I jas cekam ova nedela za transfer, i mi dade aspirin isto taka sum so mutacii, mene posle transferite mi predizvikuva krvarenje i zatoa Jani sega posle transfer mi rece da go prekinam aspirinot a kleksan 2 dnevno da se bockam, konsultiraj se so transfuziolog i vidi sto ke ti kazat.
Општ матичен со дијагноза за варикозни вени Не само од трансферот што ти бил со ваучерот. Мене јани од претходно ми имаше пишано пред трансфер дека треба да пијам. Ама тоа пред трансфер беше неколку дена (докторот ми го вклучи на 7 ден од циклус, да ми заврши прво циклусот).
Не ги приложувај тие на приватно направени трансвери. Од еден до друг трансвер кој ги правиме со ваучер треба да има 6 месеци. За приватните они немаат увит дека се правени
Duso, ne mora beta, i jas imav pozitivna beta, no samo izvestajot toj den sto e praven transfer, tamu ne pisuva ni pozitna ni negativna beta tuku samo deka transferot e izvrsen i tolku.
Јас ги поднесов докумените пред еден месец за ваучер и чекам одговор.Втор ваучер ми е за второ дете со замрзнати.Не испратив негативна бета,бидејки немам, а немам ни извештај од болница не ми дадоа.Можно ли е да ми бараат?
Jas bev na transfuziolog i mi ispitaa deka mene aspirinot ne mi deluva. Krv se zima edno 7 epruveti E sega za vakvi prasanja moras so transfuziolog. Jas ke primam samo kleksan
Јас за втор ваучер поднесов само документи на кои им е истечен рокот од 6 месеци. Никаков извештај за претходни ивф постапки. Значи тоа беше летоска. Иначе за аспиринот мене со мутации секогаш ми препорачувале преку еден ден. При било какво крварење ми го исклучувале. Пример сега јас сум само на клексан. Бтв и мене при мал допир ми излегуваат модринки, а се е во ред.
Здраво дали може некоја да ми ги напише броевите за контакт од фондот каде прашувате за инфо за ваучер јас имам поднесено пред неполн месец но одговор сеуште немам
Здраво, Значи нема правила, јас мислев дека извештај од трансферот што е покриен со ваучерот обавезно треба.
Извештај за завршена постапка и така поднесува клиниката каде што го правиш ивфто. На самиот ваучер во долниот дел од листот има дел кој клиниката го пополнува и го испраќа до фондот кога ќе заврши постапката. Јас кога поднесував за втор ваучер само го ставив резултатот од негативна бета на 14ти ден од првото ивф, не ставив никаков извештај.
Девојки, од каде земате упат за имунологија за испитување на НК-кл? Матичниот и за двата партнери може да издаде?