија каде што се испитуваат немаше никаков коментар под вредностите. Да знаев дека така ќе биде, немаше џабе да си ги фрлам парите, а можеби требаше кај Петличковски да отидам да го погледне резултатот. Инаку може да се испитаат нк клетки во ендометриум така што при хистероскопија или скречинг да се земе примерок на ист начин како што се зема за хроничен ендометритис. Интралипидна инфузија јас примив при два трансфери поради ендометриоза, едниот трансфер кога ја примив заврши со негативен бхцг, вториот пат кога ја примив резултираше во успешна бременост, но измеѓу имав уште еден успешен трансфер до деветта недела кога не ја примив воопшто. Дали помогнала последниот пат не знам, според мене без индикација и конкретна имунолошка состојба ефектот ѝ е како пласибо, повеќе психолошки. Во Ремедика беше лани инфузијата + администрирањето 2450 ден.
Не можам да ви ја опишам среќата, да даде Господ сите што чекате да добиете две линии. Денес 6ти ден од трансфер и тоа не со прва мокрача.