Таму најдов мила, под дрво и камен барав и таму ми помогнаа, ќе ги добијат денес. Само за жал место вчера да почнам ќе морам од денес. Секој втор ден ми се препишани.
Jas vcera bev kaj dr Tashe za da pocnam in vitro postapka, nikakvi vitamini ne mi dade, mi dade da pijam Mikroginon zatoa sto sum so nizok amh, nisto ne mi objasni ni kako ke se odviva postapkata, ni koga ke pocnam so stimulacii, ni da ispitam hormoni, potoa kako sto se informirav kaj mene ke bide dolg protokol, pa zatoa prvo so kontraceptivi pocnav.Dali nekoja clenka isto pravela po dolg protokol malku da ni ja objasni procedurata?
Да си пишам и во мојата омилена група од каде излегуваат само храбри жени и победнички. Драги мои храбри жени, вчера на свет дојде Леон, мојата љубов, мојата желба и сон после 5 години лутање по ходници болнички, многу страв, солзи, бес и загуби, додека да дојдам да си родам здраво машко бебенце Само да ви кажам дека нема да се откажете ниту една од вас, секоја ќе се оствари како мајка порано или покасно, од срце ви посакувам позитивни тестови и лесни бремености
Морам да си прашам, читајки низ групава предходно имам прочитано дека испитувате некакви natural killer cells на матка... иако сум 8 ден од трансфер, сепак домашните тестови се негативни па и губам надеж, но секако понеделник на бета, па ќе видиме што е како е... сепак сакам да се информирам за тие natural killer cels зошто ова ми е второ инвитро од кое имав замрзнато 7 ембриони... До сега веќе 6 искористени од кои две биохемиски, една бременост заврши со missed и три транфера неуспешни... со првото инвитро и први стимулации останав бремена ама и тогаш бетата беше на 11 ден 29.1 па супер се дуплираше и останав бремена (заврши 6 месец со абортус) ама мислам и тогаш задржувањето на ембрионот како едвај да беше со мачење... почнав да се сомневам на овие килер клетки плус имам и лупус и хипотироидизам, што по мое мислење упатува на тоа да сум склона кон автоимуни болести што е исто со natural killer cells. Значи ме интересира што испитување е тоа, дали со упат и каде? И ме интересира има ли решение за тоа ако ги имам тие клетки
@Sienna_MK, честитки мајка, нека е жив и здрав Леон! Конечно ве огреа сонце, после сите години дожд и облаци. Многу ми е мило за тебе, ти посакувам прекрасни мајчински денови, доволно сон и проспиени ноќи, а на Леон многу здравје, среќа и безгрижно детство!
Jas za natural killer cells razbrav vo Ceska; znaci se ispituvaat preku krv no i od endometriumot. Mojot doktor rece I da imas nema nekoja strikna terapija za toa tuku samo intralipidna infuzija. Jas ne ispitav tuku nedela pred transfer primav edna intralipidna, posle na pozitivna beta i posle na sekoi 3 nedeli do 12 nedela. Ako ima plus nekoi avto imuni zaboluvanja (Jas nemam) togas mi rece se prima do puni 5 meseci. E sega ti so lupus ne ti davaat nekoi kortizone tableti primer prednisone? Mene posledniot transfer mi vklucija I toa od prv den na podgotovka po 10mg a posle 8 nedela namalija na 5mg ( lupus I sve drugo imam ispitano I sve e negativno). Imam citano na forum vo USA pokraj prednisone davaat i edni drugi ne mi teknuva za da se potisnuva imunata sistema i da e pod kontrola. Stom se postignuva bremenost kaj tebe moze treba doktorot da obrne poveke vnimanie na terapija za avto immuni zaboluvanja pod uslov embrionite da se PGT ok. Kaj mene posledniot transfer vklucivme prednisone, intralipidna i napraviv grebenje na matkata, i bese uspesen eve teram 24 nedela. Prethodnite 5 transferi Bev Samo so standardna terapija estrofem, Utrogestan i kleksan. Ti posakuvam uspeh vo skoro vreme a Ajde moze ke bide miracle vo ponedelnik, nikogas ne se znae
Bidna mojata punkcija, izvadeni 16 j.k. se bese vo red, sega samo nesto me zagrizuva sekogas sum primila estrofem za endometrium a dok ne mi dade, na poslednoto eho mi bese 8 mm, a toa bese pred 4 dena, sega do transfer ke treba da si cekam od 3 do 5 dena zavisi od oploduvanjeto, a estrofem ne mi dade, kolku vi bil na vas sto uspeavte, iskustvo ve molam.
Da n Da ne zaboravil be? Mene mi prepisa estrofem vednas. Da ne saka zamrznuvanje na site embrjoni da pravi pa transfer sledniot ciklus?
Ти благодарам премногу на инфото, и баш ќе зборам со Димитров зошто ништо баш ништо не примам а убави бластоцисти имав 6 плус една помалку убава... некако не знам ама се сомневам на оваа дијагноза и не знам зошто не примав барем интралипидна инфузија штом ги имам автоимуниве... сега ми остана небаш убавата бластоциста ама којзнае може таа ќе биде моето јуначе... во спротивно ме чека трет ваучер