Ние во Плодност, 9000 ден рез одма, ам побараа непатит в, ц, ц, сида, не носевме а не кажаа дека треба, 2000,и 9000
Devojki zdravo, Da ve prasam za privatno ivf na spontan ciklus. Se plakja se odednas ili do kade kje stignes,( vo slucaj da ne dojde do transfer)posebno punkcija, posebno transfer, analizi.
Veruvaj takvo nesto nema kolku sto sum jas zapoznata - toa bi bila posebna stavka (dijagnoza) transfer i da sleduva 100% a takvo nesto nikogas nemam slusnato , rabotam vo privaten sektor bas vo toj del sum vklucena i sme imale vraboteni sto i po nekolku pati pravele invitra . Ako daj boze fati pa ako sakas da ostanes doma bi mozele da te vodat kako patoloska bremenost no i patoloskata ne se isplaka 100% kako i nikoe drugo boleduvanje . A vaka kako bi te vodele patoloska koga vsustnost nikoj ne garantira deka bremenost postoi . Fokusiraj si se na toa da imas sreka i da ostanes bremena .
Nemase nekoja posebna pricina samo rece ne si ti za spontan ciklus. A dr.doktor so objasnuvanje deka na toj nacin ke se odi na kvalitet a ne na kvantitet )
Дали еноксапаринот инекциите кои ги припишуваат после трансфер се целосно на приватно или рефундираат средства за нив?
Тест можеш каков сакаш да правиш, само преку крв ти е поточно. Можеш да рефундираш, ама треба да имаш извештај од трансфузиолог или специјалист гинеколог од ГАК. Рефундираат отприлика 155 денари од парче.
Devojki znam deka preteruvam i mozebi izbrzuvam deneska 4 den od transf, i napraiv test, mi izleze mnogu mnoguuu bleda linijaa, dali mozebi sum bremena ili moze da dade lazen test poradi chormion inekcijata kojasto ja primiv pred 10 dena??
Chormion injekcija od 5000 ili 10000 edinici primi ? Ako e od 5000 mozno e da e iscistena od organizmot ama ako e od 10000 togas uste ne e iscistena pretpostavuvam . Za najsigurno probaj utre sabajle pak testiraj ako e pojaka crtata od denesnata e bremenost a ako e pobleda togas denesnoto e traga od injekcijata sto si ja primila .
Mislam deka bese od 10000, ke treba pak utre da napravam, mnogu mi se teski ovie denovi ne pominuvattt lele, da dade Gospod da bide pozitiven.
Некаде прочитав дека 5000 единици за 10 дена треба веќе да ги нема во организмот, а 10000 единици за 14 дена. Причекај уште 3-4 дена за сигурно.
Za blastocista, na 7mi den ke pokaze domasen test, iako ima i takvi na koi im e kasna implantacija i moze i podocna da pokaze. Taka da moj sovet, pred 10 den ne si pravi stresovi. Jas na 10 den pravam beta i sum na cisto, drugo se mi e rizik i nepotreben stres koj sto ne ti treba, veruvaj mi
A dali ima vlijanie ako imas 2 blasto ili 1, ovoj pat imav transfer so 2 blastocisti zatoa izbrzav so test, neznam barem malku su raduvav hah, dobro sepak ke povtoram za 2 dena sekako no znaete kolku se teski ovie denovi, sum kupila testovi i gi sokriv od mm, ako gi vidi ke me kara, on ne saka testovi pred 14 den a mene mesto ne me faka..