obavezno, posto site doktori za praznicive se na odmor, ke gi baram za edna nedela.a i kaj lazareski ke zakazam konsultacii posle neuspesno ifv bas da vidime sto ke mi kaze...
inace na gak razlicni im se ehata vo razlicna ambulanta.pred da pravam inseminacii odev na folikulometrija sekoj den kaj ist doktor, i toj dodeka me merese samiot mi rece ne ni se isti ehata....
Zavrsi i tretata inseminacija, sepak odluciv da pocnam so estrofen, iako nisto ne ocekuvam bidejki imavme samo 3 milioni procistena sperma plus i mojot endometrium slab ama bitno mi da gi pominam za da gi imam za ivf, a kazete mi imate nekoi reakcii od estrofenot, primer mene klomifenot mnogu me pravese nervozna pa da znam sto da ocekuvam
So sreka duso, daj boze uspesno da zavrsi. Od estrofemot mene mi se javuvaa taka nekoj macnini, no zavisi i od organizmot, i od doziranjeto, i od ostanatata terapija sto ja primas. Neka e so lesno
uzivaj si,ochekuvaj samo pozitiven test za bremenost .So les da ti minat denovive i dokolku imash nekoj nelagodnosti spodeli ovde.
2 den od menzis. Jas denes pocnav so stimulacii, puregon 100 ml. Mi zamaa krv za ispituvanje na progesteron i estradiol. Imam poveke od po 8 folikuli na sekoj jajnik koi i na suprefakt veke reagirale, taka mi odredija pomala doza puregon. Na 7 den na kontrola. Na ovaa kontrola ke ima samo folikulometrija ili nesto drugo? @Libra88 @S.Snezana
Toa ti e ustvari po 2 puregoni taka? Na sledno merenje treba preku krv estradiol da ti proverat i folikulometrija na eho....ako si so vaucer ne treba da doplakas nisto od ova....so lesno i so sreka
@kukla21 ti imase pisuvano za nekoj soodnos na hormoni koj ukazuvaat dali ima ovulacija ili ne ako dobro pametam,dali mozes da mi objsnis sto se gleda? Vcera bev na pregled i proverka na rezultati( FSH-6,5 ; LH-3,8 ; PROLACTIN-12; ESTRADIOL-59). D-R mi rece nemas ovulacija ne ti e dobar soodnosot ama nemase vreme da se rasprasam. Ako nekoj se razbira moze li da mi objasnite kako gledaat deka e toa taka?
I mene mi pravese nervoza klomifenot. Go piev so estrofem sto mi pravese emotivni promeni,veselost pa naglo taga,nervoza od klomifenot i mnogu pospanost. Sepak izdrzi i nadevaj se na nesto ubavo
Оххх, ова го читам сега, 6 мил мин за инсеминација Ние само три денес. Ептен се разочарав, некако немам од што да исцрпам позитивна енергија
Mila bori se i veruvaj vo cuda...daj boze tebe da ti se posreki...ete nie moravme da pravime vestacko.Vo sekoj slucaj taka ili vaka Gospod dda Vi dari bebce .Srekno
Може заради тоа да не се во баланс. Јас првиот пат кога правев, добив попладнето и броев прв ден. Сите наредни пати правев кога идеше сабајле. Немав ваков дисбаланс