Ниту еден доктор до сега од трансфер до бета, не ни рекол дека може односи. Искрено, не знам како и имате желба..
Здраво девојки, дали имате правено скрининг за генетски абнормалности ( Nifty, Panorama и сл) по препорака на ИВФ специјалист во 10та недела од бременост? Дали резултатите од тие испитувања помагаат за воведување некоја терапија или се е чисто информативно има / нема абнормалност и потенцијален абортус ако има абнормалности?
Jas primam plaquenil za lupusot redovna terapija i za transfer mi uklucuvaat i kleksani... inace dva pati koga mi se fatil embrion sum bila bez kleksani ama sega ke teram so niv... ova so intralipidnata ne sum go probala i za sleden pat sakam da se obidam pa ke vidime sto ke bide zosto i samiot embrion sto mi ostana ne e mnogu ubava blastocista. Kako i da e ke si znam za tretoto invitro pa zdravje... dekortin ne sum primala ama ke zbornam i za toa so reumatologot da vidam ato ke kaze... fala najmnogu za informacijata
Mila nieden doktor ne preporacuva odnosi do beta, a daj Boze da ostanes pa ne veruvam deka ke ti preporaca i potoa... doktorkata verojatno ti rekla 3 dena popoleka i da miruvas, a posle da se vratis na normalni aktivnosti ama ne veruvam deka mislela na odnosi... jas te sovetuvam da ne rizikuvas, sepak so teska maka se stiga do transfer pa izdrzete nekoe vreme
Da imam praveno Nifty vo 11ta nedela, osven poradi IVF tretman i vozrast, 41 godina. Rezulatite bea vo red so nikakvi abnormalnosti i ponatamu prodolziv so redovnite pregledi, skrininzi, itn. Nemase nikakvi indikacii za nekoja terapija.
Premnogu bi Jas nikogas posle ET nemam odnosi, ne samo do beta tuku i posle pozitivna beta ne ni pomisluvam, a i dok mi kaza odnosi da nemam, e sega ako ti kazale tebe toa e druga rabota.pozz
Ve molam pisuvajte vo soodvetni temi. Kako moze nifti da sme pravele koga temata e borba da se zabremenuva?
Dobra vecer druski. Jas pocnav da pijam apcinja da dobivam, i se nadevam ke pravime transfer na naseto posledno embrionce. Poradi mutacii-te sto gi imam se nadevav doktorot ke mi dava nesto drugo terapia, no nisto.. i aspirinot mi rece stom ke dobies ke pocnes da go pies, od razlika na maticniot on mi rece aspirin treba sekoj den da pies bez razlika dali si dobila ili ne, i pred transferot maticniot mi rece ke te preflat na clexane, a ivf doktorot mi rece ne si so teski mutacii. Ne treba nisto! Moeto prasanje: dali mutacii-te imat nivo (tesko-blaga mutaciia).? Ne znam sega sto da pravam. Inaku zemam active folat, magnezium i fish oil.
Ginekologot ne e transfuziolog. Moj sovet e da transfuziolog ti prepise soodvetna sema t.e terapija I da mu ja dades na Ginekologot. Mutaciite ne se naivna rabota. Mnogo neuspesni prikazni bile poradi niv. So srekja.
Девојки, пред FET колку често ве гледале докторите на ехо? Ќе правам на природен циклус, со стоп инекција, примив Нивестим на 10ти ден, следно директно на трансфер. Некако ми е чудно и шубе директ на трансфер без да провериме уште еднаш барем ендометриум. Или нормално е? Прв пат правам со замрзнати. Инаку ќе почнам со прогестеронска подршка 5 дена пред трансфер, и секако треба да испитам прогестерон на ден на траснфер. Дали нивото на прогестерон индицира добар или лош ендометриум? Фала ви.
Девојчиња, сакам да почнам да собирам документи за 2 ваучер, дали некоја знае да ми каже каков извештај треба да поднесам за неуспешен трансфер. Резултатот од негативната бета не го чувам...но во Систина претпоставувам дека го имаат во систем па можеби ќе можат да ми го испринтаат. Јас имам извештај каде што пишува колку се оплодени, колку ми враќаат и колку ќе се замрзнуваат...ама незнам дали тој да го давам.....ми е страв да не ми направат проблем кога ќе видат дека имам замрзнати ( а јас имав неуспешен трансфер и со замрзнати).... Дали треба и повторно 4д ехо и 2д... Ви Благодарам
Девојки ми треба совет и мислење. На кратко мојата историја: Од 2016 до 2019 неуспешни обиди за природно забременување. Испитано хсг - уредно, хормони - перфектни, спермограм - перфектен. Имав полип кој го отстранив, но повторно следеше период со неуспешни обиди. Следени се фоликули, правени се тестови - настапува овулација, имам јајце клетки, постојано се супер хормоните. Утврден е идиопатски стерилитет. Во 2019 се направени 3 неуспешни инсеминации. Во 2020 е направено ин витро. Извадени 14 фоликули со 11 јајце клетки. Вратени се 2 ембриони на трет ден (успешен трансфер со 1 живородено здраво бебе), а уште 2 се замрзнати како бластоцити. Во текот на бременоста ми е утврдена мутација ма МТХФР за што примав аспирин 100 и клексан цела бременост. Сега сме повторно на истиот пат откако повторно година дена имаме неуспешни обиди. Повторно сите резултати се добри, но не настанува бременост. Направено е ин витро со 1 замрзната бласто, но неуспешно. Прашањето ми е дали ќе ме посоветувате за уште некој тест, некое испитување што можам да го направам? Се мислев за кариотип, но по она што го читам кариотип се испитува доколку настануваат повеќе спонтани и не може да се задржи плодот, не знам дали лош кариотип може да предизвика и неможност да се зачне.
Јас сум имала два FET транфери на природен циклус со стоп инекција. Дур да ја примам сум одела 3-4пати на фоликулометрија. Од како ја примив, после 5 дена директ на трансфер без прегледи во тие 5 дена. Не примав терапија за задебелување на ендометриум. Прогестеронска подршка, од ден на трансфер....и тогаш ми проверија ниво на прогестерон. Среќно!
Девојки со која шифра закажувате темин на трансфузиолофија? Морам на консултација за мутациите.. термини пуштија ама со ниту една шифра неможе матичнава да ми креира упат
Sega skoro jas go dobiv 2 vaucer, da 2d 4d eho obavezno so opis na kavum, a za neuspesen transfer jas ne podnesov od negarivna beta tuku izvestajot od toj den sto mi bese transfesor verojatno go imas, ako ne odi vo klinikata kaj sto si praela mozes da im go baras slobodno ke ti go ispritnat i gotovo so sreka pozz.
cekaj edno prasanje : jas sum dobila vaucher lani vo septemvri. Od togas, pravam transferi sve privatno. Sega na primer, ako sakam da apliciram za nov vaucher, dali treba da cekam uste 6 meseci od posledniot transfer, ili se racuna denot koga sum dobila vaucher? Ne razbiram
Девојки ајде едно прашање и од мене !! Дали сите пиете аспирин пред трансфер? Мислам има ли некоја што не пиела а има мутации? Нешто овој пат ми се поремети циклусот, добив конечно пред викендов па од утре сум на контрола за трансферот со последното ембрионче. Термин за кај Јани не успеав да добијам. Прашањето ми е поради модрици Значи последната анализа за ддимери и времиња ми е добра, доблер на вени супер, единствено објаснување ми беше дадено, тенки и кревки вени. Буквално да се пипнам на нешто потврдо мене подлив ми се прави и модрица. Пред две нед зборував со др за ова, ми рече да се консул со трансфузиолог, да не го пијам подобро. Има ли некоја што не пиела?
Ne, ti ke go podnesuvas izvestajot od prviot transfer sto si go imal, sto ti bil pokrien od fondot, ovie drugite sigurno ti se site privatno, ti mozes slobodno da apliciras ako sakas.