Слична прича сме и јас и ти. Се подготвувам ако е се ОК на природен циклус да правам трансфер месецов и во Плодност ми предложија да примам интралипидна која бај д веј чини 9000ден. Прашав дали е потребно да испитам НК-кл во периферна крв, ми кажаа подобро не зашто никој кај нас не знаел соодветно да ги толкува резултатите. Зад себе имам 2 ИВФ, од првото 1 бласто со ран спонтан во 6та недела. Од второ 5 бластоцисти, криотрансфер на 2, бетата не растеше баш најдобро и пак во 6та недела спонтан... Така да, овај пат би пробала трансфер со интралипидна. Се прашувам дали инфузијата може да се купи од аптека, а да се аплицира во болнички услови (не во ИВФ клиниката), зашто имам услови во оошта болница, со цел да се избегнат овие трошоци од 9000ден.
Draga moja , poubava vest nemozev deneska da slusnam. Da ste zivi I zdravi site , Leon golem da raste .❤️ hrabrice moja te guskam
Nema dokazano studii deka intralipidna pomaga za implantacija i uspesna bremenost I se dava cisto preventivno tokmu za avto immuni zaboluvanja I NK cells. No nema nisto negativni Ili nesakani pojavi ednostavno e proteini, zolcka od jajce, soja i nesto drugo ne mi teknuva. A nikogas ne se znae moze pomalku kvalitetni embrioni da uspeat a visoko ne; A Ako ne se napravi PGT ne se znae dali se euploidni I ok ili ne. Ti posakuvam uspeh
Jas ja stavav vo IVF klinika vo stranstvo ziveam I se vkupno za edna plakav 7000 den; ovde ne moze da se kupi vo apteka i da se otide vo opsta bolnica da se aplicira, za vo MK ne znam, neka kazat nekoi sto primale
Mene posle 4 neuspesna bremenost ( ednostavno bebeto nemase srceva ) mi ispitaa natural killer cells mi zemaa vo klinika no pustija vo Mannheim Germanija na ispituvanje,mene doktorot mi rece deka moram toa da ispitam deka e klucno da se znae.... iskreno koga zapocnav invitro odma doktorot me prasa dali imam ispiteno...se sekavam deka go plativ 270 evra i go cekav 6 nedeli rezultatot
Chestitki drugarke Uspea,mnogu mi e milo i epten se raduvam. Ziv,zdrav da e i samo da ve raduva Leon ❤
Фала ви од срце на сите, ве чувствувам како семејство, многу ми помогнавте да се изборам, многу ми беше тешко на моменти кога мислев дека нема излез од тунелот,го допрев дното,но со многу љубов од партнерот и најблиските стигнавме да си гушкаме бебенце, долг е патот со искушенија во сите фази, ама на крајот земаш тоа што животот ти го нуди и одиме понатаму Вербата никогаш не треба да се изгуби, ниту ние треба да престанеме да веруваме во себе Се’ ќе си дојде на своето Ви посакувам само убавини и сакајте се себе си!
Devojce, ti si kako sonce vo ova tema. Samo toplina si davala celo ova vreme sto bese vo najlosiot period vo tvojot zivot. Mozam da zamislam kakva majka ke bides. Mnogu mi e milo za tebe. Ednas ke treba da pisuvas edna kniga so tvojata prikazna, za da gi motiviras pacientite so sterilitet da prodolzat da se borat. Te guskam. Bidi mi zdrava i ziva i da rastete i da se galite i da uzivate so sinot zaedno
Што терапија примаш за лупус? Кај автоимуни заболувања најдобро функционира комбинација на клексан (хепарин) + преднизон (декортин), само дозирањето и времетраењето на кортико зависи од моменталната состојба кај тебе, најмалку до 12 недела ќе треба. Зборни со докторот и интралипидна инфузија евентуално да ти вклучат, иако кортико + хепарин е златна комбинација. Истиот протокол би бил и НК клетки да испиташ, така да не знам дали има смисла и тоа да го правиш кога веќе имаш потврдено автоимуно заболување што значи твојот организам го третира ембрионот како страно тело.
Девојчиња, едвај чекам да ги слушнам вашите уникатни приказни со среќен крај, како за себе така знам дека ќе биде и кај вас
Здраво девојки,денес ми е 4 ден од трансфер (средата).Да ве прашам дали имавте односи после трансфер ? Докторката ми кажа доволно е само 2 3 дена после транферот да почекам поради евентуални болки во стомакот па после можам.Некако сепак имам малку страв ра поза ама и ненормална желба за секс,хормоните ме спопудалеа Па да ве прашам за искуства...