Киселост на матката уствари било се во ред и немало проблем ако ти се пап и микробилолошки тестови во ред и тогаш немало киселост. Мене барем така ми објаснија кога прашав да не е проблем пх врдноста во матката што не забременувам...
Imam edno prasanje do vas idni mamicki koi ste pravele invitro preku fondot vtor pat koi dokumenti gi podnesuvate za vtor pat dopolnitelno nekoi sto ne ste go poddale prviot pat
Onie shto se so vaznost od 6 meseci:analiza mikrobioloshka,infektiven za dvajcata i analiza na krv so humoralen status vkluchuvajki i tiroidni,spermogram...ova beshe se kolku shto se sekavam
Zar mislis deka nema da ti dade koga ke kazes prokrvarev....jas bas koga prasuvav zasto cela vestacka oplodena bremenost ja vodat visokorizicna mi rekoa abe toa koga ke se fati fateno e ova e samo za polesno da davame boleduvanja od tipot patoloska
@Abeja Честитки мила <3 со лесно. Јас со прашање: може ли месец по месец инсеминација, или мора пауза? :/
Jas denes bev na folikumetrija na gak, me gledase na eho dr,Georgieva i mi rece da pocnam vednas so estrofen bidejki mi e tenok endometriumot, koga se kaciv gore na treti da ja odnesam istorija dr.Trajanova koja ke mi ja pravi utre inseminacijata i kazav deka mi rekle da pijam estrofen vika ne nema potreba, i sega jas kogo da slusam?
@pepapa извини што се мешам, ама ти кажа првата докторка колку мм ти е ендометриумот? Од тоа ќе знаеш дали да се напиеш или не. Ако не се лажам над 8 (најмалку) е добро за оплодување. Ако е навистина танок мораш да почнеш да пиеш.
estrofem davaat i posle ifv taka da ne ti e na odmet da go pies.za zadebeluvanje na zidot na matkata e sto ti odi vo prilog