Imam 34 god. AMH od pred nekolku meseci 3.92 Sega posle ova pravevme kariotip za dvajcata - ureden. Se nadevam ova e minliv problem i sledniot pat da se razvijat embrioncinja.
Колку време се бориш со неплодност и која е причината за инвитро што си решила да правиш имаш топ амх за тие години и повеќе од добар тие јас на тие години амх ми беше 0.4 ако немаш некој посериозен проблем можи и природно да си останиш тсх и пролактин колку ти се.
Estradiol na 3ti den ti proverija li pred da pocnes stimulacija? Progesteron pred stop inekcija ti proverija li? Malku e vaka cudno so toj amh da ne se razvivaat, osven ako partnerot ima problem so negoviot semen materijal ili e promasen protokol skroz, drugo ne mi teknuva mene
Mene mi e najcudno shto site se oplofile no nikoja ne se razvivala. Obicno ne se oploduvaat voopsto, primer nezreli, prezreli...
Jas od primer na maz mi znam deka so losa dna fragmentacija, moze da ne se razvivaat dobro, odnosno da ne se razvijat. Isto ako se prezreani, toa progesteronot ke kaze ako e provereno, isto moze da prestanat so razvoj. Kako i da e, treba da smeni protokol skroz za nareden pat i da se ispita dna fragmentacija
Primase maz mi terapija i se podobri, ne koj znae kolku, ali stasavme do dobri blastocisti. Ima razlicni terapii, profertyl i tribestan primase, plus q10, cink i vit E i folna. 1 god ja piese ovaa terapija so povremeni pauzi. On se lecese vo Svajcarija, ali ista terapija i tuka davaat
Jas znam pod 1 e najdobro. E sega otstapkata 0.2 ne bi trebalo da e nesto problem, ali mi kazale pod 1. Sega toa treba epten nekoj strucen da kaze dali to 0.2 ti pravi problem, ne bi znaela
Znaci so terapija bi imalo podobruvanje. Tuku muabetov mi e deka golem broj od nasive IVF specijalisti slabo obrnuvaat vnimanie bas za taa DNA Fragmentacija koja spored mene e mnogu bitna. Se gleda spermogramot i ajde. Barem takov vpecatok imam, mozebi gresam.
@ija @Mihaela123456 @Blondie715 Prirodno ne mozeme bidejki soprugot primase terapija. Imavme zamrznato pred terapijata semen materijal - dobar spermogram. Jas imam mala endometriozna cista na edniot jajnik, ostanatite naodi bea se uredni. Zatoa sme vo shok i neveruvanje od ovoj ishod. Od embr.laboratorija mi rekoa nekvalitetni jajce kletki. Doktorot ne isprati na kariotip.
Незнам стварно, многу имале ендо па имале ок јајце клетки, многу работеле и со смрзнат материјал па биле ок ембрионите, не се откажувај, ќе успееш.
Spermogramot e sega problem posle primenata terapija i zatoa ne mozeme prirodno. IVF pravime so zamrznat dobar materijal - dobar spermogram zemen pred da se pocne so terapija.
I mene toa mi bese cudno. Prviot den posle punkcija se bese vo red. Posle toa ne se razvi nitu eden embrion
Samo da ti kazam nas primer, ne mora da e toa kaj vas situacija, kaj maz mi spermogramot e sekogas top, ama dna fragmentacijata ne. Zatoa potencirav za dna fragmentacija. E sega kaj vas sostojbata e poinakva, bidejki prima partnerot terapija i imate zamrznat materijal. Ne bi znaela da ti kazam dali moze dna fragmentacija od zamrznat materijal, nemam iskustvo A i toa endometriozata pravi na jk pomal kvalitet i toa sum go citala. Kako i da e, nema otkazuvanje, So srekja
Na zamrznat materijal dna fragmentacija se zgolemuva za 10%. No mnogu tuka uspeale i so smrznat, taka da neznaeme tocno shto moze da se desilo.
Od embr.labor. ni rekoa deka semeniot zamrznat materijal e dobar. Jajce kletkite bile zreli ama nekvalitetni