Zdravo Dali nekoja od vas se ima dobieno hiperstimulacija od hormonskata terapija. I dali ima nekoj so iskustvo od kaj doktor Mitko Ivanovski.
Jas imav blaga i ne napraviv transfer. Pij mnoguuuuu tecnosti i isosport. Ako imas posilni siptomi kako bolki vo gradi, poteskotii pri disenje, sto e mnoguuu retko, se odi na lekar. Sekako Mitko ke ti dade nasoki. Slusaj go, he is top of the top
Devojki, prethodniot mesec imav histeroskopija so skrecing na 7 den posle cilkus t.e na 14 den od prv den ciklus . Sega mi docni veke 2 dena a inace na 30 dena dobivam sekogas . Dali e normalno da docni I kolku najmnogu vi ima kasnato ? Se plasam deka poradi praznicite ke mi se prolongra celata postapka ... treba ivf so Dolg protocol da pravam.
Eee tnx draga. Ocigledno ke go propustam mesecov. A da ne znaes da Dimitrov kako ke bide so rab okolu praznicite ?
Колку години имаш јас со понизок амх од 0.4 останав природно бремена на 36год. и тоа дур чекав ваучер од фондот ти чим еднаш си останала природно бремена можи пак ќе си останеш.
Nemam tocna informacija ama mislam deka ke bide. Inaku sistina od nova godina do bozic tie denovi, laboratoriiata e zatvorena kako sto znam..
Мила јас не пиев за последниот трансфер, кој знаеш дека ми беше успешен. И тоа не пиев само затоа што ја заборавив цела терапијаисто сум со мутации, и со ептен тенки вени што ретко кога не ми се правело модрици.Единствено што примав клексани пред трансфер.Ако ти се добри ддимерите и хемостазата не гледам потреба да го пиеш.Дај Боже овој пат да биде како што треба и со успех
Koga ke se spusti estradolot so terapija avtomatski ke se kaci pak FSH zatoa sto visokoto nivo na estradol vestacki go drzi FSH pinizok . Kolku godini si ? Sekako konsultiraj si se so doktor da vidis sto ke ti predlozi mada moj sovet e da ne gubis vreme da ne rizikuvas uste poveke da se spusti Amh . Se kacuva estradolot i se spusta znae da varira tocna pricina moze da ti kaze endokrinog ako ne i so nego konsultiraj se .
Utre transfer devojki, sepak dr ne saka da go odlozime i jas poslusav, endometrium kako go meresa na edna strana 8 na edna 9 ( neznam kako no vaka rece) se nadevam nema da zgresime, vie sto imate pozitiven test so kolkav debel endo pravevte tranafer??
Девојчиња, каде е најпаметно да се испитуваат хормони....секојдневно слушам како на клиничка биохемија имало проблем со одредени хормони....па на гак со други...да не си паметен каде да одиш...можеби на приватно е најдобро...но таму е многу поскапо...какви искуства имате вие.
Devojcinja, ako vi ostanalo krinon gel ili proluteks da podarite ili ds prodavate so povolna cena, ve molam kontaktirajte me. Premnogu trosoci u pm