Izvini koga ti se ispitani hormonite? Denes bev nemase insulin, kortizol, estrogen i LH i uste eden ne pamtam koj.
Sekogas do sega i pred eden mesec pregledani FSH mi bilo pogolemo od LH. Denes FSH pregleduvav na klincka biohemija LH vo sinlab i LH e pogolemo od FSH. Takvi kje gi pustam vo fond toa e .
Sekogas mi bil visok estradiolot, po toa sto gledam i lani prirodno koga ostanav trudna E2 mi bil 110.
Ako mozes da se vozdrzis, jas bi pocekala nekoj mesec, ke ti se sredat hormonite, mene mi se sredija po 6 meseci. Ali ako nemas hrabrost da cekas, pusti, ama ke imas rizik AMH da ti pobaraat. Sto i da resis, so srekja
Naj omilen covek vo svetot na edna zena kako mene, sto uste ne postignala bremenost ama Dimitrov go obozava. Toa ti go kazuvam najiskreno.
Jas mislam deka koga ke go vidat soodnosot na estradolot so fsh sepak ke ti go pobarat i amh . A so terapija da probas da go simnes estradolot ? Ama pak ke ti se kaci fsh i pak e rizik deka ke pobarat amh . Ne sum strucna daleku od toa ama jas na tvoe mesto ne bi rizikuvala so nizok amh da cekam uste vreme za da ne ti se namalat vo meguvreme uste poveke rezervite . Sto i da odlucis so srekja .
Др Димитров не е веќе во Ремедика. Сега е во Систина. Стручен полн со знаење и искуство и не искомерцијализиран ( да дава некои скапи суплименти....). Мое согледување за него.
So ovoj amh imav ostanato prirodno trudna lani, ne zavrsi ubavo bremenosta. Doktorite insistiraa da probam prirodno period i sega sum vekje vo postapka. Ti blagodaram kje se konsultiram so doktorot sekako za spustanje. A i me interesira zosto e visok, vo mart posle intervencijata estradiolot mi bese 59. Pred da ostanam trudna 110. Neznam hormonive promenlivi dosta.
Јас не, почнувам од денот на трансфер со клексани, пред тоа ништо. Ама знаеш дека не сум Мкд, овде поинакви правила важат.