Здраво на сите, веќе година дена го следам форумов и по завршени процедури добив ваучер од Фондот. Почнувам со Микрогинон од наредниот циклус и после со среќа и позитивна мисла Имам прашање до оние кои веќе го поминале процесот. Бидејќи работам теренска раб и сум во кола по цел ден и не знам колку долго трае процесот сакав да прашам кога сметате дека е неопходно одмарање односно да си планирам да си земам одмор или пак ми следува боледување, за тие денови?
Во Плодност 4000 и нешто плативме пред година и кусур а за резултати искрено не се сеќавам дали можеби ист ден беа готови или по неколку дена
Od koj motiv ja pravevte taa analiza? Od forumot nauciv za ova I za mnogu drugi analizi koj I gi napravivme. Do Sega ne sme ni pomislile za ova a ni dr. Ni nema dadeno sovet da napravime.
Боледување(или слободен ден) на ден на пункција и боледување следува 15 дена после трансфер, јас така правев. За време на терапијата и протоколот немав потреба од боледување се си е ок. Со лесно и со успех❤️
Nie napravivme bidejki so prvoto in vitro se razvija embrionite do stadium morula i edna blastula i imav spontan vo 9ta nedela bez dijagnoza na patohistologija. Mene nitu eden doktor ne mi ja imase spomnato analizava, jas od citanje po net insistirav maz mi da ja napravi. Prvicniot rezultat bese 21%, pa padna so terapija do 19%, mislam normalno e do 15%. So vtoroto in vitro, posle godina terapija, embrionite se razvija do blastocista. E sega dali toa bese pricinata, ne znam, jas mislam deka bese toa, zosto drugo vaka ne mi pagja na pamet. Sega pak ne sme sjajni, ama se podobri kollu sto mozese. Mislam deka ne moze da se vrati na normala, jas kako sto imam citano ali se podobruva Na sajtot na Plodnost, ima dobro objasnuvanje za ovaa analiza
The first letter indicates on a scale from A to C (A being the highest) the quality of the inner cell mass, which potentially becomes the cells that form the body of the embryo after implantation. The second letter is also on a scale from A to C (A being the highest), and this grade indicates the quality of the trophectoderm, the cells that give rise to the placenta and extraembryonic tissues after implantation. Implantation is the process of the human blastocyst attachment to the luminal epithelium of the uterus within six to eight days after fertilization. While morphology is an important factor, do not panic if your blastocyst is not “perfect” quality! Many pregnancies do occur from AB or BB quality embryos; however, embryos with CC quality are considered non-viable and are not transferred. Првиот успешен трансфер ми беше со бластоциста АА, а вториов со АВ. После вториов трансфер се изначитав за ова АВ. Страв ми беше, но ете џабе сум се замарала. Но ај воздржи се да не читаш да те видам
Kako sto mi objasnija dobar kfalitet bilo AA, A ova early blasto znaci ran blastocist samo sto pocnal da se razvie na blastocist i dr odluci da vrati 2, sega ke vidime.
Девојки кој ден се препорачува да се прави 4D, знам дека на гинекологија инсистираа да биде одреден ден?
Ako ti e za vaucer moze I 3D samo obavezno da ima I izvestaj od doktorot. Kazi I'm za sto ti e oni znaat
Jas za ova dna fragmentacija ne spiev cela nok. Vo new born pravat za 5000 den so spermogram I 5800 sistina. Fala na @Blondie715 inace stvarno ne znaev deka I toa e dobro da se isprasa kako mozen pricinitel za neuspesite. Izrevoltirana sum bidejki nikoj ama nikoj od dr mi nema dadeno prava nasoka za analizi za mozna eleminacija na neuspesite. Se sto imam napraveno e blagodarenie na forumot. Ako mm e so fragmentacija izgubuv mnooogu vreme i pari za dzabe. Prvpat se plasam od rezultatot od testot ...
Dali se zdobiva ovaa dna fragmentacija vo tekot na zivotot ili od sekogas ja imaat dali nekoj doktor vi kazal ?
Девојки, бидна мојата пинкција, но за жал исходот лош Извадени три фоликули, кои за жал сите три биле празни. Ова беше моето пето инвитро, и прв пат ми се случива фоликулите да бидат празни, ова ни на крај памет не го очекував дека може да ми се случи, незнам дали има тоа влијание што овој пат одевме на природен модифициран циклус а претходните инвитра беа со стимулации. Колку само бев убедена дека веќе од понеделник ќе почнам со одбројувањето до бета, и се надевав дека ќе се радувам и славам за НГ, но напротив доживеав еден голем шок и разочарување. Моите инвитра очигледно крај немат Со среќа на сите членки кои се во исчекување до бета, и дај боже сите да се радувате до една
Zdravo, Sobiram dokumenti za vaucer i denes na rezultatite od hormoni fsh mi e 15 a estradiol 42.4 se javiv kaj doktorot za rezultative i terapija mi dade da pijam ciklo-proginova za da se namali fsh i mi rece da gi povtoram na 5 den od ciklus nareden mesec bi trebalo da se regulira.Prasanjeto mi e dali ima nekoj so iskustvo za pokacen fsh i dokolku ima dali ja ima primeno terapijata pogore navedena i dali deluva za da go dovedam vo red ovoj hormon?